anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am rupt legatura cu nasii de cununie si aproximativ toate neamurile, cunostintele, prietenii mi-au spus ca de acum imi va merge totul pe dos, ca e un mare pacat sa nu vorbesti cu nasii...in fine, tot felul de chestii de genul. Ce stiti despre asta? Este adevarat?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Stii vorba aia "daca vrei sa pierzi un prieten, imprumata-i bani". Problema este ca tu fiind in Spania si ei in Romania, se gindesc ca tu ai mai multi bani decit ei si implicit profita de pe urma ta. Ma refer la fazele cu beep si tu sa-i suni, cadouri multe si marunte si imprumuturi de care poti uita, pentru ca "oricum ai mai mult" (sper ca ai remarcat ghilimelele). Asta de parca tu te-ai dus acolo la distractie si nu la munca si banii iti vin girla, nu muncesti pentru ei. De fapt si-au dat arama pe fata: sint nesimtiti. Ca superstitiosii te sperie cu "o sa-ti mearga totul prost" nu trebuie sa te afecteze, spune-le ca le oferi lor nasii pe care-i ai si sa se bucure ei de "binele de ai avea in circa". Sint convins ca fara ei o sa-ti mearga mai bine, decit cu ei. Interesant faptul ca ti-au spus sa uiti de ei inainte sa-ti restituie banii si nu dupa. Mai bine ca ai descoperit acum ce fel de oameni sint. Sa-ti povestesc patania unui coleg al meu. Nasii de cununie i-au vindut o risnita, careia ei ii spuneau calculator. M-au chemat sa le fac eu risnita sa mearga si nu mi-a venit sa cred pe ce au putut sa dea bani. Daca il vedea un copilas de gradinita cu risnita aia, ridea o saptamana de el ca au putut sa dea bani pe ceva ce el nici gratis nu l-ar fi luat. Si nu a fost singura teapa pe care a luat-o cu nasii astia. Asa ca lui nasu ii spune "nasu pungasu".

17 răspunsuri:
| Dara a răspuns:

Stii ce? In acest caz, cred ca iti mergeau treburile pe dos daca mai tineai legatura cu ei! Nu te mai stresa de ceea ce spun cunoscutii tai, oricum nu voi sunteti de vina pentru ruptura asa ca nu ai de ce sa-ti faci probleme. E adevarat ce spun colegii, nasii ar trebui sa fie ca niste parinti, dar sa fim seriosi, ce parinte ii face rau cu buna stiinta unui copil? Conduita lor ar trebui sa fie fara repros, sa va respecte, ca si voi la randul vostru sa ii puteti respecta. Cum ei nu au dat dovada de prea mult bun simt, voi nu aveti de pierdut decat cei 500 de euro. Sau poate ii veti recupera la un moment dat...

| Leea1234 a răspuns:

Si eu am rupt orice legatura cu ai mei!
nu ne-am certat, dar ne-am dat seama ca nu suntem compatibili!
desi suntem cam e aceeasi varsta...nu ne potrivim!
dar eu, ca fina lor, ii respect!
cand ii vad pe strada, desi ei au cu 5 ani mai mult ca mine, mereu le spun:"sarut -mana nasa, sarut-mana nasule!"
oamenii aia au imprumutat bani din banca si m-au cununat pe mine...eu nu pot sa nu-i respect!
eu, una, nici pentru mama nu scot bani din banca, ca pentru cununat nici pomeneala!
nu stiu daca e pacat sau nu... dar ar fi frumos din partea ta, ca macar de craciun, paste, si zilele lor de nastere sa ii feliciti...fie si prin intermediul telefonului...sunt nasii tai, si dupa cum se spune..."ti-au ars lumanarile la cap"

| Leea1234 a răspuns:

Cand am raspuns...nu m-am uitat si la ce raspunsuri au dat si ceilalti!(nu obisnuiesc!)
daca citeam inainte...vedeam si explicatiile tale...si se schimba situatia!
pai, stai ca nu-i asa... ei in loc sa va ajute ca sunteti familie tanara, la inceput de drum... ei va baga mai rau la fund!
voi sa fiti sanatosi si sa va intelegeti...si pe nasii tai...stai linistita ca nu scapa ei nepedepsiti... Dumnezeu vede!
asa am patit cu nasa de botez a fiului meu...care de 8 martie mi-a specificat sa-i aduc trandafiri galbeni...si eu eram vai steaua mea...si cred ca iti imaginezi cat costa trandafirii in martie (si mai ales pe 8!

SoftCristi
| SoftCristi a răspuns:

Este adevarat ca ar trebui sa tii legatura cu toti. Sa fiti o familie mare.

| thehope a răspuns:

Acestea sunt superstitii si depinde de fiecare daca crede in ele sau nu. probabil se spune ca iti va merge rau pentru ca se considera ca nasii sunt al doilea rand de parinti, cel pe care ti-l alegi tu. acum depinde doar de modul in care a fost crescut fiecare si de conceptiile pe care le are. daca crede sau nu in superstitii happy

| thehope a răspuns:

La urma urmei banii se fac.mai importanta e armonia din familia voastra si intelegerea, decat sa ai tot timpul certuri si discutii...mai bine te faci ca nu ii cunosti... daca ei au fost in stare sa va faca asa ceva...nu prea isi merita numele de nasi(no offence)
se pare ca pe zi ce trece ajungem sa ne minunam cat de rea poate fi lumea...si ajungem la concluzia ca uneori un strain e mai aproape de noi decat rudele... sad foarte trist...

| yoanna73 a răspuns:

Eu am patit la fel.trasa la indigo. tinete de capul lor sa-ti dea banii.eu i-am recuperat dupa 1 an jumate.cu multe certuri.(2000€)

| goruna a răspuns:

Mai... hai sa le lasam naibii de superstitii. daca iti va merge rau ca te-ai certat cu nasii, cum iti va merge daca te certi cu parintii? big grin

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mai.stiti cum a fost? Ei ne-au cerut niste bani imprumut, au promis ca o sa ni-i inapoieze la o data, a venit vremea, s-au facut ca ploua. i-am sunat, le-am spus de bani si au inceput sa urle la mine ca,"cum indraznesc sa sun sa le cer banii, asa, de pe o zi pe alta?"mi-au spus sa astept 3 zile iar in timpul asta ei au sarbatorit ziua unui alt fin de-al lor, ne-au chemat, am spus ca nu mergem ca am nici o obligatie fata de oamenii aceia si de atunci nu ne-au mai raspuns la telefon, ne-au trimis mesaj sa uitam de ei, sa nu ii mai cautam vreodata...chestii.si cu banii a ramas treaba in aer.si sunt 500 de euro, nu e o nimica toata...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pai tocmai de asta mi-e ciuda, i-am respectat mereu, cu toate ca nasa e de-o seama cu mine, mereu i-am spus "sarutmana", cadouri...nu mai spun, atentii, mese in oras, deci ma apuca iar nervii cand ma gandesc cat am fost de naiva.Am ajuns la concluzia ca ei au vrut sa se debaraseze de noi ca sa nu ne dea banii si ne-au bagat pe gat chestia asta, cum ca,"ati uitat ca duminica a fost o zi importanta pentru noi..." Cred ca am sa uit si de bani pana la urma, lumea e rea oricum si spune cate in luna si-n stele, nu cred ca vreau nici macar sa-mi amintesc ca i-am cunoscut vreodata...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@SoftCristi m-am certat doar cu nasii.Prietenii,neamurile,cunostintele mi-au spus ca...
Scuze daca m-am exprimat gresit.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@Andrutza, eu stiu ca ai dreptate, stiu ca trebuie sa ii respect, dar si eu sunt om, am si eu nevoie de respect. Ei nu s-au imprumutat la banca pentru a ma cununa, crede-ma ca banii cheltuiti cu nunta noastra i-au scos inzecit pentru ca ei au avut mereu pretentii.Eu nu pot sa merg la ziua unuia dintre ei cu un buchet de flori si un fier de calcat.Initial nu au avut pretentii, dar au terminat sunandu-ma ca au nevoie de un telefon, ca au vazut o pereche de cercei frumosi, ca ala mic vrea nu stiu ce atv...deci...sa fim seriosi...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@Andrutza stii cum e? noi suntem in Spania, ei sunt in Romania.noi cand mergem acasa(de 2 ori pe an) mergem incarcati la ei.cand e ziua vreunuia dintre ei trimitem pachet cu cadou, de Pasti trimitem pachet(ne-au spus de la obraz ca ei nu concep sa treaca Pastele si Craciunul fara sa mearga cu cadou la nasii lor), de Caciun mergem acasa mereu si ne invita ba la pizza, ba la restaurant si mereu am avut surprize. Ei nu ma suna nici macar pe YM, imi da bipuri, sa ii sun eu(imi dadeau!). Cred ca asta e profit pe fata si fara ocolisuri.Deci...nu stiu ce sa mai zic dar asa imi vine sa le trimit un mesajsi sa le spun tot ce gandesc, dar...totusi,putin bun simt am si nu ma lasa constiinta sa ii jignesc...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Fi serioasa Nekane, rareste-o, mai putin si mai rarutz, n-ai realizat ca sunt avari?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Va multumesc pentru sustinere si pentru sfaturi tuturor.Acum pot sa spun ca ma simt mult mai bine, ma simteam foarte vinovata, imi era si frica, imi spusese cineva ca nasii ar putea sa ma blesteme si alte porcarii, nici nu mai stiam ce sa fac si ce decizii sa iau.Nu vroiam nici sa scriu pe site despre treaba asta, ma gandeam ca poate o sa fiu condamnata dar acum ma bucur ca am facut-o, am avut numai de castigat.Am deschis ochii mari si am vazut realitatea.Deci eu nu sunt vinovata cu nimic, nu are de ce sa imi fie frica.
Cine spune ca site-ul se duce de rapa, greseste, nu este asa.Cand este vorba de o problema serioasa, uite ca suntem uniti si pune toata lumea umarul pentru o parere si un sfat.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu am bani de cununat

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nasii mei m-am cununat dar eu am cumparat tot lumanari. taxa la biserica la preot ca am zis fara pretentii si, acum nu mai vb asa mult cu noi mereu zica ca nu au bani si multe alte chesti