| Lidia146477 a întrebat:

Am o relație de 3 ani cu vărul meu, suntem verișori de gradul 5 vrem să le spunem părinților noștri despre asta dar ne e frica de reacția lor.Cum putem să le zicem?

10 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ai mai pus aceasta intrebare si ti-am raspuns ca se poate, inclusiv casatoria civila si religioasa.
Verii de gradul 5 sunt rude de gradul 12, deci un grad indepartat de rudenie.

| Violleta2022 a răspuns:

Relatie intre veri este o relatie interzisa, fiindca ies copii cu retard/debilitate mentala. Nu glumesc!

Toata familia si rudele vor fi socate, daca faceti ceva atat de rau, va vor condamna parintii ca nu au fost in stare sa va educe si sa va supravegheze odata ce va lasa sa fiti intr-o relatie interzisa si apoi, nici voi nu veti putea fi fericiti, cand veti avea de ingrijit copilasi cu retard mental.

Incercati sa cuplati creierasul si sa intelegeti ca NU este posibila o relatie intre voi, desparti-ti-va si cautati-va partneri cu care nu sunteti rude!

| popapopica a răspuns (pentru Violleta2022):

Veri de gradul 5. Stii ce inseamna asta? Ca au abia un stra-strabunic comun. Nu mai sunt rude de mult timp. Numai pe undeva pe la tara se mai tin astfel de grade de rudenie. Dar nici legea nu-i mai considera rude.

| Vio024 a răspuns (pentru popapopica):

Ea raspunde fara sa citeasca tot

| Violleta2022 a răspuns:

Voi nici macar nu aveti idee ce grad de rudenie sunteti, odata ce nu vreti sa vorbiti cu parinti, ca atunci ar iesi la iveala totul.

| doctorandus a răspuns:

Va puteti chiar casatori legal, relatia la gradul 5 de rudenie nu e nicio problema. Iar veri de gradul 5 inseamna un grad de rudenie mult mai mare, deci iar nu e o problema.

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

De exemplu, eu cu o vara de-a doua avem in comun doar 2.6% din ADN si ne putem casatori legal (daca am vrea).

| relian a răspuns:

Var de gradu 5 cei ala laughing a 17 spita de la bicicleta sau cei? Nu esti ruda cu respectivu, nu ai de unde, daca ai ceva cit o furnica in comun.

Cum sa le spui la parinti ce anume? Ca ala e varu 5 sau ca tiai traso cu el?
Adica de 3 ani parintii tai nu stiu ca tu ai pe cineva? Nu ai spus citi ani ai tu, sau varutau ala de gradu 14 laughing
De spus, e simplu, le spui cand iesi sa te vezi cu derbedeu laughing parinti daca te intreaba unde mergi, le spui, la intalnire, te vezi cu un baiat.
Ei or sa intrebe cas curiosi, cine este, tu spui e varu lui Adam si eu vara lui Eva laughing

| Vio024 a răspuns:

Sunteti foarte indepartati, nu ar avea de ce sa comenteze. Nu e a si cand sunteti de gradul 1sau 2