| Mara6392 a întrebat:

Am și eu o curiozitate... să zicem că avem un cuplu și s-au despărțit pentru că relația lor a ajuns să fie foarte toxică, dar ambele părți au greșit în acea relație și unul a decis sa rupă relația, dar cel care a rupt relația dă vina pe cealaltă persoană că e vinovată că a ajuns relația toxică și el/ea a fost perfect în acea relație și a făcut tot ca la carte. De ce nu își poate recunoaște greșelile sau de ce nu își poate da seama că și el a greșit în relație?

7 răspunsuri:
| DeMicUnCălător a răspuns:

Nu există o carte pentru așa ceva și nimeni nu greșește cu nimic. Cu toții putem doar incerca.
Scopul primului an al unei relații este să ne convingem dacă suntem făcuți unul pentru celălant. Nu-i nici o supărare dacă lucrurile nu merg cum vrem noi. Suferim și indurăm puțin. dar apoi mergem mai departe

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Este o modalitate de protecție a stimei de sine, deci a identității.

Răspuns utilizator avertizat
| Hyperion7 a răspuns:

Din cauza orgoliului și a mândriei.
In plus, ce criminal da vina pe sine când își lasă victima lata? Hai sa fim serioși, zic nerd
Vina, Intr-o relație,mereu este împărțită, nu exista o "victimă" și un "agresor"

| ania a răspuns:

De po păcătoși ce suntem. Fiecare vede mai ușor paiul din ochiul celuilal decât scândură din ochii lui.

| Freya1 a răspuns:

Mereu intr-o relatie eșuată ambii sunt de vina, nu exista "doar vina mea sau doar vina ta".Dar de majoritatea datilor oameni nu vor recunoaște ca greșesc.Si în fond la ce bun, când o relatie e toxica sau eșuată, de asta a ajuns asa, pentru ca să greșit și nu sa recunoscut și reparat.Nu e logic?

| dullcat a răspuns:

Daca relatia e toxica, e de asteptat ca ambii sa dea vina pe celalalt pentru esec, in niciun caz pe sine.