anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am si eu niste intrebari legate de relatii.
Sunt multi bărbați ce se plâng ca femeile se comporta urat cu ei,adică ii iau de sus,le cer multe chestii,le toaca bani,nu sunt luati in serios si inteleg ca e deranjant.Dar daca femeia de langa tine iti mai reproșează că nu te ingrijesti prea des,esti cam dezordonat si nu pui pret pe ordinea casei (in conditiile in care ea întreține ordinea),ca cheltuiești cam mult,ca nu te gândesti la viitor și nu pui un ban deoparte. Nu ai o meserie de viitor si pur si simplu nu vrei sa te adaptez si planurilor si ideilor ei e chiar atat de deranjant si incorect? Adică ai tot tu dreptul sa ii reproșez ca ea e rea,exagerată si te face să te îndepărtez sau racesti de ea?
Ar trebui ca ea sa accepte ca el e asa si sa le lase toate in voia lui având în vedere că ea e economică nu cheltuitoare,gestionează casa,ordinea,locuiește cum si unde vrea el nu unde ii place si ei, nu iese nicăieri singura decat cu el, nu pleaca in vacante, nu a cerut-o de soție chiar daca sunt de ceva ani impreuna, nu are pretenții la cadouri pe care oricum nu le primește, face mâncare, curătenie, spală calcă, nu are prieteni si nu vorbeste cu nimeni în afara părinților ei si mai vrea si sa treaca casa ei si pe numele lui (in care el oricum nu vrea sa se mute pentru ca ii e comod unde ii place doar lui sa stea nu si ei si unde ea nu are oportunitati)?
E corect ca tot tu sa spui ca esti stresat, ca ea exagerează si te face să te îndepărtezi, ca din cauza ei ca il cearta pe seama celor enumerate s-a stricat relația si el nu mai simte sa ii ofere atenție și afectiune?
Ea cum ar trebui să se simtă în situația asta?

Răspuns Apreciat de Editori
| adeluna a răspuns:

"(...) si pur si simplu nu vrei sa te adaptez si planurilor si ideilor ei e chiar atat de deranjant si incorect?" Da. Da este. Pentru ca sunt ideile si planurile ei, nu neaparat si ale lui. O relatie functionala si sanatoasa e atunci cand partenerii se sustin reciproc in indeplinirea propriilor planuri, nu cand unul renunta cu totul si urmeaza doar scenariul celuilalt. " locuiește cum si unde vrea el nu unde ii place si ei, nu iese nicăieri singura decat cu el, Nu pleaca in vacante" asta iar nu e ok, fiecare e responsabil de propria fericire si implinire. " Nu are prieteni si nu vorbeste cu nimeni înafara părinților ei si mai vrea si sa treaca, casa ei si pe numele lui" -iarasi: problematic. Cand ne autosacrificam in relatii ne punem in postura victimei. Si deci rolul agresorului revine automatic partenerului. La fel si atunci cand ii delegam puterea de decizie si, deci, responsabilitatea. Citeste despre codependenta. Este atunci cand suntem dependenti de iubire, o cautam cu orice pret si facem orice compromis pentru asta, asteptandu-ne ca si partenerul sa ne prioritizeze la fel cum o facem noi cu el/ea. Devenim atat de preocupati de a avea grija de partener incat nu mai avem resurese sa avem grija de noi insine. Asa ca asteptam, pretindem sa o faca el/ea. Insa nevoile noastre raman neimplinite si in timp strangem frustrari, chiar furie. Rezolvarea e sa incepem sa ne prioritizam si sa avem mai intai grija sa ne implinim propriile nevoi si dorinte. In cazul tau, poate incepe prin a te muta acolo unde tu vrei sa locuiesti, acolo unde ai avea acele oportunitati de care ai pomenit. E posibil ca spatiul asta sa faca bibe relatiei voastre. Daca nu, in orice caz iti va face tie, ca femeie puternica, inteligenta si capabila. Sunt convinsa ca esti capabila sa te descurci si singura.

7 răspunsuri:
| Superior a răspuns:

E adevarat.
Un tip pe care-l cunosc se plangea de modul in care "iubita" lui, alaturi de care statea in casa lui, ii facea scandal ca de ce cumpara "prostii" (chiar daca acei bani erau salariul lui).
S-au certat grav in momentul in care el vroia sa-si cumpere o placa video noua la calculator (care costa 2000 de lei, GTX 1070 parca.). S-au reimpacat apoi, dar 2-3 saptamani tot a stat pe chirie aia. Probabil a pus-o la punct.

| Ananima99 a răspuns:

Intotdeauna cei mai ratati tipi se plang de femei si sunt cei mai pretentiosi. Nu e corect ce face el, ea ar trebui sa caute ceva mai bun pentru ca exista barbati garla, nu merita sa stai dupa fundul unuia vai de el cand sunt atatia barbati misto pe lume. Lasa-l cu una de teapa lui.

| Feitan a răspuns:

Voi nu ati auzit de despartiri?

| Daz01 a răspuns:

În situația ta problema cred că este ce cum voi percepeți lucrurile. Din câte am citit, tu ești mai chibzuită, îți dorești un cămin iar responsabilitățile să fie împărțite. Sigur, aici avem doar varianta ta de poveste în care spui că el face și drege iar tu abia de respiri doar să fie perfect. Din câte îmi dau semna nu prea sunteți compatibili iar acest lucru nu va aduce doar lapte și miere.
Eu văd 2 soluții:
1. Discutați rațional, vedeți care sunt nemulțumirile voastre și ce soluții găsiși;
2. Fiecare pe drumul lui.

| Adry05 a răspuns:

Chestiile pe care le zici tu că le reproșează mi se par corecte de reproșat. vrei ceva serios, vrei pe cineva care muncește cu tine, pune bani cu tine, nu-i cheltuie constant pe prostii și lângă care să ai siguranță din toate punctele de vedere.

| Jus7t a răspuns:

Dacă femeia întreține ordinea e normal ca să îi spună ăluia să nu își bată joc de munca pe care o depune ea, ar putea încerca tipul să facă și el ordine în toată casa și să își dea seama cât efort/timp necesită, apoi sunt șanse mai mari să aprecieze.
Că nu se îngrijește...e bine că i-ai spus, dacă nu există comunicare nu o să știe ce te deranjează la el și în modul ăsta nu o să facă nimic cu acel lucru iar tu o să te consumi și asta o să dăuneze relației + de asta e de bun simț să te îngrijești.

Legat de bani... dacă sunteți împreună înseamnă că sunteți o echipă dar puteți să o ardeți și solo, asta înseamnă că în planurile ce trebuie atinse de echipă trebuie să contribuie amândoi așa cum s-a stabilit iar când vine vorba de planurile individuale e altă discuție, acolo fiecare face ce vrea fără să afecteze echipa.

Nu ai prieteni că bănuiesc că ți-a interzis, stai într-un loc unde nu te poți dezvolta - bănuiesc că dacă nu ai unde să lucrezi o să facă doar el bani și tu o să fii casnică, locul unde stai e unul care nu îți place și lui nu îi convine că îi spui să păstreze ordinea thinking

Nu îți oferă acum atenție și afecțiune, crezi că în viitor o să fie lucrurile mai roz sau mai...maro?
Încă ești tânără și poți pleca de acolo, îți faci o carieră și poate găsești pe altul, dar dacă ai avea de ales între a avea prieteni și carieră dar să fii singură vs să rămâi cu el în condițiile astea, ai rămâne tot cu el?

Nu știu exact ce e între voi, pare că ești prea disperată după el și ai renunțat la prea multe, îți recomand să mergi întâi la un psiholog și să vorbești despre toate detaliile, cred că o să te ajute apoi iei o decizie.
Să depinzi financiar doar de el o să îți fie nașpa, mai ales când și dacă o să fie mult mai aiurea situația dintre voi și o să vrei să pleci.
Întrebă-te *Chiar vreau să rămân în relația asta?" și răspunde sincer.

| Drimmero a răspuns:

N-ai rezolvat inca?