PLEACA. Rationamentul cu salariu vs chirie e absolut stupid. Da anunt frumos la ziar, inchiriaza o camera/apartament impreuna cu cineva. In orasele universitare mai ales gasesti adesea babute care pentru sume simbolice te tin in gazda, unele mai fac si mincare, doar ca sa mai aiba cu cine sta de vorba si sa le faca cumparaturile uneori. Daca vrei cu adevarat ceva, poti. Nu il lua pe "NU" in brate. Despre ai tai nu comentez nimic, ca nu imi aproba raspunsul. Pe scurt, le doresc multa caldura.
Cat aveai carte de munca puteai sa mergi la primarie si sa iti depui cerere pentru locuinta sociala. Poate se gasea un loc pentru tine dupa 1-2 ani. Cand vei avea din nou carte de munca, aceasta sa fie prima ta grija: cerere pentru locuinta sociala.
Iar astia cu scoala de soferi ar trebui sa fie la dispozitia clientilor, si nu invers. Intr-o zi o sa li se infunde si o sa ajunga si ei pe drumuri.
Daca la servici nu ti se putea da liber de fiecare data cand ai programare la scoala/examen, atunci trebuia sa iti iei concediu pe perioada respectiva.
Sa nu iti para rau ca nu mai lucrezi acolo. Dupa ce ca aveai salariul extrem de mic, nici libere nu iti da dadeau. Cum am spus si in alta parte: toti analfabetii s-au facut patroni. Le spun asa pentru ca ei nu au citit codul muncii pentru ca nu stiu sa citeasca. Acolo scrie si de obligatiile angajatorului, si de drepturile angajatului. Dar patronii analfabeti nu vor nici sa citeasca despre aceste lucruri si nici sa auda de ele. Atunci sa ramana si orbi si surzi.
Tu termina scoala de soferi. Profita de timpul acesta liber si invata bine.
Da-le pace si alor tai si nu te mai certa cu ei. Despre ei este scris: "Pe nebun chiar daca l-ai pisa cu pisalogul in piua, in mijlocul grauntelor, nebunia tot n-ar iesi din el." (Proverbe.27:22) Asta ca sa nu-ti mai strici linistea din pricina viciilor lor. Pe pachetele de tigari puteau sa deseneze si fantome sau strigoi; sau chiar desene animate -ca imaginile de pe ele nu "induioseaza" pe nimeni. Femei care le da tigari este principala vinovata. Ea va fi judecata de Dumnezeu pentru raul facut; inclusiv toti aceia care permit viciului sa nu aiba limite.
Pentru usa poti folosi asa ceva pe viitor: https://www.dedeman.ro/....../p/1004751
Daca nu tine adezivul, ii mai adaugi 2-3 suruburi.
Daca nu ai ce face acasa, si daca vrei sa mai scapi de stres si neliniste, sa stii ca maine dimineata (sambata) la 9:00 este deschisa biserica adventista. Macar pentru cateva ore vei uita de griji si de probleme. Atmosfera placuta de acolo iti va "reincarca bateriile" si iti va da putere pentru saptamana viitoare. Ar trebui sa fie in orice oras; adresa o gasesti pe internet.
Mi-e dat sa "vad" un tamar mai responsabil decat parintii lui. Bravo tie! Te inteleg perfect. Incearca cand pleci de acasa sa iti aerisesti camera in asa fel incat sa nu stai in frig.
Dacă aveam chef de glume puneam la „Trivia/Amuzante".
Toți proștii scriu cărți în ziua de azi, dacă crezi că aia e o poveste te-nșeli, e realitatea, că nu se dau la televizor, asta e altă treabă.
Dacă ți-e ție lene să citești, asta e partea a2-a.
Și ca să te lămuresc am scris mai detaliat pentru că sunt tot felul de troli sau de-ăștia care fac pe deștepții și care lor li se pare floare la ureche și cred că condițiile și traiul pe care-l au ei, ei cred că același trai îl au și alții. Ei bine, nu.
Nu toți sunt susținuți de părinți și îmbrăcați cu haine de zeci de milioane și au telefoane și mașini de ultimă generație, și nu la toți lucrează ambii părinți și mai sunt alții care au și frați, și nu toți au salarii de peste 1000 de euro și nu toți au casele lor sau averi, și nu sunt nici fii de securiști, baroni, parlamentari sau mai știu eu ce.
Daca ai tai nu te inteleg nu prea ai alta cale.
De obicei in zonele mai părăsite a judetelor sunt chiri mai mici, cunosc apartamente cu 250 de lei chirie (pe luna). După scoala de soferi ai putea gasi un altfel de loc, sa te angajezi si sa ramai acolo. Baftă!
Tu zici că sunt mai mici, eu cel mai „mic" am văzut 1200, tu zici că știi la 250 îmi dau seama că la 250 nu sunt cine știe ce condiții.
Adică nu vreau să stau noaptea cu frica că se urcă șobolanii sau gândacii pe mine, sau că intră țiganii peste mine în casă să mă fure/taie etc.
Așa dacă era cu gândaci și fără apă mă duceam la bunicămea, dar nu mersi.
O data ce te apuci de fumat, nu te mai poti lasa toata viata. Trebuie sa il intelegi, nu ai de ales.
Dacă ai fi citit cu atenție ce am scris, ai fi văzut că am zis că s-a apucat când era în armată, apoi s-a lăsat, iar în 2014 s-a apucat iar.
Lasă-mă cu vrăjeala asta cu „nu te mai poti lasa toata viata".
Știu oameni care s-au lăsat și după 10-20 și chiar după 30 de ani.
Am încercat și eu odată și nu mi s-a părut cine știe ce, asta cu „nu poți să te lași" e o aberație și o minciună și o scuză a celor leneși care își caută tot felul de scuze.
Bănuiesc că ești fumător/toare de ai zis asta.