Multe fete însărcinate neprogramat ar fi fericite sa aiba alături pe tatăl copilului care sa fie dispus sa le ajute cu cresterea copilului. Relatia voastră e binecuvântata de Dumnezeu doar daca va căsătoriți.
Înțeleg,dar de ce anume nu ești pregătită?
Ce te tine in loc? Pentru că trebuie să fie un motiv întemeiat.
Probabil faptul că nu crezi că e potrivit băiatul pentru a fi tata? Are un trecut urat?
Cât despre faptul că tatăl tău e preot, scuză-ma, dar mi se pare rușinos sa faci asemenea gest.
De ce sa pună presiune? De gura lumii? Gura lumii e mai importanta decât propria lui fiica? Decât fericirea ei?
E lăudabil faptul că nu faci avort, dar nici nu trebuie sa te simți precum o rușine la casa lui dacă nu vrei sa te căsătorești cu băiatul respectiv.
Decât căsătorită de gura lumii și nefericită, mai bine singura.
Chiar îmi pare rău că tatăl tău nu are răbdare să vadă și motivul din spatele acestei ezitări
E cam grabita treaba, dar asta-i viata!
Aveti un copil impreuna, el vrea sa fie cu tine, pe tine ce te mai retine? Mai voiai cativa ani de trait in pacat? Mai voiai sa incerci si cu alti baieti?
Lucrurile s-au asezat asa, casatoriti-va si Casa de Piatra!
Poti face nunta religioasa la biserica, doar tu cu iubitul si cu niste nasi pe care ii alegeti voi. Asta daca vrei sa-i faci pe plac tatalui. Si poti sa faci nunta civila la primarie plus petrecerea de dupa nunta, cand va simtiti voi pregatiti. Ca asa costa o gramada de bani sa faci nunta din aia mare cu tot tacamul. Si acum cred si eu ca nu sunteti pregatiti.
Vorbeste totusi si cu iubitul sa vezi ce parere are.
La biserica si la primarie nu se face nuntă, ci casatoria religioasa, respectiv casatoria civila.
La biserica te cununi. E o forma religioasa de casatorie. Exista nunti si fara parade si petreceri.
Casatoria civila o faci la serviciul de stare civila din localitatea respectiva. Vorba vine ca o faci la primarie. Pentru ca acele acte vor fi trimise la primarie sa fie procesate, dupa ce iti semnezi sentinta
Eu ma refeream la cei doi termeni: casatorie si nunta, care sunt diferiti ca inteles.
SERVICIUL PUBLIC COMUNITAR PRIVIND EVIDENȚA POPULAȚIEI in care functioneaza si Compartimentul stare civilă, este parte componenta a primariei.
Nu te cununa nimeni in Biserica fara certificat de casatorie.
Deci ordinea e Starea Civila, apoi cununia religioasa.
Pai ai un prieten cu care faci sex, ii porti copilul, omul vrea sa fie cu tine si tu nu vrei sa te casatoresti cu el? Ori esti fraiera ori nu il iubesti pe tatal copiluluitau si mai bine l-ai lasa sa isi gaseasca pe alta care-l va iubi.
Nu pastra copilul daca simti ca il pastrezi de gura tatalui. Fa avort.
Cea mai inteleapta decizie. Ai 18 ani pana la urma. Asta te va trage mult in jos.
Multi spun ca raman langa tine si dupa cateva luni isi iau zborul, nu te increde in vorbe. Tu fa ce simti, nu ce spune tata sau bunicul. La fel si cu casatoria, ai spus ca nu esti pregatita, nu face asta, sau vei regreta. Daca nu te simti pregatita 100% nici pentru copil, si nici nu esti, nu face greseala de a il pastra
Ca sa faci casatoria religioasa este obligatorie aprioric sa o faci pe cea civila.
Da, puteti face casatoria si fara sa faceti nunta. Atat pentru voi, dar mai ales pentru copil, ar fi bine sa va casatoriti.
Va veni si căsătoria, la timpul ei.
Dar acum ești o viitoare mămică și ăsta e cel mai important lucru.
Georgemarian123 întreabă: