| Mihaiescu1987 a întrebat:

Am și eu doua fetițe de 7, 9 ani sunt la școala în clasele 1, 2 dar sunt foarte obraznice s-au apucat de fumat,au note rele mi-au spart tv,geamul de la vitrina,oglinda de pe hol,se tăvălesc pe jos in supermarket,nu vor să își facă temele,scuipa și vorbesc urat de mama lor, răspund urat au ascuns carnetele de note și țigările in dulapul lor cu haine fac prostioare și la școala.Eu și cu soția suntem calmi nu le-am bătut niciodată, le-am vorbit frumos dar degeaba cu vorbă bună nu merge fac tot cum vor ele. Poate este o mămică pe acest grup care sa îmi spună ce reguli și pedepse folosește la fetițele ei.Că eu cu soția nu știm ce să mai facem incotr-o să apucăm.Eu vreau sa le cumintesc și să le îndrept vocabularul.

22 răspunsuri:
| adryang78 a răspuns:

De ce neapărat o mămică și nu un tătic? Prerogativa creșterii și educației copiilor nu aparține exclusiv mamelor.
Spre exemplu, eu am două fete, una este deja la facultate, cea mică urmează să dea evaluarea națională.
Felul în care se comportă fetițele tale - iartă-mă că îți spun - este rezultatul educației deficitare pe care le-ați oferit-o voi, ca părinți. Încă nu este timpul pierdut să le inoculați o oarecare disciplină și repsonsabilitate. Dar unele urme vor rămâne.
Cei șapte ani de-acasă sunt cruciali, sunt fundația pe care un viitor adult își construiește principiile și drumul în viață. Din ceea ce spui, aș face pariu că ați aplicat un mod de "parenting" în care copilul nu trebuie certat, nu trebuie lezat, nu trebuie, nu trebuie, nu trebuie...
Greșit. Un copil, mai ales în primii ani de viață, trebuie învățat să discearnă binele de rău.
Din păcate, acum culegeți rezultatele. Și va fi mai rău cu timpul.

| johnnny123 a răspuns:

Dar unde au crescut fetele tale de au ajuns să fumeze, să devasteze casa și să se comporte ca niște sălbatice la 7 și 9 ani? Voi, ca părinți, ce-ați păzit? Că doar nu au ajuns să aibă comportamentul ăsta peste noapte.

| Cineva2468 a răspuns:

Eu nu sunt mamă, însă sugerez ca fetele sa meargă la psiholog. Poate le-ar ajuta. Dacă știți unde își ascund țigările și carnetele, luați-le.Am o întrebare de unde își iau ele țigări? Ce fel de țigări? Ar trebui să știe neapărat riscurile, comunicați-le.Probabil că și telefoanele sunt o obsesie, folosiți control parental.Mai am idei, dacă aveți nevoie mă mai puteți întreba

| ania a răspuns:

De unde au bani de tigari? Nu le mai dati bani de buzunar, puneti-le mâncare la școală. Stabiliti consecinte pentru neascultare.

| Mihaiescu1987 explică (pentru ania):

Noi nu le dam bani le dam pachețel la școala, este o colega la școala care le fura țigări la părinți și le aduc la școala, soția când le ea de la școala de fata cu învățătoarea le controlează în geaca, și in ghiozdan și a găsit țigări, eu cu soția nu fumam.

| Mihaiescu1987 explică (pentru johnnny123):

Comportamentul îl au de la școala că mie, mi le-a stricat o colega care fura țigări de la părinții ei, care sunt cu băutura, ele au profitat că nu le-am pus limite și reguli și au fost lăsate de capul lor.Sotia in fiecare zi le controlează în geaca și ghiozdan și găsesc țigări și le-a întrebat pe fete cine va da țigări și ele au spus o colega și cum o cheamă dar ce te interesează așa ea spus lui mama lor.Eu am chemat și o domnișoară psiholog au văzut ce comportament au amândouă mi-a recomandat un terapeut pentru copiii pentru pareting chiar, daca costă mult sa o scot cumva la capăt.

| Mihaiescu1987 explică (pentru adryang78):

Noi nu le-am pus reguli și limite că nici doamna educatoare nu le-a pus la grădiniță am zis că nu trebuie, dar în clasa 1, 2 au profitat că noi nu le-am bătut suntem calmi vorbim frumos și au luat acest comportament de la școala de la o fetiță care are părinții cbăuturi alcoolici și ele mi le-au stricat, suntem conștienți in fiecare zi, când se duce soția la școala să le iei le face control, copiii ce vad la părinți aia fac.Eu sper să reușesc cu un terapeut de copiii de pareting sa le corectez și să le aduc pe drumul cel bun.

| Mihaiescu1987 explică (pentru Cineva2468):

Telefoane nu au că nu le trebuie în clasele 1, 2 are o colega care fura de acasă de la ea țigări de la părinții acei părinți sunt alcoolici, soția în fiecare zi, le face control și găsește țigări în geaca și in ghiozdan de fata cu învățătoarea noi bani nu le dam le face soția pachețel și le dam.Am chemat o domnișoară psiholog le-au văzut ce comportament au acasă mi-a spus că trebuia să le punem reguli clare și limite i-am zis că educatoarea nu le-a pus deloc la grădiniță,ele au profitat că noi suntem blânzi nu ridicam vocea la ele,nu le batem le -am vorbit frumos le-am explicat ce se întâmplă dacă fumează se îmbolnăvesc și ajung la spital ele au zis și de fata cu domnișoară psiholog că nu le interesează,ea mi-a recomandat un terapeut de copiii pareting și sper sa le pot aduce pe drumul cel bun, că eu am intrebat-o pe domnișoara psiholog daca pot sa le mut de la școala și să le mut la alta, dar până se acomodează, și își cunosc noii colegii, durează și nu știți peste cine da acolo asta mi-a spus.Ma rog la Dumnezeu să le rezolv și să le aduc pe drumul cel bun.Cumatra lor are 4 ani de când nu vrea să vina să le mai vadă are și ea fetițe, așteaptă să le scoatem noi în oraș să le ducem în vacanțe pe banii noștri.Eu la copii le-am făcut ziua in fiecare an.Am chemat-o pe NASA noastră de cununie acasă să îmi deie și mie un sfat dar ea a zis finule eu am doi băieți gemeni nu știu ce reguli trebuie la fete diferă, mi-a zis să întreb pe internet mămicile care au fetițe și cum procedează dar din păcate eu aceste reguli nu le pot pune in practica:Să le pun cu mâinile ridicate sau pe coji de nucă 30de minute, să le dau 2-3 palme la fundul gol, să le închid în baie 1 h, sau in camera, să le tai hainele cu foarfecul să le pun sa scrie un exercițiu, sau o frază de 100 de ori.Eu i-am zis la acele mămici eu cu soția o palmă nu le-am dat, și nu sunt de acord cu aceste reguli sau pedepse că ele le folosesc la fetițele lor.Eu așa ceva nu le fac că după aia plâng și rămâne copilul rău și mă urăște daca el ține la un lucru și daca eu nu mai găsesc acea bluza sau blugi ce fac ele plâng și eu nu vreau sa le am pe conștiință.

| johnnny123 a răspuns (pentru Mihaiescu1987):

"ele au profitat că nu le-am pus limite și reguli și au fost lăsate de capul lor"

Exact asta spun și eu: le-ați lăsat de capul lor și le-ați scăpat complet de sub control. Așa că nu mai da vina pe școală și pe anturaj.

Datoria părintelui este să țină constant sub observație comportamentul copilului și să intervină pentru a-l corecta de câte ori este necesar. Voi doi nu v-ați făcut datoria de părinți.

Este complet inacceptabil pentru doi părinți adulți să scape de sub control două fetițe de 7 și 9 ani.

Dacă nu aveți niciun fel de autoritate în fața unei fetițe de 7 ani, ce veți face când va avea 16 ani, o veți lăsa să vă lege de calorifer?

| mihai69 a răspuns:

Du-le la psiholog!

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

N-ati facut nimic pentru educatia lor 7 - 9 ani de zile!
Acum te oftici ca fetele tale au intrat in contact cu niste influente negative.
Nu dragul meu, de vina nu este colega care fura tigari. Aia e doar o influenta negativa, ca multe altele care vor apare pe parcurs. De vina sunteti voi ca nu le-ati educat!
Sunteti ca multi altii care au facut copii si asteptati sa vina alte persoane adulte sa vi-i educe: educatoarea, invatatoarea, parintii altor copii. Iar asta o sa se intample, stai linistit: fetele tale, daca nu-si vor lua vreo chelfaneala de la alti parinti, SIGUR vor primi ce merita, dar mai tarziu. Vor fi excluse de peste tot.

Sa luam exemplul cu tigarile: voi, ca 2 parinti cumsecade, le-ati spus vreodata ca nu e nici frumos, nici sanatos sa fumeze? Iar copiii nici n-ar trebui sa se atinga de tigari?

Le-ati spus vreodata ca nu e frumos sa faci scandal in public? Nu-i frumos sa te trantesti pe jos, oriunde ai merge?
Le-ati pedepsit vreodata pentru comportamentele astea?

Responsabil de educatia copiilor esti si tu, nu doar sotia!

Iar de aici ajungem la teme: copii de clasa pregatitoare, clasa 1 nu-si fac singuri temele. Trebuie sa stai langa ele si sa le ajuti.
Cand ajung in clasele mai mari trebuie sa inveti cot la cot cu ele, ca sa poata tine pasul cu materia de la scoala.

Apoi ajungem la timp liber: trebuie sa le implici in diverse activitati extra-scoalare, din care sa invete ceva: dansuri, balet, pictura etc. Vor invata mai ales disciplina. Nu vor mai avea nici timp nici energie sa faca scandal.
Iti imaginezi un baiat care face fotbal? Pai ala daca se da cu curu' de pamant ca nu-i convine ceva, zboara de la club in secunda doi!

Dar pentru asta trebuie sa va ocupati de ele. Si tu, nu doar sotia!

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Mihaiescu1987):

Parenting-ul e pentru tine si sotia ta, sa invatati cum sa va cresteti copiii!

"Eu așa ceva nu le fac că după aia plâng și rămâne copilul rău și mă urăște daca el ține la un lucru și daca eu nu mai găsesc acea bluza sau blugi ce fac ele plâng și eu nu vreau sa le am pe conștiință."
Tu-ti faci probleme ca te uraste copilul pentru o bluza?
Iar asa, ca nu le spui si nu le faci nimic, te iubeste, te respecta copilul?
Le vei avea pe constiinta pentru ca nu le-ai educat!

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Cineva2468):

Psihologul nu poate substitui lipsa educatiei.
Vezi ca si donsoara psiholog l-a trimis cu fete cu tot in alta parte. Nu are cum sa-i ajute.

| asperger3 a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Psihologul poate maxim sa incerce sa inteleaga persoana. si sa iti explice anumite informatii psihologice.
revenind la subiect, era o doctorita la Obregia, Dobrescu. Si ea poate ar fi putut sa iti dea niste sfaturi daca mai e acolo, ca are vreo 70 de ani doamna. pot oferii detalii, dar nu stiu daca e idee buna ce zic. tinand cont ca nu isi prea permite chestii de parenting. si legat de spanking, nu prea e o idee buna (pentru ca mai sunt unii care fac asta).

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru asperger3):

Vezi ca nu eu am cerut sfaturi aici.

| Mihaiescu1987 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Astăzi a venit și poliția la școala au găsit 10 fete care sunt cu fiica mea asta mare de 9 ani, au găsit țigări în ghiozdanele lor, niste pliculețe cu substanțe interzise luate de la niste părinții alcoolici tot au confiscat poliția, de acum in fiecare dimineață le face controale in ghiozdane de fata cu învățătoarea, și când iese la ora 12 la fel, și învățătoarea este obligată sa ii urmărească la baie de acum trebuie supravegheați, am chemat și un terapeut pentru copiii mi-a dat o lista de reguli că sa le pun in practica, in cazul in care nu se respecta regula primesc o
pedeapsa dura.A ridicat polițistele vocea la ele când a văzut că vorbesc urat cu mama lor le-a aplicat 10 palme la fundul gol și două palme peste gura ele aud aceste comportamente de la copiii de clasele 5, 6 și ele repeta.Le-am explicat ce se întâmplă dacă fumează, se îmbolnăvesc și ajung la spital, a zis că am făcut foarte bine că nu le-am învățat cu telefoane, cum fac alți părinți, nici când o să fie mature nu le cumpăr, și nici televizor nu o sa mai vadă.De acum pentru vorbit urat li se aplică 10 curelușe la fundul gol, te ajutat la teme le ajutam soția face cu asta de 7 ani și eu fac cu asta de 9 ani.Reguli trebuia să aibă de la grădiniță dar educatoarea nu le-a pus, că au fost cuminți nu am avut treabă cu ele dar acum, a profitat de noi dar de astăzi s-a schimbat regula li se explică pentru ce au greșit si li se aplica pedeapsa care scrie pe hârtie.Iar la cumpărături se duce numai unul din părinți celălalt sta acasă cu copiii, a zis bine că nu le-ați învățat cu dulciuri.Cu ajutorul lui Dumnezeu și al domnișoarei terapeut Dumnezeu sa ii deie sănătate am rezolvat.Omul din greșeală învață nu s-a născut nimeni învățat ii mulțumesc că le-am rezolvat.

De ocupat mă ocup și eu și soția, eu nu le-am pedepsit niciodată, le-am vorbit frumos de vorbă bună nu au vrut să înțeleagă, acum gând fac o poznă ii aplic pedeapsa. Poliția și cu terapeuta a văzut că nu le-am atins niciodată dar de acum nu mai merge așa.Si polițistă are o fata de 14 ani care la fel a făcut a ascuns carnetul de note din cauza că avea, 2, 3 a aplicat 20 de curele la fundul gol ia luat telefonul nici la tv nu are voie, când greșește știe regula se duce in camera la ea și se dezbracă și mamasa ii aplica pedeapsa.Pentru tot ce mi-au făcut fetele mele a zis și polițistă și terapeuta 100 de curele, la una 100 la una dar eu nu am recurs la așa ceva noi am fost blânzi, ușor am sa îmi cumpăr tot ce au spart ele.Le-am explicat și eu și mama lor ce se întâmplă dacă fumează se îmbolnăvesc și ajung la spital, ele erau agitate din cauza țigărilor și din cauza că le-a făcut mama lor curățenie și au găsit carnetele de note. Acuma s-au potolit și calmat.Am vrut să o dau pe fiica mea asta mare de 9 ani la afterschool chiar daca era mult nu era o problema dar nu merita cum a zis și polițistă nu trebuie învățați așa mai degrabă fac temele cu ea acasă decât să o las acolo sa se joace.

Eu am adus sâmbătă acasă un psiholog azi un terapeut pentru copiii și eu i-am plătit din salariul meu, eu îmi ajut soția foarte mult in casa vede că mă implic fac tot posibilul sa nu le lipsească nimic nu am făcut niciodată diferente când au vrut ceva le-am cumpărat.Nu credeți că soția le face pe toate tot timpul am ajută-o o respect și o apreciez.

Curele la fund? Palme peste gura?
Vai, dar asta e abuz! Or sa sara unii de pe aici de c.r in sus si te vor raporta.

"Eu am adus sâmbătă acasă un psiholog azi un terapeut pentru copiii și eu i-am plătit din salariul meu"
Dar de ce sa platesti, cand si tu si copiii tai aveti dreptul la 12 consultatii gratuite pe an cu trimitere de la medicul de familie.
https://www.avocatnet.ro/......-stat.html

Eu am preferat să îi aduc acasă nu la cabinet, că să vorbească cu fetițele și să le explice, nu stau după nici un medic de familie dau un ban dar stau in fata exact că și la spital daca nu plătești nu te baga nimeni in seama.Multumesc că am putut rezolva situația, asta îmi lipsea mie reguli și pedepse.Eu le fac în așa fel încât să nu le lipsească nimic.