| Daisy. a întrebat:

Am si eu o problema care ma framanta.Parintii nu ma lasa afara decat pana la ora 6straight faceas vrea si eu sa stau mai mult pentru ca toata lumea sta...eu intotdeauna trebuie sa plec prima, si tot timpul ma controleaza daca am dorm sau nu.La calculator iar nu ma prea lasa.Si nu pot sa zic ca invat rau pentru ca sunt printre cei mai buni din clasa.Va rog ajutati-ma cumva sa capat mai multa incredere din partea lor, stiu si eu... orice idee ar fi binecuvenita.

Răspuns Câştigător
| AndyNyappy5 a răspuns:

Depinde si cati ani ai...eu de exemplu la 15 ani si jumatate am voie sa stau pana la 10 - 11 maxim. dar am colege care stau afara pana pe la 7 de dimineata sau care invers, la 8 seara sunt in casa. parintii tai iti cunosc prietenii? poate ar fi si asta o idee, cand esti afara cu amicii tai si trece mama ta prin zona, sa o aduci si sa le faci cunostinta, dar ai grija sa le zici prietenilor sa se poarte frumos, ca daca fix cand vine mama ta incepe vrunu sa injure nu prea mai merge treaba. asa zic eu ca o sa prinda incredere in tine, o sa vada cu cine stai si o sa vada ca nu. s copii rai. eu de exemplu stau cu tot felul` de copii, majoritatea nu sunt copii-model, fac o gramada de prostii, de la simplu fumat pana la ierburi sau incercari de furt, dar pentru ca mama i. a cunoscut ma lasa sa stau cu ei.alta ideethinking hmm cand are mama sau tatal tau [ depinde cu care te intelegi mai bine ] o zi buna cand zambeste asa larg ia. l la tine in camera si discutati pe chestia asta si spune. i ce te deranjeaza si "daca am putea schimba asta, macar cu o ora - o ora si jumatate." pasi mici dar siguri! ajuta prin casa cu treburile si nu uita ca rabdarea e o mare virtute! arata. le ca nu ai vrea sa te apuci de fumat sau alte chestii, pentru ca in lumea asta nebuna fumatul la copii mici e o mare problema! si la mine vad acum ca a inceput sa ma miroasa dar i.am zis ca stiu sa ascund daca fumez [ eu vroiam sa fac o gluma cu ea raised eyebrows] si a inceput ca e clar ca fumezlaughing apoi intr. o seara vorbeam cu ea si i.am explicat principiile mele legate de fumat si i.am spus ca daca prietenii mei fumeaza, nu inseamna ca asta o sa fac si eu. povesteste. i mamei/tatalui tau despre "aventurile" voastre de pe afara, de preferat sa fie cu caracter pozitiv si e important sa nu ai [prea multe] secrete fata de ei, pentru ca odata si odata tot or sa descopere ceea ce vrei sa le ascunzi. altceva la momentul asta nu. mi vine in minte, daca mai iluminez vreo idee iti spun. dar tine minte: cu rabdarea treci si marea! asa ca nu dispera, o sa se rezolve. sper ca o sa mearga sfaturile mele. bafta si Sarbatori Fericite!:*

8 răspunsuri:
| gigiro a răspuns:

Parintii tai, vor probabil sa nu-ti pierzi timpul pe stada, in fata blocului, cu prieteni care pot avea o influenta negativa asupra ta. In vacante, programul ar trebui sa fie mai lejer, dar in timpul scolii.nu prea mai exista timp. Daca tinem cont ca un tanar petrece cateva ore pe net, ca asculta muzica non-stop, ca se intalneste cu prietenii 2-3 ore, daca faci un calcul elementar, nu ramane timp pentru alte activitati :igiena, curatenie, citit pentru scoala, lecturi particulare, ajutor in casa, alte obligatii si indatoriri. La varsta ta, exista drepturi dar si aceste indatoriri. Viata nu e facuta numai din lucruri care ne fac placere.

Stefan
| Stefan a răspuns:

Parintii tai prin ceea ce fac doresc sa te protejeze si sa te stie mereu in siguranta. Tu ai dreptate, dar pentru a obtine ce doresti trebuie sa discuti cu ei si sa le explici ca si tu esti om si doresti sa beneficiezi de anumite drepturi.

Răspuns utilizator avertizat
| Daisy. explică:

Mentionez ca am 16 ani.

| Daisy. explică:

Am 16 ani.

| Ирина19 a răspuns:

Eu am 19 ani si cam am aceeasi problema, numai ca nu pina la 6 ma lasa sa stau, cel mult pina la 11-12, o inteleg pe mama pentru ca sora mai mica a decedat 12 ani in urma si acum ii este frica sa nu ma piarda si pe mine, insa consider ca trebuie sa am mai multa libertate, caci altfel nu ai cum sa mai cunosti lumea. Cel mai bine ar fi sa vorbesti mai deschis cu ei, asa mi-am capatat increderea mamei, ii ziceam tot felul de chestii legat cu baieti, ii ziceam ca am sa am relatii sexuale doar cu baiatul de incredere, care o sa ma convinga ca tine la mine, ca nu esti de acord cu persoanele care se drogheaza, care beau, care fumeaza, ti se pare o prostie sa-ti distrugi viata in asa fel, dar cel mai sigur ar fi sa-ti cunoasca prietenii, adica sa stie cu cine iesi, in asa mod vor fi mai linistiti, in caz ca-ti permite mai mult timp sa stai afara suna-i uneori si zii ca esti bine ca e totul ok, stati la un suc sau afara la povesti! Bafta :*

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In primul rand ar trebui sa stim cati ani ai. Intr-un fel e normala ingrijorarea parintilor tai, vor sa te protejeze. Dar daca o dam si pe cealalta parte, ai si tu nevoie de o oarecare libertate, de petrecut timpul cu prietenii. Nu stiu exact cati ani ai, dar cred ca odata ce lor asa le-a intrat in cap, nu le poti scoate asta decat odata cu trecerea timpului. Atunci cand ei vad ca tu ai mai crescut putin, esti matura si pot avea incredere in tine. Poti incerca si varianta cu un var /prieten de incredere pe care sa-l cunoasa parintii tai. Le spui sa stai cu el si nu vei pati nimic. Si mai mult decat atat, te aduce el acasa. Vorbeste cu ei si roaga-i. Bafta!

| ALEXA_4007 a răspuns:

Pa rintsi tai vor sa te protejeze` de atatea rele care se intampla mai ales ca estui si mai mare mai dezvoltata, si ti s-ar putea intampla multe lucruri urate(i s`a intamplat unei prietene)daca vrei sa-ti zic da add la id:ali:_babay_2007, incearca sa vorbesti cu parintsii si sa le zici`ca stai inr`un grup si nu ti se poate intampla nimic deoarece sunt si baieti si chesti` incearca sa le zici ca ar trebui sati cunoasa parintsi ininte sa nu te lase afara`.