Mie mi se pare ca pustoaica minte. Afla numele doctoritei, spitalul unde lucreaza si discuta serios cu ea macar la telefon. Sincer nu cred ca poti reclama pe cineva numai pe afirmatiile unei pustoaice exaltate. Eu cred ca asta e singura solutie: sa o gasesti pe doctorita si sa vorbesti cu ea. Exista o mica posibilitate ca fata sa nu minta si atunci chiar e ceva grav. Dar eu nu cred, e cusuta cu ata alba povstea. Singurul lucru care nu se sustine nicicum este de ce psihiatra nu are timp decat pentru pacienti spitalizati daca le iubeste si le intelege pe fetele astea. E clar ca le-ar putea vedea intr-o pauza, la spital, intre doua paciente spitalizate. Ca pustoaica asta ar putea chiuli la o ora sa mearga sa vorbeasca u psihiatra fie si pe holul spitalului. Toti psihiatrii pe care ii cunosc eu isi pot face 5 minute libere pentru o adolescenta cu probleme.
Daca sti numele doctorei si spitalul la care lucreaza poti sa faci o plangere la directorul spitalului sau seful de sectie unde lucreaza doctora.
Ca sa ajungi pana la colegiul medicilor ai nevoie de niste dovezi clare.
Cea mai buna varianta e sa afli cum o cheama pe tipa, unde sta, poate sa te intalnesti cu ea sau sa ai cumva o validare a existentei probemei, si apoi poti anunta directia copilului. Daca nu ai nici o dovada ca exista tipa si problema, nu prea exista sanse sa te bage cineva in seama
Pustoaica stie foarte bine ce face si da de inteles ca n-a facut niciodata ce-au vrut altii si merge pe aceeasi cale si ce-i culmea e ca s-ar putea sa-i tina si cu tine. Un doctor nu face ce spune ea. Tot ce pot sa cred e ca i-a amintit de drepturile copiilor si ea mizeaza mult mai mult decit ar trebui pe asta.La ce-ti mai bati capul daca poate sa hotarasca singura?
Bună.
Păstrează convorbirile scrise de pe mess și anunță poliția pentru ai putea da de urmă.
Este o procedură standard care se aplică în astfel de situații.
Mai întâi trebuie depistată puștoiaca, apoi dacă este sau nu adevărat ce ți-a spus ție și în cele din urmă cine este doctorița psihiatră.
Mai poți face o sesizare scrisă și la Colegiul Medicilor și anunță și Protecția Copilului pentru o verificare a stării ei sociale în familie (ai pomenit că este lovită, etc.), astea din urmă dacă se confirmă în urma verificărilor făcute de către poliție.
Ori puștoaica este chiar nebună și este internată într-un spital de specialitate și îți relatează o ficțiune de a ei.
Toată povestea trebuie verificată cu lux de amănunte.
Mult succes.
Pa, pa.
Doctorita nu putea sa le incurajeze pe fete sa ia tablete pentu a-si declansa raul.Adolescentii fantazeaza mult, altii braveaza.Este bine sa se ia legatura cu psihologul scolii. Mira
Este grav ce se intampla cu tinerii nostri, este grav ca parintii nu sunt atenti la ei si adolescenta copiilor lor ii ia prin surprindere, este grav ca tinerii ajung sa aiba incredere in tot felul de persoane neavizate prin comportament, caci diploma nu iti confera si competente, este trist ca nu exista si la noi cu adevarat servicii care sa-i ajute pe parinti sa "coboare" la mintea copiilor lor si sa-i inteleaga, este grav ce se intampla!
Un semnal de alarma este bine sa tragem, este bine sa afli cat mai multe amanunte si chiar sa sesizezi autoritatile (politie, protectia copilului) pentru ca doctoritza care indeamna tinerii la asa comportamente nu mai are ce cauta in sistem!
Cel mai simplu este sa faci tu o cercetare si sa afli daca e adevarat... asta in cazul inc are e din acelasi oras, daca nu e dina celasi oras roaga-ti prietenii dina orasul de unde e tipa si ancheteaza cazul... comunitatea nu sare in astfel de cazuri daca nu sunt dvezi, pe vorbe nu merge nimeni... eu sunt din cluj daca e din cj acea persoana te pot ajuta chiar eu. sunt asistent social si anchetez nnnn cazuri in cluj, acum un caz in plus nu strica(doar cu conditia sa fie din cluj)
Buna,
Nu poti stii daca este adevarat sau nu ceea ce spune adolescenta... Cel mai bine ar fi sa vorbesti odata cu ea (intre 4 ochi) si apoi sa vorbesti cu doctorita la care vrea sa mearga...
Asa poate vei afla adevarul...
Iti urez foarte mult succes! Ai nevoie de asa ceva!
Daniela
Cred ca povestii ii lipsesc amanunte esentiale. Cine e acea psihiatra, ce legatura exista intre ea, fata care te-a contactat si colegele ei? Calea de la pastile la un anumit medic este destul de lunga, cum s-au asigurat fetele ca vor ajunge in spitalul potrivit, pe sectia potrivita, la medicul potrivit?
Fara sa stim aceste date, chiar daca povestea e reala, este prematur sa ne pronuntam asupra intentiilor psihiatrei.
Colega, greu de crezut atata lipsa de deontologie la o psihiatra! Aia mica e dubioasa, ciudata si e clar ca sufera de lipsa de afectiune si atentie din partea parintilor! Si tu si noi, stim doar fateta realitatii prezentata de ea! Oricum, eu zic sa incerci sa vorbesti cu Ciocan, de la poilitie, sau cu un factor de decizie de la 112, explici ce ai pana acum, si ca vrei sa previi o tragedie, etc... Ea poate fi localizata imediat dupa calculator! Nu ai si telefonul ei? E si mai simplu - poate fi localizata operativ! Suuccess! Cu deontologia doctoritei e mai greu, eu am serioase rezerve, desi sunt foarte constient si ca e foarte posibil, ca doar am vazut si eu multe la viata mea...
Salut. e cam ciudata povestea am patit si eu ca vorbeam cu una pe mess si dupa cateva zile imi spune ca vrea sa se omoare, ca e singura acasa, si ca isi ia medicamentele.eu m-am panicat si i-am tot explicat si degeaba.si ma gandeam sa nu faca ceva. ea fiind din Bucuresti si eu.la sute de km...nu stiam ce sa fac. dar dupa 2 ore de vorbit s-a calmat.au ajuns si ai ei acasa. dar m-am speriat pentru ca stiam ca a mai fost internata in spital...supradoza de medicamente. sper sa nu fie adevarata faza asta.
Prea tare, si mie mi se pare ca minte. Poate are chef de vorbit cu cineva si nu stie cu cine sa vorbeasca.
Addenda: Colega, cazul tau mi-a adus aminte de un film, cu Sidney Poitier, tanar, in care o tipa, care luase deja niste pastile... l-a sunat si au tot vorbit - dar ea i-a spus initial, ce facuse! - si, cum pe vremea aia nu se putea localiza apelul, el a tot intrebat-o o multime de detalii: ce vezi pe geam, in ce zona esti, la ce etaj, etc, etc, pana a venit cineva, pe care l-a trimis la politie, s-a format un comitet de criza, si un fel de brainstorming, si in cele cateva ore de vorbit, el a tot obtinut detalii, si prin asociere si eliminare, au gasit-o exact la timp! Un excelent exemplu de psiho/logo/terapie care a dat roadele scontate! gandeste-te, daca ti se va mai intampla, sa fii pe faza! Success!
Pustoaica aceasta poate minte dar intreaba care este numele doctoritei si afli adevarul
Poti scrie un e-mail detaliat la Biroul Relatii Publice din cadrul serviciului 112: relatiipublice@112.ro
E penibil sa reclami o doctorita asa aiurea, fara nici o dovada. Te poate da si ea in judecata pentru calomnie, si-o sa-ti fie greu sa scoti camasa.
De ce nu incerci sa stai fata in fata cu pustoaica respectiva, daca tot vrei s-o ajuti? Intalneste-te cu ea, vorbiti, vorbeste si cu colegele ei si atunci o sa-ti dai seama cat de cat de ce aberatii sunt in stare sa nascoceasca.
De ce nu incerci sa vorbesti si cu parintii respectivei, eventual cu dirigintele sau cu alti profesori? ai sa fii uimita de ce vei afla, te asigur.
Apropo, despre ce pastile e vorba? De unde si le procura?
In general, o tentativa de suicid se lasa cu multe probleme, ajung mai intai in urgenta, se fac spalaturi gastrice uneori, nu le duce din prima la psihiatrie.
In concluzie; vorbeste cu pustoica fata in fata, vorbeste cu parintii si profesorii ei, cu psihiatra ...si lasa pietrele pentru mai tarziu!
Eu zic ca ar trebui sa vorbesti cu doctorita respectica pentru ca se poate ca fata sa fii mintit.
Mary, am pasat cazul unei cunostinte de la directia de protectie a copilului, in orasul fetei. Persoana respectiva s-a interesat si doctorita despre care era vorba nu stia nimic de cazul fetei, nu lucra cu liceul la care era pustoaica si nici nu avea in evidenta fete internate pentru supradoza. In concluzie, pustoaica avea nevoie de putina atentie. Ma bucur ca a avut loc, totusi, mica ancheta neoficiala; mai bine prevazator, decat suspicios.
Mda!,... Mereu am stiut ca telenovelele au un efect negativ ireversibil asupra setosilor de gen.Stiu ca a trecut vremea intrebarii, ba chiar s-a prins bine de linoleum, dar dreptu` la o parere tot mi-o dat Site-ul.Si, cam de la 4 ani nu mai cred in Mos Gerila (sunt decretel, si atunci erau Mos Gerila). Ultima data cand crezusem in povesti, s-a dovedit a fi o vecina de palier mosulica (tanti Tereza).
Nu stiu ce sa spun dar este foarte ciudat.Cred are nevoie de putina atentie poate ca nu i se acorda aceasta atentie de care are nevoie
Ce tot iti bati capu atata, ce poti sa faci pentru ea este sa verifici daca minte sau spune adevaru. Si dupa ce?
Neh`...
Mess`Oricine poate spune asta pe mess`
Asta mi se pare STUPID "Am sa iau 4 pastile. Colegele mele au luat 12 si nu au murit."
Ma rog...
Ce pastile a luat ea si nu a patit nimic?
Neh...Nu ma stresez`