| Creatzaaaa2546 a întrebat:

Am si eu o problema! sad Parintii mei sunt divortati de 13 ani de cand eu si cu sora mea ne-am nascut. Tatal meu ne intretine pe noi si este seful mamei mele la serviciu.Dar problema este ca el acum cateva zile a aflat de notele mele si a surorii mele si de iubit lu sorumea! Si aseara el i-a dat o palma surorii mele...si a vrut sa dea cu cureaua in sorumea si in mine dar i-a dat lu maicaea in picior, dupa a inceput sa faca scandal iar mama mea a lesinat, avand probleme cu sanatatea.Ce ar trebui sa fac? Avand in vedere ca mama mea imi spune ca nu putem face nimic din cauza ca el ne intretine! Si ne poate lasa pe drumuri.Mentionez ca nu ne mai lasa pe mine si pe sora mea sa iesim din casa nici macar la zilele Filiasului c are sunt azi si maine! sad

Răspuns Câştigător
| pietrean a răspuns:

Da telefon la Politie si antreaba de numarul de la"Telefonul copilului". Acolo au si psiholog,care te va invata ce trebuie sa faceti si ce trebuie sa reclami. Teama mamei este reala,deoarece depinde financiar si de casa, de tatal vostru.Din acest motiv se sacrifica pe ea,suportand atatea lucruri rele si urate,ca sa aveti voi unde sta.Dar, daca tatal este violent, chiar si verbal, ce viata, ce exemplu veti avea voi? Sunt femeie si stiu ce vorbesc!

| Creatzaaaa2546 explică (pentru pietrean):

Mama zice ca nu putem face nimic...Ca el ne intretine si culmea este ca el are iubita si nu sta in casa cu noi! El de mult o bate fara nici un drept si nu stiu ce sa fac pentru ca imi este frica ca o sa ne lase pe drumuri!
crying

| pietrean a răspuns (pentru Creatzaaaa2546):

Ai curaj si da telefon, ca mama n-o sa dea, de frica lui si de teama sa nu valase pe drumuri.Nu se poate antampla ce va mai rau de cat vi se antampla! Faptul ca mama este divortata de tata, el poate sa aiba cate iubite vrea.NU MERITA SA SUPORTATI ATATA, NICI VOI NICI MAMA! Terog fa ce ti-am spus, doar asa vei afla daca este bine sau rau, dar mai rau nu cred.Au anceput sa se puna unele lucruri la punct si la noi.Da telefon la Politie si ei ati vor spune ce trebuie sa faci.Sunt locuri speciale, unde puteti sa va adapostiti de furia lui si poate sa fie oprit sa va caute si gaseasca.

Dar am auzit de la cineva ca daca sunt la politie am nevoie de dovezi si martori si in plus daca se dovedeste ca el este de vina mi-a spus o fata ca o sa ne duca la camin...sad

Daca nu vrei sa suni la Politie,asteapta putin, ca luni, dimineata, o sa ma interesez la Primaria din orasul nostru, ce trebuie sa faceti.DE LUAT DE LANGA MAMA VOASTRA, nu va ia nimeni, sa va duca la camin, mai ales daca sunteti si minori.Nu cunosc anumite date:casa,pe numele cui este dupa divort, pensie alimentara, plateste tata(daca instanta a decis sa ramanesti cu mama), mama are carte de munca(salariu) ca sa va antretina, ce varsta aveti(banuiesc ca sunteti minori)......Dovezi,nu trebuiesc neaparat, ca stiu cei de la Protectia Copilului, Politie cum sa afle adevarul.Vecinii,tot or fi auzit ceva.

14 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Este foarte greu de dat sfaturi, avand in vedere situatia voastra si nici nu putem cunoaste toate aspectele. De asemenea nu spui direct daca tatal tau mai sta cu voi in aceeasi casa.
Se poate ca mama ta sa ceara un ordin de protectie sau sa faca plangere penala pentru lovire sau alte violente dar nu stiu daca aceasta ar rezolva problema.
In privinta intretinerii nu cred ca va poate lasa pe drumuri, daca va are numai pe voi doua in intretinere este obligat la pensie de intretinere de pana la 1/3 din venitul net lunar.
Tatal vostru nu procedeaza corect insa nici voi nu sunteti usa de biserica daca aveti note slabe si iubiti la 13 ani. Comportati-va frumos cu el si invatati bine si cred ca si el isi va schimba atitudinea fata de voi, mai ales ca ii pasa de voi, chiar daca nu foloseste metodele potrivite pentru indreptare.

| Creatzaaaa2546 explică (pentru Ioandelasal):

Chestia este ca el nu sta cu noi! Si are si Iubita! Si sincer el se supara din orice...Ne-a zis sa nu mai venim in colanti la scoala ca cica nu mergem sa prezentam moda! :O

| pietrean a răspuns:

Asa cum am promis, iata un nr de telefon: formezi doar 116 111 si acolo spui ce te supara. Sau la www.asociatiatelefonulcopilului.ro sau www.telefonulcopilului.ro Nu o sa stie nimeni daca ai dat telefon sau ai scris pe mail, totul este confidential!

Multumesc mult o sa incerc! sad :*

Am uitat sa scriu: numarul de telefon 116 111 este gratuit.

| pietrean a răspuns:

Spune-mi si mie, daca sfatul meu ti-a fost de folos.Sau,mai bine zis, daca te-au ajutat cu ceva cei de la protectia Copilului.Am citit pe acest site, ca si alti copii au probleme de genul acesta si as vrea sa-i ajut si pe ei!

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Imi pare rau de tine soro, dar ar trebui sa te concentrezi mai mult pe scoala, iar daca tu sau sora-ta vreti sa aveti iubiti faceti tot posibilul ca tatal vostru sa nu afle.

| Skumpic_Bobokel_1998 a răspuns:

Sincer daca e asa, chiar nu stiu ce sa-ti zic sad Imi pare rau ca te simti asa...

| bengalezuxxx a răspuns:

Nasol tare cu tipii astia numiti(parinti)sincer imi pare rau pentru tine.sa ma pun in locul tau cred ca as pleca de acasa.eh capul sus fii puternica va veni o zi cand nu o sa mai depindeti de el.incearca sa suni la politie ca in violenta nu se poate trai