| bubuleta a întrebat:

Am o relatie cu un barbat care dureaza de un an. Ne iubim foarte mult,( sau cel putin, eu am crezut ca ma iubeste si el la fel de mult). Dupa cateva luni de cand ne-am cunoscut, imi spune brusc, ca nu mai poate trai fara mine, dar mai are un singur lucru de rezolvat : sa divorteze! wow! A motivat faptul ca nu mi-a zis de la inceput, pentru ca nu vroia sa ma piarda. Acum, dupa un an, este tot nedivortat dar tot acest timp am locuit impreuna, 24/24 dar brusc a devenit excesiv de posesiv si gelos. Mi-a rascolit toate amintirile, sa afle tot, stia despre mine lucruri pe care eu nu i le spusesem, reprosandu-mi ca ascund. Acum 2 luni, aflu cu surprindere ca imi ascunsese numele real. Stiam doar numele de familie dar alt prenume. Am ramas din nou socata. Locuiesc cu un om caruia nu ii stiam nici numele, dar eu eram cea acuzata ca nu sunt sincera. De ce face asta? Ce ascunde, ce se intampla?

Răspuns Câştigător
| Leea1234 a răspuns:

Dificila situatie!
un lucru e sigur, o relatie in care minciuna predomina, si mai nou s-a strecurat si gelozia, nu va avea viitor!
relatia voastra a inceput cu stangul de la inceput, el trebuia sa-ti spuna..."mai fata sunt insurat!", dar el "nu" te-a mintit, si mai grav nici macar numele real nu ti l-a spus! ce-o sa urmeze, sa aflii ca are si vreo 2 copii!
numai el stie de ce face asta, si cred ca mai bine pui punct relatiei!
poate acum zici:"da e usor sa spui ...lasa-l...dar eu il iubesc!"si te cred ca-l iubesti, dar tu cum vezi o relatie care se presupune ca trebuie sa dureze toate viata, ai sa traiesti cu sentimentul de nesiguranta, si mereu te vei gandii "ce adevar imi mai ascunde!"
si nu vei avea o viata linistita.
eu am o nelamurire, cum locuiesti cu o persoana, careia nu i-ai vazut niciodata buletinul! dar nu vreau sa-ti rasucesc si mai tare cutitul in rana!
du-te si vorbeste cu el serios, intreaba-l cate secrete mai are, si cat mai avea de gand sa te minta in legatura cu identitatea lui!
indiferent de decizia pe care o vei lua, sa tii minte ce-ti voi spune eu acum, nu mai fii naiva, si nu lasa pe nimeni sa te judece pentru trecutul tau, indiferent care ar fi acela, nimeni nu are dreptul sa te judece, doar DUMNEZEU!

18 răspunsuri:
| antonia09 a răspuns:

Buna,
Ceea ce ascunde el poate fi faptul ca el este bigam. Daca ti-a dat un alt nume se poate ca si sotiei sa ii fi spus adevarul.
Multi actioneaza asa, spunand ca nu mai pot trai fara noi si de fapt ei se dovedesc a fi falsi, posesivi, extrem de gelosi.
Iti recomand sa analizezi bine situatia si sa iei o decizie cat inca mai esti stapana pe situatie.
Iti va fi cu siguranta greu sa ii spui cum vezi tu lucrurile dar trebuie sa o faci, pentru a nu suferi mai tarziu de pe urma acesti povesti de dragoste tumultoase.
Mult succes si fie ca decizia pe care o vei lua sa iti aduca surasul pe buze.
Cu bine,

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
Tu ai fost ținută în cușcă de nu ai știut cu cine stai și cu ce persoană îți împarți patul?
Cum de ai accept o relație cu cineva căsătorit? Nu este o scuză cu nu ai știut cine este și care este numele lui adevărat!
Este genul de om care are viață dublă, dă-i undă verde până nu află soția că să vezi atunci scandaluri, chemări pe la Poliție și toate astea pentru ce? Că este un mincinos, că s-a folosit de tine?
Părăsește-l și pe viitor caută un bărbat singur și în acelaș timp informează-te despre el, părinți, prieteni, anturaj, serviciu, vicii, etc!
Toate astea să-ți fie învățare de minte, vina îți aparține chiar dacă te-a mințit, ai fost prea credulă.
Pa, pa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna.prin asa ceva am trecut si eu si spre nefericire am ajuns sa ma despart de el, stii dc? Mi-a ascuns ca e insurat apoi ca are si 2 copi; si mai apoi ca nu va putea sa divorteze ca sunt copii si bla bla dar noi putem trai asa dupa parerea lui, parrerea mea este sa analizezi bine si sa pui capat pentru ca nu vei as la nici un rezultat si o spun din experienta chiar daca doare e cel mai bine pentru u si pentru el.asa ca ai grija bafta pop

April
| April a răspuns:

Ar trebui sa-ti pui ordine in viata; altminteri ea va trece pe langa tine si vei regreta ca ai dedicat atatia ani unei persoane cameleonice, cand sunt atatia oameni de treaba si onesti in preajma ta.Mult noroc si multa intelepciune.

| BUBULINA a răspuns:

@Legiuitoarea, cu toti gresim happy
nu o judeca acum... fapta e consumata
esti prea dura... te credeam altfel...

| Maria_3931 a răspuns:

Spune-i pa pa. stiu ca o sa-ti fie greu, dar nu poti trai langa un om care nu ti-a spus nimic despre trecut lui, iar el are pretentia sa stie totul despre tine.si chestia cu divortul informeaza-te si tu vorbeste cu sotia si spune-i ce s-a intamplat... daca nu asa gandeste-te daca ati avea un copil ce greau ar fi, dupa parerea mea spune''gata mi-a ajuns ne despartim''si justifca(cred ca ai multe de spus)asa ca curaj(ai mare nevoie)si noroc... xoxo A

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Draga mea, este periculos sa mai stai cu el. Te-a mintit si nu o data. Te-a mintit in privinta casatoriei, a numelui si cine stie ce ai sa mai descoperi. Te inseala pentru ca desi sta cu tine, a fost si pe acasa. Ti-a verificat trecutul, ti-a controlat viata, fara ca tu sa stii despre el adevarul. Nu stiai practic cine este cum il cheama, dupa 1 an de iubire. Daca ti se intampla ceva, tu nici nu stiai pe cine sa cauti sau pe cine sa acuzi pentru ca el ti-a dat o identitate falsa. Omul acesta este periculos; fie pentru ca se ascunde de ceva-cineva, fie are ceva la "mansarda" si disimuleaza. Tu nu i-ai vazut niciodata buletinul sau alte acte, in schimb el s-a informat despre tine si trecutul tau. Cred sincer ca trebuie sa pleci cat mai repede de la el, ma rog, sa te desparti de el si fara multe discutii pentru ca s-ar putea sa nu scapi usor daca este si gelos. Vorbeste cu parintii tai, cineva trebuie sa stie adevarul si la nevoie sa te apere. Ai grija de tine.

| Cryssy a răspuns:

Buna. Dupa parerea mea aceasta este o relatie fara viitor. Adica nu poti sta langa un barbat caruia nu ii cunosteai nici numele si care te minte in halul asta.

| Sara a răspuns:

Draga, o data mintitta, de ce nu ar face o si a mia oara? :O

| nekane a răspuns:

Pai nu stii ca hotului de hot ii este frica? Probabil ca are multe de ascuns, iar tu nu ar trebui sa-ti strici nervii incercand sa-l intelegi sau sa afli niste motive reale.Este adevarat ca niste explicatii te-ar ajuta, dar tu deja ti-ai pierdut increderea in el, deci nu-ti garanteaza nimeni ca explicatiile sunt reale.Nu poti continua o relatie in care nu exista incredere, mai bine suferi acum, suferi doar tu, pe viitor s-ar putea sa ai un copil si imagineaza-ti cum ti-ar prinde atunci o surpriza de genul celei pe care tocmai ai avut-o.Acum nu mai conteaza ce-ti ascunde si ce se intampla, este important ca tu sa stabilesti niste prioritati, sa nu te lasi pusa la pamant de situatie si sa nu te lasi indulcita de rugaminti si promisiuni.Nu mai poti crede in el.

emanuellex
| emanuellex a răspuns:

Dupa cum bine a spus miren, hotului de hot ii este frica. In ceea ce il priveste, te sfatuiesc sa incetezi imediat sa iti mai faci iluzii. Mai este o vorba care spune ca istoria se repeta. Ce i-a facut sotiei, iti va face si tie si celorlalte de dupa tine, sau care sunt acum in paralel, dar pe tine, si pe cele ce vor urma dupa tine, nu va va respecta absolut deloc. De fapt nici nu este barbatul care sa poarte respect cuiva, nici macar lui insusi, mai degraba este genul "n-are mama, n-are tata". Este genul de mascul care vede in oricare femeie de pe mapamond o potentiala victima. Tu esti desigur una dintre ele, si inca cu cat sadism te-a orbit. Acest fel de oameni au in primul rand foarte multe de ascuns. Pentru ei viata inseamna doar a trai clipa, a se folosi de toti cu usurinta si tot cu atata usurinta sa se debaraseze de ei cand nu mai au nevoie. Toata chestia cu rascolitul trecutului tau, cu gelozia, cu posesia sunt texte. Face totul pentru a te avea la mana cu ceva si pentru a te putea acuza oricand. Spui ca stai de un an non stop cu el impreuna. Parintii tai ce spun? Daca tu l-ai crezut in totalitate, hai sa dam vina pe tinerete. Dar dumnealor? Daca le-ai ascuns relatia aceasta pana acum, remediaza cat mai repede greseala, indiferent de consecinte. Fa acest pas pana nu iti va fi si mai rau. Oameni ca el sunt capabili de orice si asta, tine cont si nu te amagi, nu din gelozie, ci din posesie oarba si vanitate. Am si eu o umila parere: daca tot stai cu el impreuna de un an 24 din 24, si-a gasit totusi timp liber pentru a-ti rascoli amintirile si trecutul. Si ce altceva mai face domnia sa in timpul liber? S-ar putea ca de-abia de-acum sa inceapa surprizele sa curga. Am certitudinea ca este un golan de mare clasa. S-ar putea sa afli ca mai sunt cateva victime ca tine, ca poate chiar are o agenda unde va tine evidenta la toate. Intrerupe relatia, pana nu este prea tarziu. Si chiar si asa, va trebui sa fii foarte diplomata, pentru ca nu poti sa stii de ce este in stare. Lasa intrebarile pe mai tarziu si treci la actiune. Dar incearca sa nu fii singura in toata aceasta decizie. Aliaza-te cu parintii tai si cu cei care te iubesc cu adevarat si pe care el nu-i poate pacali. Cand va constata ca sunteti o "armata", va fugi singur. Este o solutie. Lasa acum iubirea si toate astea... La el nu ai ce sa iubesti.

emanuellex
| emanuellex a răspuns:

Si o completare la ceea ce am scris anterior. Daca te gandesti cumva, ca si varianta de a intrerupe relatia, sa il ameninti ca il spui sotiei, ca vei lua legatura cu ea si asa mai departe, te sfatuiesc sa nu incerci. Odata ce face ceea ce face, de ea nici nu-i pasa. O trateaza la fel ca si pe tine sau poate si mai rau, asa ca risti sa nu il sperii deloc. Nu este o metoda care sa dea rezultate. Iti doresc multa intelepciune si mult curaj.

| EUSIATIT a răspuns:

de ce mai stai cu el? nu tie frica /cs ar putea sa dai de alte necazuri. de ce nu intrerupi relatia daca ai aflat atitea. mai fetelor chiar sunteti orbite de dragoste si nu puteti sa va treziti? consideri ca vei putea trai cu acest om? nu in veci nu vei avea o viata de cosmar /citi ani ai? nu mai gasesti u barbat /? nu te inteleg /nu mai pot scrie sunt nervoasa pe tine si in genewral pe voi cele care faceti compromisuri. si nu merita viata trece si nu mai aduceti anii astia frumopsi inapoi. ooooooooofffffffffffde ce nu imi am 20 si de ani /? eu?/

| Luffy a răspuns:

El crede ca tu esti ca el
o tipa ce ascunde tot
daca te apreciezi si te respecti du-te de langa el
oamenii posesivi nu iubesc, ei iubesc doar sentimentul de a se simtii stapani pe ceilalti pentru faptul ca nu se simt stapani pe ei insusi

te rog, in familia mea is odroaie de certuri care se termina in batai,
daca te apreciezi du-te de langa el

tu esti protagonista vietii tale nu el

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Partenerul de viata nu trebuie sa stie trecutul tau in amanunt, doar esentialul; deci daca tu ai decis ca unele chestii nu e nevoie sa fie spuse nu inseamna ca nu ai fost sincera.
In legatura cu ceea ce ascunde el... la ce-ti foloseste sa stii?
Vezi-ti de viata fara el; cu un astfel de om nu-ti poti face un viitor.
Iti va trece, vei iubi din nou; roaga-te la D-zeu sa-ti dea un barbat pe masura sufletului tau.

| bubuleta explică:

Stiu, poate situatii ca a mea mai sunt. Intotdeauna am urat asemenea lucru. Ma aflu intr-o postura in care nu as fi dorit sa fiu niciodata: sunt cealalta. Cu acest om, am discutat foarte mult inainte de a ajunge aici. Stia ce principii am, stia ca niciodata nu as fi acceptat o relatie cu un barbat casatorit. Din prima zi in care l-am cunoscut, nu ma mai lasat. Vroia tot timpul sa stie unde sunt, sa ii acord exclusivitate. a, aveti dreptate sa credeti ca sunt naiva. Chiar sunt. Nu am scotocit in actele lui. Are o functie, stiu unde lucreaza, nu m-am gandit ca se poate preta la asa ceva. Asta ma socheaza si pe mine, ca in ciuda a ceea ce este nici o data nu m-am gandit ca s-ar cobora la un asemenea nivel. Dar uite ca sunt si astfel de specimene. Imi spusese CNP-UL in schimb, care spre surprinderea mea, a corespuns celui real. Mi-a fost greu sa cred ca cineva ( asa cum afrma si sustine ca este, corect si sincer...blabla.) ar putea sa ascunda un lucru atat de banal! adica iti dau CNP-ul, dar iti ascund numele. Stiu, e de ras, e absurd. Am scris aici ca sa fiu sigura ca nu sunt singura care gandesc ca sunt naiva, proasta de-a dreptul, si merit orice repros sau remarca. Dar, uite cum este viata uneori, si peste ce oameni putem sa dam! Este o lectie pentru mine si voua va multumesc tare mult pentru fiecare virgula pe care ati scris-o. Va sarut.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
Dragă @BUBU-LINA, nu sunt rea, dar îşi pierde timpul după o iubire care nu-i aparţine şi la ce folos dacă atunci când sunt sărbători, concedii, necazuri, etc. nu te poţi baza pe el (este în sânul familiei legitime) şi să te trezeşti cu un scandal în mijlocul străzii neştiind de unde vine şi pentru cine?
Îşi mănâncă tinereţea fără folos, anii trec şi când o să se uite în urmă, surpriză, nu vede şi nu lasă nimic!
Îmi pare rău de ea că trece prin aşa ceva, un pic luată de urechi nu o omoară ci poate o aduce cu picioarele pe pământ.
Pa, pa.

| psihox a răspuns:

De ce te-ar interesa un barbat CASATORIT?