| Dragoselgwns a întrebat:

Am o problema tata si mama nu sunt de acord cu calculatorul spune ca sunt obsedat de el (asta e adevarat) ce parere aveti?

18 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Eu cred ca calculatorul este foarte necesar in orice casa. Dar copii sub 15 ani nu ar trebui sa petreaca mai mult de 30 de minute pe zi in fata ecranului, fie el TV sau calculator. Asadar, daca depasesti acest interval, e mai bine sa renunti o perioada de tot la calculator si TV. Dupa vreun an vei vedea ca dependenta scadee si dupa vreo doi ani vei putea folosi din nou calculatorul, fara teama ca vei cadea din nou in dependenta.

mira
| mira a răspuns:

Orice abuz este daunator. Tu insuti recunosti ca esti obsedat de calculator. Fa-ti un program rezonabil de lucru la calculator, astfel incat sa nu-ti neglijezi celelalte obligatii si activitati.

Stefan
| Stefan a răspuns:

Calculatorul este un rau necesar, tinerii uita sa mai citeasca o carte, uita ca este natura, uita ca au o copilarie care merita traita. De aceia parintii nu prea sunt de acord cu timpul petrecut in fata calculatorului si din dorinta de a limita accesul la acest aparat intra in conflict cu copii. Recomandabil ar fi sa existe un timp limitat in fata calculatorului.

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Au dreptate parintii tai, trebuie sa nu iti neglijezi temele pentru scoala, mergi cu prietenii la plimbare, citeste o carte, 1-2 ore pe zi la calculator e mai mult decat suficient.

| EUSIATIT a răspuns:

Da este adevarat desi nu ti place ce ti spdar cred ca parintii au dreptate scoala si activitatile extra scolare sunt prioritare cititu. cultuta generala. Calculatorul este doar pentru a te delecta 1 2 ore pe zi si eventual anumite informatii care nu le gasesti in alta parte

| Linda a răspuns:

Au dreptate. Nu mai mult de 2 ore pe net.

SoftCristi
| SoftCristi a răspuns:

Incearca sa te formezi, invata sa cresti!
Socializare, prieteni, nu anturaje, activitati extra scolare... Vei vedea ca e mai frumos decat sa stai in fata unui PC.
Spor!

| www a răspuns:

Mai iesi din casa, si scapa de obsesia asta, cand ramai fara net ce faci? Te arunci de la balcon?

| Brotacelu a răspuns:

Daca chiar ai 12 ani[luandu-ma dupa nick] chiar e o problema mi se pare destul de mult dac astai mai mult de 2 ore in fata pc-ului,
traieste-ti copilaria, joaca-te mai mult afara cu prietenii. [multi or sa ma critice la ce voi spune] dar mai bine sa faci dracii afara decat sa stai mult timp la pc. Toti am facut asta, chiar si parintii taiwinking

| zerozero a răspuns:

Si eu stau cam mult la PC dar tot imi fac timp sa ies in oras macar 2-3 ore pe zi, mai ma intalnesc cu prietenii, dar de cele mai multe ori ies singur seara si alerg de nebun prin oras. Daca faci la fel ca mine sa stii ca e perfectwinking Incearca sa combini viata sociala cu PC-ul si nu iti vor mai spune parintii nimic... aaa si nu uita de teme, scoala, invatat. sti tu... Succes

| mihaelanikol a răspuns:

Mai iesi si tu la un fotbal, asa de ochii lumii, poate o sa-ti placa sa faci sport in aer liber si o sa iesi mai des... e bun si calculatorul... dar nu exagera.

| Liada a răspuns:

Ufff.cred ca toti parintii sunt asa...si ai mei la fel spuneau... acum au obosit de vorbe si simplu nu-mi mai dau atentie in acest plan...simplu incearca sa combini si kalkulatorul si sa-i ajuti.sa vada ca nu-ti pierzi timpul doar la calculator... apoi va fi mai usor...bafta

| Dragoselgwns explică:

Cu cine sa ma mai joc ca nimeni nu iese din bloc ca au calculator etc

| Dragoselgwns explică:

Cand cade netu simt ca stau degeaba in casa ca un fraier

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Calculatorul a inceput sa faca parte din viata noastra, aici sunt informatii socializam, unde sa mergem? cu prietenii la terase? acelasi lucru in fiecare seara?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna. Eu cred ca trebuie sa-i asculti si sa petreci mai putin timp la calculator. 1-2 ore cred ca sunt suficiente. Mai bine te vezi cu prieteni si te distrezi, sau si mai bine, iti faci toate temele, iar vineri si in weekend ai mai mult timp liber.

| mada. a răspuns:

Incearca sa te detasezi putin de pc...sa mai faci si altceva in afara de sa stai la pc, mai iesi pe afara, plimba'te, ca sa le demonstrezi ca nu esti asa obsedat:-)

| al3xxxx_1544 a răspuns:

Calculatoru cel mai bun prieten al omuluiwinkinglaughing