anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am si eu o problema, e destul de complicat dar sper ca voi primi ajutor.La 16 ani am decis sa ma mut la matusa mea (in aceeasi localitatea cu parintii mei); nu stiu daca a fost neaparat si dorinta mea, cat faptul ca ea m-a atras acolo (e necasatorita si nici nu are copii); in fine, ea a decis sa imi lase mie jumatate din aceasta casa cand voi implini 18 ani, adica in 4 luni; pe de alta parte parintii mei renoveaza apartamentul in care stau pentru ca la 18 ani eu sa ma mut singura in el si ei sa vina sa locuiasca cu matusa mea; problema e ca matusa nu vrea cu niciun chip ca fratele ei si cu sotia acestuia, adica parintii mei sa locuiasca in aceasta casa; nu mai stiu ce sa fac, imi vine sa innebunesc; voi ce parere aveti? as putea sa tac, sa o las pe matusa sa imi dea casa si dupa ce ma vad cu actul in mana sa pot sa ii las pe parintii mei sa locuiasca aici si eu sa iau apartamentul; dar n-as putea face asta... voi ce spuneti? mi-e greu.sunt prinsa intre parintii mei si matusa mea care nu se pot pune de acord

Răspuns Câştigător
| hugo a răspuns:

Pai daca te PARINTII iti lasa tie apartamentul, definitiv incearca sa vorbesti cumva cu matusa si sa cada la o intelegere cu parintii tai sa ii primeasca sa stea cu ea(pentru ca o face tot pentru binele teu) dar... daca parintii tai renoveaza casa sa te lase sa stai doar o perioada acolo, sau ceva de genul nu este bine, stai la matusa, pentru ca acolo o sa ai particica ta de casa PROPRIE unde sa nu iti bata nimeni la usa sa te dea afara. oprestei pe ai tai perinti din renovat sa nu cheltuie banii degeaba, intalniti'va cu totii la matusa ta, si vorbiti calm si deschis, pentru ca este o chestie pentru viitorul tau...si nu se stie ce vremuri or sa vina! succes! Hugo!

10 răspunsuri:
| Bacemi a răspuns:

Cel mai bine ar fi sa vorbesti deschis cu matusa ta. Spune-i ca daca ei nu ii place ideea vei sta cu ea si vei renunta la ocazia de a sta singura. Ea va sti sa cantareasca lucrurile mai bine din mai multe puncte de vedere si in functie de asta va lua cea mai buna decizie sper. Fiecare situatie are unele avantaje sau dezavantaje si crede-ma ca toti sunt implicati, si parintii tai sunt implicati mai mult decat crezi, au ei gandurile lor. Oricum, matusica e cheia prin care se ia orice decizie, vorbeste cu ea sincer si deschis si vezi cum gandeste, incearca sa o faci sa vada lucrurile din punctul de vedere al fiecaruia.

emanuellex
| emanuellex a răspuns:

Eu cred ca cel mai bine este sa-ti asculti parintii. Matusa ta, oricat de mult te-ar iubi, este totusi mai departe de tine decat dumnealor. Ei ti-au dat viata si in consecinta ei stiu ce este cel mai bine pentru tine. Sunt probabil ceva probleme legate de aceasta mostenire, si aceste probleme chiar si in fata legii, si le rezolva fratii intre ei. Nici macar mama ta nu prea are un cuvant de spus intre cei doi frati. Daca parintii tai au decis sa faca asa, inseamna ca iti ofera tie de fapt cea mai buna oportunitate. Iti doresc multa intelepciune si, orice ai decide sa preiei ca mostenire, sa stapanesti sanatoasa.

cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

Matusa vrea un ajutor la batranete, nu sa locuiasca cu parintii tai. Se pare ca nu ai o cale usoara sa locuiesti singura. Problema e intre ei, nu tine de tine, ambele case sunt ale lor. Alegerea e cu cine stai, ca singura nu se poate, nu o sa o fortezi pe matusa ta sa locuiasca cu parintii tai impreuna doar pentru ca are bunavointa de a-ti ceda jumatate din casa. Nu ai specificat unde ai mai mult comfort, in functie de asta va trebui sa estimezi cu cine alegi sa stai. Nu iti garanteaza nimeni ca la 18 ani vei avea comfortul primei locuinte, esti inca intr-o situatie privilegiata in comparatie cu altii asa ca pune-te si in locul lor si nu iti imagina ca ti se cuvine totul de-a gata happy Am prieteni casatoriti care se muta de la o bunica la alta.

| arrriadna a răspuns:

Salut. Chiar ca e alambicata!
Mah, matusa-ta, in mod evident te vrea "cu ea". Acum, stii cum e, fiecare are tipicurile lui intr-o casa si e mai simplu sa stai cu un tanar (e mai flexibil) decat cu niste adulti (la o adica iti pot da indicatii pretioase pe care, poate, nu ai chef sa le auzi privind viata cotidiana). O inteleg pe matusa ta la faza asta.
Parintii vor sa se asigure ca ai si tu casa ta si bravo lor ca se straduiesc pentru asta.
Nu stiu cum o sa impaci capra si varza. POate doar sa ii aduci pe toti la olalta si sa le spui ca ti-ar placea sa nu se mai certe si ca, normaal, te atrage mai mult perspectiva independentei totale si sa stai singura.
Sincer, 18 ani mi se pare cam devreme pentru asta. Adica, si daca o sa ai facultate si job sau numai faculta, e mai util sa ai pe cineva care sa te astepte cu masa acasa. Acum trebuie sa te decizi cam ce vrei si cum vrei sa fie in viitorii tai ani. Ca sa fii corecta cu ceilalti trebuie sa fii mai intai sincera si corecta cu tine. Bafta!

| mami a răspuns:

Matusa incoace matusa incolo, cine te-a crescut de fapt pana la 18 ani acolo sa tragi
iar ca sa excrochezi pe matusa numai de dragul casei, asta nu se face,
ea te vrea ca sa aiba pe cineva sprijin la batranete
daca nu accepti tu propunerea ei atunci se va atasa de altcineva mai tanar/a
sigur ca nu vrea parintii tai cu ea in casa caci ating varsta a 3 a tot odata
sau explica-i ca tu o sa ai grija de toti 3 la batranete ca doar pe tine te au si ca nu ai lasi la straini sa ai ingrijeasca

| psihox a răspuns:

Ascult-o pe matusa ta si cu timpul vei vedea ce se va mai intampla.
Daca matusa ta nu vrea sa cedeze locuinta fratelui ei, asta e treaba ei. Are motive bine intemeiate. Poate ii e frica ce vor face parintii tai cu matusa ta. Asteapta deocamdata.

| andalu a răspuns:

Daca matusa ta nu este o persoana nesuferita, de ce sa nu ramai cu ea? Crezi ca libertatea este ok insa te vei plictisi sa stai sg intr-un apartament, sa nu aiba cine sa iti incalzeasca mancarea, sa nu ai cu cine sa schimbi o vb,,, Eu nu cred ca nu o iubesti pe matusa ta, nu e asa, un mare sacrificiu sa ramai cu ea, e si pentru binele tau. E o varsta "frageda" in care poti avea momente in care sa iti doresti sa faci tot felul de lucruri excentrice pe care apoi sa le regreti mai tarziu, e bine sa ai pe cineva mai matur alaturi care sa te sfatuiasca, poate in prezent nu vei aprecia asta insa mai tarziu sigur vei aprecia ajutorul.Pana la urma e decizia ta iar noi iti putem spune doar cum am crede ca e bine sa procedezi si asta pentru ca asa am proceda noi in locul tau.

| sabina59 a răspuns:

Povestea ta se aseamana mult cu a mea. Atit doar ca a mea a inceput cu mai bine de treizeci de ani in urma. Ceia ce as putea spune este ca tu trebuie sa iei in considerare nu numai aspectul economic ca o sa ai o casa a ta, dar si faptul ca esti la inceput de drum in viata, si ca vrei sa te realizezi si din punct de vedere profesional si sentimental ( cu aceasta vreau sa spun ca iti vei face probabil o familie a ta). Ei, problemele adevarate au sa intervina in acest moment pentru ca tu vei fi legata de matusa ta. In general persoanele care nu au avut copii, sint un pic egoiste si au inpresia ca toti trebuie sa se supuna a ceeia ce ele decid. Depinde de tine cit esti de tare sa infrunti aceste probleme.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Tu nu poti interveni, sint problemele lorwinking

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu cred ca ar trebui sa fii stapana pe tine si sa iei propriile decizii.Parintii sunt cei care ti-au dat viata, nu matusa.Ar trebui sa o linistesti putin pe matusa, spunandu-i ca o s-o mai vizitezi, nu este capatul pamantului daca te muti singura intr-un apartament. Din punctul meu de vedere este mai bine sa fii independenta, sa lucrezi pentru ceea ce vrei decat sa ai grija de altii. Tu alegi