| AneZniP a întrebat:

Am o sora de aprox 4 ani si cred ca are peste 1000 de nervisori in poponet cum as putea so calmez ca mi-a scos peri albi si mie si mamei...batting eyelashespls pls fundita( nu mere cu pedepsitu ca mai rau face si la gradi nu vrea sa mearga)

7 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Probabil ca a fost foarte rasfatata, de nu asculta pe nimeni. Nu prea e normal ca la varsta de 4 ani sa aiba atatia "nervisori in poponet". Incearca sa-i ocupi timpul cu ceva. Ceva ce stii ca ii place. Sa deseneze, sa cante, sa danseze, jucati-va orice. Fa-o sa uite de "nervisori" ocupandu-i timpul. Asa nu ii lasi loc sa-si aduca aminte ca "trebuie" sa fie nervoasa. Pune-o sa faca activitati tipice varstei ei.

| cristiana101 a răspuns:

Sa vorbiti cu ea`. daca intelege`.

| ioana1704 a răspuns:

Probabil s-a intamplat ceva la gradinita: a fost certata, s-a batut etc. incercati sa stati de vorba cu educatoarea sau cu ea si sa-i spuneti ca o mutati la alta gradi etc.

| Zenithf a răspuns:

Pai trebuie sa o puneti la punct de pe acum, pana la 7 ani cica mai este vreme.hee hee
Infumurata casei trebuie sa afle ca nu este ea buricul pamantului si nu toate sunt cum dicteaza ea. Pana acum ati rasfatat-o, si normal ca se intampla asa, este ceva biologic, acum insa trebuie sa va controlati atitudinea legata de ea, daca plange sau zbiara sau nu stiu eu ce altceva face lasati-o sa faca asta pana oboseste, nu mai incercati sa o imbunati. Atentie mare ce manca ea? Poate sa fie si asta un factor pentru atitudinea ei (hiperactivitate indusa de consumul de dulciuri sau stimulente nervoase gen cofeina, cacao, etc.)
Referitor la pedepsit, trebuie sa fiti categorici, nu va inmuiati si nu lasati de la voi pana nu recunoaste ca a gresit, altfel va dicta ea intotdeauna.

| Lora a răspuns:

Trebuie sa o iei cu frumosul, orice copil intelege cand i se vorbeste frumos, pune-o in valoare, spune-i ca domnisoarele asa se fac frumoase, daca merg la gradinita, daca papa tot, daca nu face nazbatii. Apropie-te tu de ea, joaca-te cu ea ca si cum ar fi ea model, prinde-i parul frumos, imbrac-o frumos, machiaz-o fa-i cateva poze in pozitii diferite, toata treaba e sa o pui pe ea in valoare, sa fie ea cineva, sa-i dai ei impresia ca ea e un model si-atunci cred ca o va lasa mai moale cu nervii.

| Dreamin a răspuns:

Fiti si voi mai severi cu ea. o sai fie mai greu. da asa se invata sa fie mai buna si mai cuminte tongue Luatii lucrurile care ii pplak cel mai mult ii spuneti ca cand va fi cumnte i vei da jukariile

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Flowers, am doi baieti mari si o fata de 9 ani.nu le-am permis nervisori in poponet.deloc.si stii ce cuminti au fost? si se jucau frumos, si ne-am inteles foarte bine, asa cum ne intelegem si acum.la 4 ani e cam tarziu. dar inca se poate.adica, la mine cand a tipat sau a batut din picioruse i-a luat funduletul foc.de doua trei ori cel mult.