Depinde la care categorie de bătrâni te referi.
Dacă te referi la profesorii universitari ajunşi la vârste venerabile, eu unul am tot respectul pentru ei.
Dacă te referi la bătrânii care sunt curioşi unde mergi, ce faci, cu ce te îmbraci şi toate alea, evident n-o să am respect pentru nişte oameni care nu sunt în stare să facă diferenţa dintre viaţă privată şi informaţie de interes public!
Dacă prin bătrâni te referi la oameni care au fost în mare parte (pentru că nu se poate chiar tot timpul) corecţi cu cei din jur, eu unul îi respect pentru că eu nu ţin cont de vârste când vine vorba de corectitudine. Eşti om cu mine, sunt om cu tine indiferent dacă ai 16 ani sau 86 de ani.
Dacă prin bătrâni înţelegi persoane nesimţite cu o anumită vârstă care au senzaţia că totul li se cuvine doar pentru că au acea vârstă, din punctul meu de vedere ar trebui să se grăbească spre cimitir c-asta nu-i atitudine.
Nu contest faptul că există persoane cu vârsta între 14 şi 35 de ani care desconsideră bătrânii doar pentru că sunt bătrâni. Există.
Dar, pe de altă parte, există o categorie mare de tineri care refuză să respecte bătrânii doar pentru că sunt bătrâni şi să le ierte toate naravurile.
Eu am cunoscut bătrâni (70+) care recunoşteau deschis că atunci când nu le convine ceva dar nu îi afectează în mod direct îşi ţin părerile pentru ei, mai ales dacă părerea nu le este cerută.
Problema e mai largă de-atât.
În fine,... salut!
E trist, dar asta e aspectul general al problemei, ai dreptate. ce e de facut? pai sa ne asiguram ca nu vom fi noi urmatoarea generatie de batrani asa. eu una, imi fac lifting facial peste fix 30 de ani si promit sa nu circul cu RATB/metroul.
Pe scurt... cei 7 ani (inexistenti) de acasa! Or fi fost si aia afectati de tratatul de la Bologna
Respect!? Nu stie din astea, generatiile tinere sunt unidirectionali, "Fernando de la Caransebes", pe sistem se stie, numai aiuriti care o ia in mana rau de tot, pe sistem se stie, ca ei n-o sa stie sa faca nimic.
Tinerii de azi au devenit extrem de nerespectuosi si extrem de prosti cand fac lucruri urate, ei ar trebui sa respecte batranii pentru ca isi merita tot respectul, si eu sunt tanara, dar cred ca batranii merita tot respectul.
Toate lucrurile au fagasul lor dintodeauna.Totul e cit se poate de natural.Ne prinde viata in virtejurile ei si fiecare avem probleme existentiale si indatoriri pentru intretinerea si educarea celor pe cale sa devina oameni iar pentru cei batrani nu ne mai ramine decit sa-i stim cat de cat in siguranta.A te gandi intens la problemele lor nu ar insemna decit neglijarea celor care se cer intr-adevar rezolvate.Tu vorbesti din burta pentru ca nu cred ca esti asistenta la pensionari pentru ca, daca a-i fi fost, erai satula pana acum sa vezi ce viteza au an a da an mintea copiilor.Adevarul e ca asi descopera slabiciunea trupeasca si incep vaietele uitand cu totul de taria sufleteasca.