anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o situație mai delicata pe care nu o înțeleg sincer.Adica ma cam baga în ceata cu alte cuvinte.
Iubitul meu îmi cam reproșează ca nu aspir la ceva mai mult,ca sunt o femeie ciudata pentru ca nu vreau sa dau pentru permis,nu ii cer sa îmi ia mașina, nu rămân acasă și sa îl trimit în străinătate sa facă mai mulți bani sau sa îl împing mai mult către ideea de a face afaceri.Si nu vorbesc la misto chiar dacă suna ciudat și mie îmi pare la fel dar asta aud ca și reproș.
Eu aparent sunt ciudata dacă vreau sa am o viata linistita, sigura și fără complicații.Iar dacă vreau sa am un cămin stabil cu condiții și un venit sigur sunt o persoana fără aspirații și ce ma mulțumesc cu puțin.
Eu nu vreau pur și simplu ma laud cu bani în sus și în jos indiferent dacă am sau nu și nici nu vreau lucuri scumpe.Nu vreau mașini de fițe dacă nu mi le permit sau sa fac datorii sa investesc în lucru ce nu știu dacă merg plus ca eu consider ca o familie trebuie sa fie unita și sa fim unul lângă altul.Dar aparent eu sunt greșită.
Sunt?

19 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Nu ești. E el prost.

| dullcat a răspuns:

Nu e nimic gresit in a duce o viata normala, care nu se incadreaza la standardul de gold digger sau de femeie intretinuta. Suna ca si cum aveti personalitati foarte diferite si atunci intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui nu este in legatura cu tine, ci : Ce va tine impreuna in aceasta relatie?

Faptul ca propriul iubit considera asta ciudat da de inteles ca nu ati discutat despre aceste aspecte inca de la inceput, astfel incat sa va aliniati asteptarile de viitor? Iar daca el doreste o astfel de femeie, cel mai probabil relatia se va destabiliza, deoarece nu este o preferinta oarecare peste care se poate trece cu vederea, ci o decizie care te afecteaza pentru o buna parte din viata.

| sofisis a răspuns:

O tampenie. Sunt frustrarile lui. Nu e in stare de nimic din ce si-a propus si e mai usor sa dea vina pe tine...ca tu nu-l impingi de la spate decat sa isi asume ca el nu e un om capabil.

| VoidEternal a răspuns:

Well, daca mă întrebi pe mine, nivelul până la care ar trebui sa aspiri ar fi cel in care daca el te părăsește mâine, să te poți descurca singura fără probleme.

In sensul asta nu ar fi rău să ai permis, poate fi foarte util la o adică. In rest, daca ai deja un venit stabil și un salariu decent nu e nicio problemă că nu vrei lux și opulență. Cei care se mulțumesc au o înțelegere mai profundă a fericirii, in opinia mea.

| AliGab a răspuns:

De ce mai stai cu el?

| anonim3247 a răspuns:

Dacă nu faci ce a spus el vor apărea diferențe foarte mari între voi pe la 28 - 30 de ani.

| Caliopia63 a răspuns (pentru anonim3247):

Avem deja 30 de ani.Are studii mai inferioare decât mine și nu are o meserie sau o calificare. Spera ca va reuși prin tot felul de investii sa se ridice.
Eu nu am treaba cu cât câștiga el.Chiar i-am spus sa își caute pe cineva ce vrea sa investească în chestiile pe care el cheltuie bani ca eu vreau sa investesc în casa mea, în sanatate, în liniște.

| anonim3247 a răspuns (pentru Caliopia63):

Ce înseamnă la el când spune - ca nu aspir la ceva mai mult?

| anonim3247 a răspuns (pentru Caliopia63):

Părăsește-l imediat chiar acum că nu are nici un viitor.

| CleanHeart a răspuns:

Ce îl apucă să te critice în loc să te încurajeze, no chestia asta cu reproșurile nu îmi plac și în calitate de iubit are rolul sa te protejeze și să vă ajutați să evoluați reciproc în felul vostru

| AdioTPU a răspuns:

Poate iubitul tau tine tine mult la aparente si vrea să aibă o femeie cu care sa se mândrească, gen trofeu dar oare el are aspirații înalte, muncește, produce ceva? Dacă nu atunci sa nu mai aibă pretenții de la alții pentru ceea ce el nu face sau nu e in stare. Apropo, permisul de conducere nu te face mai avut.

| dolceromania a răspuns:

Uni bărbații vor ca femeia de langa ei sa le de-a impulsuri, nu-i rău asta, într-un fel arăți că ții la el, este o vorbă:femeia te coboară femeia te ridica! Tu din ce categorie te recunoști?

| Utilizatoare123 a răspuns:

În primul rând, nu ești greșită pentru că vrei să îți trăiești viața după propriile reguli. Singurul stăpân îți ești TU. Cine îți critică alegerile cu răutate și te pune jos pentru asta, nu te înțelege și nu te apreciază. Caută termenul "gaslighting". Iubitul tău, aparent, te manipulează, încercând să te facă să te simți nepotrivită, ciudată, "stricată", pentru că e limitat și nu respectă stilul altora de a trăi. nu ține la tine și nu îi pasă cu adevărat de tine. Dacă te iubea, nu îți reproșa asemenea lucruri. Un bărbat trebuie să admire femeia și abia mai apoi să o iubească. Nu vorbesc despre admirația legată de frumusețe. Asta e de la sine înțeles. Vorbesc despre admirația față de felul în care gândește, despre stilul ei de viață, visurile ei. Nu te admiră și fără această bază, nu se poate construi nimic. De cât timp sunteți împreună? Probabil că la început, când abia vă cunoașteți dorințele și planurile pe termen lung. Îi poți aduce la cunoștință că tu ai felul tău de a trăi și de a te simți bine și dacă e deranjat de acest lucru sau se simte limitat în relație, se poate reorienta, să nu îți mai piardă timpul. Uneori, chiar dacă ne placem și există chimie, ca oameni, nu putem funcționa pentru ca vrem sa EVOLUĂM diferit. Ceea ce ai descris tu este un TIP de evoluție, ceea ce vrea el este un alt tip de evoluție. Apreciază-te și caută pe cineva care face la fel! Eu cred că ești o femeie rațională, cu multe calități.

| Dandiiiiiiii a răspuns:

Daca nu-i place de tine asa cum esti, de ce mai sta cu tine?
Sa-l spele si sa-l hraneasca alta cu ambitii. Ca ce o sa-i ceara aia...
Sau nici una nu-l mai vrea.

| Caliopia63 a răspuns (pentru Dandiiiiiiii):

Înainte aveam aceleași planuri.Acuma "admira" (nu în sensul de a ma insela sau ceva. legat de caracter) genul de femeie ce ii spune barbatului ca dacă nu ii trimite sau da bani îl părăsește, sau femeia ce ii arunca salariul în fata soțului și ii spune ca aia sunt bani de rahat.
Nu mi-a spus el ca admira asta dar din cum discutam despre anumite situați și spune "pai asta e hotărâtă și i-a spus în fata", sau "asta nu e proasta" cam concluzia aia o trag ca asta admira.

| RosaliaOriginala a răspuns:

Pai de ce nu ai vrea o viata "luxoasa" ca restul oamenilor? Te crezi speciala gen?

| MironMihaela a răspuns:

Cauta ceva potrivit pentru. tine care sa te valorizeze, nu sa.ti scoata defectele in fata...

| Drubble0111 a răspuns:

Fiecare are definitia lui de iubire intr-o relatie. Poate ca va masurati unul pe altul bazat pe experienta si interpretarea individuala a ce inseamna "o relatie ideala/reusita."

El pare ca vrea o relatie de intr-ajutorare profesionala ceea ce e ok. Multe cupluri reusesc sa faca afaceri impreuna, sa se ajute si sa se sustina in acel gen de format.

Dar din ce spui tu, preferinta ta e mai mult bazata pe independenta si stabilitate. Fiecare isi aduce partea financiara, se stabilesc roluri mai clare in spatiul privat, si se co-exista intr-un mod linistit. Din nou, perfect normal.

Dar aceste asteptari aproape diametral opuse cauzeaza conflicte.

Aici doar speculez: probabil el simte cat de independenta esti si se teme sa nu te piarda (nu cred ca reprosurile vin dintr-o dorinta excesiva de control ci pur si simplu e o temere pe care nu o intelege nici el, nu poate fi rationalizata). Cred ca ar ajuta o conversatie si gasirea unui compromis (asta daca tu simti nevoia). Ceva ce puteti face impreuna si care are insemnatate pentru amandoi - un hobby poate.

Definitiile noastre despre dragoste si relatii se pot schimba, dar trebuie sa le constientizam intai. De acolo, poti forma o baza pentru deciziile cu privire la viitorul relatiei.