anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am stat cu bunica mea până la 20 de ani.Mama era în Italia.
Nu m-am dus la facultate și am preferat să lucrez, acum bunica mea a murit.
Am rămas singură si îmi invinui părinții că nu mi-au oferit un viitor bun. Mama nu vrea să mă ia în Italia.
Nimeni nu îmi este alături nu am nici frate nici soră.Am încercat să mă sinucid.
Sunt părinții mei de vină pentru starea care o am? sau eu sunt vinovată? Ar trebui sa merg la un psiholog?

12 răspunsuri:
| dinnamomanianebunia a răspuns:

Pe mine m-a luat mama dupa ce am stat un an de zile cu bunica in Romania si am mers aici la scoala, am invatat limba dar tot nu m-am simitit bine pentru ca m-am simtit strain si singur fara prieteni. Am decis sa fac ore online cu o psiholoaga din Romania si sunt mai bine acum. Ti-as recomanda un psiholog, deoarece nu este bine daca ai incercat sa te sinucizi. Daca ai 20 de ani ai putea incerca sa mergi tu in Italia aproape de familia ta, desigur nu este usor, dar orice e posibil. Bafta!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cine te opreste sa mergi acum la facultate? Poti sa mergi si la 40 de ani

| Sofer a răspuns:

Oarecum vinovați ca nu au fost lângă tine. Dar asta e, mergi mai departe pentru ca esti doar tu și cu tine.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Vina este de ambele părți, dar cel mai bine este ți-o asumi pe a ta. Nu ai ce face pentru a îți schimba părinți și nu poți da timpul înapoi. Tot ce poți face e să faci tot ce poți TU. Restul treaba lor, dar fă ce ține de tine happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Lasa astea in trecut, nu te opreste nimeni sa ai o viata buna si fericita. Poate incepi de jos dar o sa vezi cum totul o sa fie mai bine. In viata faci atat de multe daca ai o personalitate ok fara ignoranta si alte negative. Am avut un prieten care a terminat faculta undeva bine dar a ajuns sa lucreze la casa unui om in livada. Apoi a avansat de acolo. Si taica-meu a inceput de pe linia de productie si a avansat pentru ca 90% din muncitori au doar cultura caterinca in cap si nu au respect pentru munca, nici nu vor sa lucreze cu cap. Poti sa gati studiile si in timp ce ai un job

| Freya1 a răspuns:

Tu trebuia sa stii o data ce ai crescut ca te poti astepta ca bunica sa moara.Sau cel putin sa realizezi ca o data ce ai tăi te-au facut pachet si te-ai dat bunicilor nu au timp de tine sau nu vor sa aiba asa ca nu dispera.
Mai devreme sau mai tarziu tot trebuie sa iti faci o viata a ta, prieteni, un iubit ca nu poti sa stai pe veci langa mami si tati.
Ai unde sa stai?

| mihai69 a răspuns:

Nu e (doar) vina părinților că tu ai ales calea ce mai ușoară pentru tine.
Ar fi excelent să vorbești cu un psiholog. Te poate ajuta enorm.
Cât despre viitor... a fost, este și va fi mereu doar în mâinile tale.

| mdc98 a răspuns:

Scrie-mi mie in privat daca te simti singura. happy
Cum sa te sinucizi.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Desi multi din cei care au postat iti atribuie si tie o parte din vina? O fac fara sa analizeze problema. Ce puteai tu sa faci, daca parintii tai nu te-au indrumat si sustinut? Da, daca tu ai ales contrar dorintei parintilor, sa lucrezi, in loc sa mergi la facultate, vina mare este a ta. Dar parintii sunt datori sa te indrume din frageda pruncie si cat traiesti. Cat esti copil trebuie sa te pregateasca pentru ale vietii valuri.
Acum sa-ti dau si un sfat sau doua.
1. Da, mergi la un psiholog. Te va ajuta foarte mult, mai ales ca nu ai frati si surori, iar parintii nu sunt langa tine.
2. "O luptă-i viaţa; deci te luptă
Cu dragoste de ea, cu dor.
Pe seama cui? Eşti un nemernic
Când n-ai un ţel hotărâtor.
Tu ai pe-ai tăi! De n-ai pe nimeni,
Te lupţi pe seama tuturor."
Si cat adevar este cuprins in aceste versuri ale poetului Cosbuc. Tine minte: sinuciderea este fapta unor lasi.
3. Daca ai posibilitatea, poti sa urmezi si de acum o facultate, chiar daca o faci la FF.

| 123123NONAME123123 a răspuns:

Îți recomand să încerci să cunoști persoane noi, faci prieteni, mergi la un psiholog, sa ai hoobyuri, părinții tăi au și ei o parte din vina destul de mare dar nu caută vinovați ci soluții, pentru asta ai nevoie de bani, în fiecare lună împarte câteva sute de lei sau cât îți stă în putere in bursa, cripto monede sigure, depozite de stat, alte investiții, daca ai pusi deoparte tot asta fă, o situație financiară buna te ajuta mult în toate domeniile și încearcă să îți ei un loc de muncă bun, citeste orice, ce îți place ție și cel mai importanta e socializarea, fa chestii pentru tine și un sport și ține cont de pshiolog.

| mgtow a răspuns:

Da pentru ca nu au fost alaturi de tine. Lipsa sprijinului - afectiunea. Servici iti permiti net ai. Si locuinta, acum e nevoie de un individ nefumator - fara sa fie betivan pentru tine

| Mosotti a răspuns:

Si cine te-a pus sa nu te duci la facultate?! Nu te-au pus ei.
Eu m-am dus la facultate la 35 ani jumate! Am facut si master.
Fa-ti tu un viitor bun.
Nu mai incerca sa te sinucizi ca nu ai nevoie, ai o viata frumoasa inainte, pe langa ca ratezi si poti ramane cu sechele pe viata si atunci chiar ti s-a dus viata! Stiu caz ca a ramas paralizat..de la prostie din asta.
Nu te juca cu astea.

Pune mana si invata, ia un servici bun, fa-ti iubit si vezi de viata ta si parintii cu viata lor.
Si daca lucrezi du-te la ID ca nu e nevoie sa te duci acolo decat Sambata si duminica parca cateva ore, deci solutii sunt daca vrei. E usor sa dai vina pe altul.
Banui ca ti-au trimis parintii bani din Italia, nu?