E foarte greu cand nu te intelegi cu soacra.si eu sunt la fel sau poate chiar un pic mai rau ca am si un copil ca prietenu meu si nici nu o vrut sa se casatoreasca cu mine sta cu mine doarme la mine dar nici nu vrea sa se mute la mine chit ca am si copil cu el cand ii spun ceva ca vreau sa vb sa vad de ce se poarta asa imi spune ca mai bine ne despartim si arata tot timpul ca nu ma iubeste ca nu-i pasa de mine si imi face o gramada de lucruri si chesti urate parca ar avea pe alta si cand ii spun nu stie ce sa mai imi spuna.asa ca eu spun ca mai bine lasa-l sa steie ca masa si incearcal sa il uiti ca sa nu ajungi imi incolo cu el sa suferi mai tare.si eu acum si cand greseste tot eu trebuie sa il impac. este naspa sa traiesti asa
Totul depinde de el, de felul cum stie sa ia decizii in familie.Atata vreme cat percepi spusele parintilor ca pe niste sfaturi,totul merge ok. Daca te lasi condus de ei,daca nu iti asumi propriile responsabilitati in ceea ce faci situatia se va complica.O discutie cu sotul tau, fara certuri eu zic ca te va ajuta. Spune-i ca sunteti o familie, acceptati sfaturi dar implicarea si responsabilitatile sunt numai ale voastre!
Nu e prima soacra care se baga intre cei doi. Si nici tu nu esti prima nora care se confrunta cu asta.Si eu cit am stat la socrii, desi sunt oameni de treaba, totusi am avut de suferit de pe urma soacrei.
Cel mai bine ar fi sa faci tot posibilul sa o vezi, atit tu, cit si sotul tau, cit mai rar cu putinta. Si ar fi bine ca atunci cind o vedeti, el sa aiba cit mai putin timp cu ea fara tine. Adica ai grija sa fi mereu prin preajma lui cind e ea acolo, caci asa vei putea sa controlezi orice discutie, si nu il vei mai lasa sa fie influentat de ea. Daca stati la socrii, atunci e mai bine sa va separati desi poate e mai greu, insa pe de alta parte va va fi mult mai usor - nimeni nu se va baga intre voi si veti avea o viata mult mai linistita.
Bună,
Mama iubitului/soțului tău nu trebuie să reacționeze așa. Până la urmă este treaba voastră și viața voastră.
Cum spui și tu este normal să apere dreptatea de câteva ori dar nu mereu.
Iubitul/Soțul tău greșește foarte mult că nu te lasă să vorbești ceva rău de mama lui. Trebuie să discutați voi doi în privința acesta și să hotărâți ceva,tu nu poți trăi mereu cu țipete și ceartă.
Dacă iubitul/soțul tău nu înțelege te sfătuiesc să vorbești foarte calm și frumos cu soacra ta.
Îi spui în felul următor,,Uite ce este,nu vreau să te superi pe mine dar m-am săturat să am numai certuri cu tine și cu fiul tău. Nu trebuie ca mereu să te bagi în relația noastră. Suntem amândoi oameni cu capul pe umeri și maturi și suntem în stare singuri de luarea deciziilor. Nu ți-o spun cu răutate,ți-o spun numai din suflet. Eu înțeleg perfect că ții la fiul tău,ca orice mamă dar nu este chia așa, să te bagi de tot și noi să nu mai facem nimic. Nici fiul tău nu mă înțelege, nici tu.,,
Trebuie să ai o discuție și cu el și cu soacra. Dacă nici iubitul/soțul tău nu vrea te duci pentru o perioadă de o lună sau două să lucuiești în altă parte. Dacă ai unde. Poate așa vede și el întradevăr cât de mult suferi tu. Sunt singurele soluții cinstite și drepte pe care tu poți să le aplici numai cu calmitate și vionță.
Îți urez din tot sufletul succes!
Nu pot sa zic ca am aceeasi problema insa si "soacra-mea" cred eu ca are ceva cu mine, oricum vorbeste si mult aiurea asa ca sa fie importanta. Prietenul meu insa stie cum sta treaba si tine mai mult cu mine. Inteleg ca e dificil pentru ca e mama lui dar nu sta cu ea si nu si-a facut planuri cu ea. Acelasi lucru poti sa ii spui si prietenului tau. Nu il poti pune sa aleaga intre voi 2 insa puteti comunica deschis si sa aveti o conversatie in 3: tu, mama lui si el. in final daca nici asta nu merge serios lasa-l sa fie baiatu mamii pana la 50 de ani. Nu cu certuri nu cu barfa nu cu rautate ci doar sa comunicati si sa vedeti unde este problema. De ce nu te accepta, ce are cu tine. Si atat timp cat intervine in relatia ta prietenul tau ar trebui sa vada clar si sa aleaga ce e mai bine pentru voi amandoi; daca vrea sa fie cu tine incotinuare. Este posibil ca si el sa acorde improtanta la ce spune mama lui deoarece considera relatia voastra una superficiala. Lamuriti calm si cu rabdare. mult succes.
Ai un caz grav de "baiatul lui mami"... Si daca nu esti dispusa sa stai sa-i mananci din palma pana da ortu', nu prea vad ce sanse ai. Imi pare rau daca sunt putin cam cinica, dar stiu cazuri, iar ele s-au terminat cu un sfarsit de logodna...
Din punct de vedere psihologic, barbatii nu prea pot trece peste cuvantul mamei, mai ales cand ea l-a tinut aproape pana in panzele albe.
Sincer, nu prea ai cum sa o convingi pe soacra sa te placa si daca vreodata o sa calci stramb (nu ma refer strict la inselat), ea o sa aiba grija sa-si convinga fiul ca umbla cu o degenerata...
Asculta deci soarca nu vrea sa te vezi cu fiul ei pentru ca nu te place iar pate ca fiul ei te place ai intelesFunda?
Soacra tot timpul se va baga intre voi, pentru ca asa sunt ele. iubirea pentru baiatul mamei e de vina. simte ca ai vrea sa il iei de langa ea si de aceea face aproape tot sa pari tu sub nivelul ei. cred ca ar trebui sa preiei initiativa si daca aveti posibilitatea sa va mutati putin mai departe de ea.