Ce se intampla este un lucru grav, sa ne gandim numai la copii aceia care-si vede tatal aproape in fiecare zi baut cu chef de scandal. Trebuie sa discute cu el cand nu este baut si sa se impuna in acesta privinta, cum poti avea datorii la banca si iti poti permite sa dai banii pe bautura. Si eu am familie si nu am facut asa ceva in viata. Se vede ca nevasta lui este o femeie de casa cu capul pe umeri pentru asta o admir foarte mult. Dar nu poti trai o viata alaturi de un om fara respect fata de familie.
Bineinteles ca au nevoie si de tata. Si de tata si de mama deopotriva. Ce treaba ai tu in toata aceasta poveste? Cum crezi ca vei reusi sa dai sfaturi, atata timp cat tu nu ai trecut prin criza lor de cuplu? Din pacate aceasta este situatia in Romania: depindem in totaliate de situatia financiara. Si, ca sa fim sinceri, daca nu ar fi fost asa ceva, cate divorturi nu ar mai fi existat? Daca prietena ta are rate la banca, si le are cu el, sa isi continue plata. Aceasta conventie, a platii, s-a infaptuit intre cei doi de comun acord. Apropo de aceasta relatie... tu ce aport ai acolo?
Este inadmisibil ca unul sa se distreze si altul sa sufere si sa traga toate ponoasele, insa cred eu ca prietena ta e foarte constienta de situatia in care se afla, alege sa-si salveze casnicia, insa daca el nu contribuie macar la cresterea fetelor atunci alta solutie nu stiu care ar putea fi decat sa se desparta.Nu este un barbat demn de ea.Bafta!
Roaga-te sa nu ajungi ca ea, viata ei este pecetluita de o chitanta afusrisita la banca. Fetele nu au nevoie de un tata alcoolic, scuza jalnica a tuturor femeilor care nu indraznesc sa-si ia viata in maini.Ratele la banca se pot plati si online nu trebuie sa stai cu persoana respectiva ca sa-l obligi sa-si achite datoriile, vine tribunalul dupa el.Sa vorbeasca cu el, sa-i spuna ce o doare si sa-i readuca in vedere ca are o familie pe care nu o poate parasi/neglija si ca acest lucru este cel mai de pret si pe care niciun prieten nu-l va inlocui in veci.
Poate i-ar trebui un fiu, ce poate sa faca cu fetele si nevasta? Cate fete are? Cum si-au trait prietenia? Si cat timp? Si multa distractie?
De obicei, un comportament negativ se schimba prin inlocuirea sa treptata cu o alternativa ceva mai acceptabila. o solutie ar fi sa ii identifice prietenii in compania carora se simte bine sotul ei si sa caute sa ii invite serile la ei acasa, cu un pet de bere, cu un castron de floricele, sau alune, intr-un cuvant sa se implice in activitatile lui de relaxare, nu sa i le refuze total. si cel mai important lucru este pastrarea unui climat cald acasa, a unui dialog, pentru ca doar asa il va recapata pe sotul sau. multa bafta
Anturajul e de vina. poate nu ar fi asa daca nu ar exista cineva sa-l impinga de la spate, pe motivul ca `sta sub papucul femeii`.
Imi pare rau pentru cunostiinta ta, urasc oamenii care consuma alcool si isi neglijeaza familia.Cu greu ajungi la o solutie favorabila, incurajeaza-o sa fie tare si sa aiba grija de copii ei. Uite asa se strica viitorul si sperantele celor mici.Sanatate si ganduri pasnice.
Daca el nu cunoaste respectul de familie si ce inseamna acesta, nu arte ce cauta in familia acea, nu numai serviciul conteaza in familie ci si educatia pe care le-o dai copiilor.
Un sfat pentru prietena ta: Sa se desparta de el chiar cu riscul de a suferi si ea si copii si sa incerce sa-si cresaca copii intr-un mediu placut si calduros
Eu am ajuns la concluzia ca sotul meu e alcoolic.vine martea si joia de la serviciu, pe la ora 6-7 seara, bea pe ascuns mananca si se culca(mananca dormind la masa)mi se face sila de el, se culca.nu face scandal.in restul timpului este un sot exemplar(vorbim doar la telefon). de sex nu se vorbeste.se descurca fiecare cum poate.nu cred ca sunt sanse sa-si revina, de mult am vrut sa divortez dar nu am curaj si parca si d-zeu se opune fiindca am ramas fara serviciu.am casa mea dar paca nu vreau sa fiu cealalta in ochii lumii, sa ii fie cuiva teama ca o sa-i iau sotul. daca are curaj si poate sa-si intretina singura fetelesa divorteze.de multe ori am zis si eu ca nu vreau ca fata mea sa se obisnuiasca cu ideea ca sa este normal. dar in ochii prietenilor si a rudelor el este omul pe care si l-ar dori oricine ca ginere.am facut prostia sa nu ma vaiet nici macar in fata parintilor si acum toti zic ca eu sunt de vina.de revenit nu cred ca isi revin dar daca nu fac scandal, nu te jignesc poate cine stie...
Cred ca el nu realizeaza ce are la casa lui, o femeie cu capul pe umeri muncitoare si de casa. el daca continue mult asa cu anturajul lui o sa se vada singur pana la urma de nevasta si chiar de prietenii din anturajul lui.Incearca sati salvezi casnicia poate este ceva trecator ia-l cu buna cand este treaz si vorbeste in asa fel incat sa inteleaga ca tot ceea ce ii spui nu este o gluma, incearca sa ei tu situatia in maini, bafta multa.