| olegmarinaa a întrebat:

Am si eu o intrebare pentru fetele care au o poveste asemanatoare. am o prietena carei casatorita cu un arab, musulman. are 3 ani impreuna cu acest om si un copil de 1 an impreuna. toate bune si frumoase pina sa ramae ea insarcina, dupa aia el se comporta foarte urt cu ea. arabii au ei legea lor de comportarea cu femeile lor alt fel, dar ea totusi e romanca nu-i musulmanca, si e distrusa, ar vrea sa se desparta de el dar el i-a zis ca nu-i da copilul mai ales kai baiat. si ea vrea sa ramaie cu acest om in continuare pentru copil. intrebare mea este ce sfat sai mai dau, am sfatuito cu multe, dar el e tot asa, nu se schimba deloc. ce trebuie sa faca si cum ca sa poata duce o viata mai linistita, cu sau fara sotul ei. ei locuiesc in grecia si ea e singura nu are pe nimeni acolo dar eu sint in cipru si nu pot sa fiu aproape de ea mereu. mi se rupe inima de ea. dati-mi citeva sfaturi pentru prietena mea.mersi de intelegere

8 răspunsuri:
| Zumbalaarebeca a răspuns:

Daca este casatorita in legea musulmana sa caute un avocat din aceea regiune si sa discute cu el sa afle ce drepturi are asupra copilului ea ca mama.chesti de genu se intampla si la crestini si eu am o prietena care are 2 baieti si pe unul la luat fostul sot si nici macar nu o lasa sa il vada.

| DenisaMetal a răspuns:

Sa fie puternica si se desparta de el.

| Giovanna a răspuns:

Cam delicata problema sad depinde dupa care lege s-au casatorit, la noi, dupa legea noastra, nu decide barbatul daca ia sau nu copilul, in cel mai rau caz decide instanta daca se ajunge la divort. Daca s-au casatorit dupa legile musulmane sad o sfatuiesc pe prietena ta sa se informeze putin inainte de a lua o decizie legata de divort, s-ar putea ca barbatii sa aiba mai multe drepturi acolo sad era mai indicat ca prietena ta sa se informeze putin inainte de casatorie...acum e putin cam tarziu. Sa stii ca nu doar musulmanii sunt rai, prietena mea e casatorita cu italian si e aceeasi poveste, i-a spus ca daca divorteaza copiii raman la el sad singura solutie in acest caz este sa fie tare, sa se informeze sa vada daca se poate face ceva, daca are legea de partea ei.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O viata mai linistita? dar ce noi astialalti avem vieti linistite? oleg fiecare-si duce crucea pe drumul ce si l-a ales.stia ca musulmanii sunt foarte rigizi in credinta si in casatorie in special cu femeile lor.asa cum stim si cum promovam si noi libertinajul in ale noastre.cum e mai bine? uite foarte multi practica legea cocosului, si casatoria nu mai e demuuult ce era sau ce trebuia sa fie.cum e mai bine? diferentele religioase si culturale dintre ei sunt intr-adevar o mare problema. dar conform religiei lor, ea nu are decat o cale, divortul sau sa se adapteze regulilor sotului.asa cred, la cate cunosc eu despre astfel de cazuri.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca vrea poate lupta pentru copil.
Eu daca as fi in locul ei,(si am auzit ca arabi isi bat nevestele si le pedepsesc) as renunta, mi-asi gasi sufletul pereche si as face alt copil...deoarece ea chiar daca ar reusi sa i-a copilul de la arab, lui ii va fi greu sa creasca cativa ani fara tata...
sper sa iti fi fost de ajutor
adica eu asa as face in locul ei
Nu e bine sa indure atatea lucruri pentru ca in cel mai rau caz se poate imbolnavi de la strestongue

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Simplu... Sa isi ia un indian sau un mafiot cu bani il cheama acolo le da foc arabilor si scapa. am glumit rolling on the floor)... nu stiu ce sa iti zic du-te la ambasada de la bucuresti si cere mai multe informatii

| 21 a răspuns:

Exact.depinde dupa ce legi s-au casatorit... dar dupa cum l-ai descris mai mult ca sigur dupa leile lor. ei bine in cazul asta nu sunt prea multe de facut.in cazul in care divorteaza acolo copilul ramane la el cu siguranta impreuna cu toate bunurile pe care le au dobandit amandoi in timpul mariajului.deci ea nu are nici cea mai mica sansa de castig. daca divorteaza la noi, asta in cazul in care reuseste sa fuga de el si sa nu o prinda pentru ca e si mai rau, la noi ar avea ceva sanse, cu niste avocati buni. dar n-am specificat sa fuga impreuna cu copilul.nu stiu evantual sa ii spuna ca vine la parinti impreuna cu ala mic sa ii dea el semnatura sau nu stiu. dar parerea mea e sa faca treaba asta cat mai repede.si imi pare sincer rau. ei in genera sunt niste oameni rai si stapani pe nevestele lor, mai ales daca isi respecta cu sfintenie religia.ai putea sa te informezi chiar pe net de asemenea cazuri.imi pare sincer rau pentru ea

| Looran a răspuns:

Trebuia sa stie de la inceput ca asa va fi, si sunt convinsa ca a stiut dar ca orice femeie sa incerce altceva, se poarta urat cu ea pentru ca nu stie sa se poarte ca o musulmanca, probabil face fite de Romania. Mie imi merge foarte bine si ma respecta pentru ca il fac fericit, daca se va despartii de el va fi aspru pedepsita si copilul nu il va vedea niciodata, sa nu indrazneasca sa il ceara mai ales daca e baiat. Daca acum se plange, ce va face cand sotul o sa isi i-a si a 2-a nevasta? Si nu e romanca e musulmanca de odata ce este casatorita cu elwinking