| Mihaelamihaela23 a întrebat:

Am un bebe de 4 luni, e baieţel, eu am 17 ani lumea îmi zice că şi eu înca sunt prea mica sa îl am şi ca o să regret ca am nascut la varsta asta. Voi ce credeţi? Oamenii îmi zic ca şi parinţii mei sunt de vina ca am facut copil la varsta asta.Voi credeţi ca voi regreta? Oare sunt o mama buna? Credeti ca parintii mei sunt de vina pentru asta?

Răspuns Câştigător
| ioana748 a răspuns:

Aceste intrebari nu ai au rostul absolut deloc.
Acum esti mamica unui bebe si ar trebui sa te concentrezi pe grija fata de el.
Incearca sa citesti despre cum trebuie procedat cu bebelusii ca sa creasca frumos si armonios. Cum sa te comporți, ce muzica sa asculte ...ai altele de facut decat intrebari nonsens.
Nu este nimeni vinovat, a venit un suflet langa tine sa ai grija de el.
Pe viitor cu siguranță ai sa inveti sa ti gestionezi viata.
Insa bebe nu este o greseala, este si gata.
Sa fie sanatos si tu la fel❤️

8 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Nu da vina pe parinti pentru faptul ca tie ti-a placut sa stai cu cracii in sus si cu cineva deasupra.
Esti mică, asa este. Dar daca te implici corect in cresterea lui, nu vei regreta.

| Violleta2022 a răspuns:

Din pacate asa este, parintii tai sunt principalii vinovati ca nu te-au educat si nu te-au suparvegheat cum ar fi trebuit sa o faca orice parinte responsabil, de aceea ai ajuns sa faci sex cu diversi, fara protectie si fara pic de educatie sexuala, ramanand gravida la anisorii astia cand tu insati esti un copil, inca incapabila sa te intretii pe tine dapai sa mai creste un cal copilas mic.

Da, vei regreta asta, fiindca viata ta nu mai poate fi niciodata de cum era inainte sa ai copilul, acum oriunde mergi si orice ai face, esti "femeia cu copilul", fiind judecata de oameni si ocolita de tinerii care nu s-ar lega la cap cu una care are "copil din flori".

Stiu ca suna dur ceea ce ti-am spus, dar acela este purul adevar!
De acum inainte va trebuii sa pui viata copilasului tau, inaintea fericirii tale, fiindca acel bebelus nu are nici o vina c-a aparut.
Sper din toata inima sa-l iubesti si sa-l pretuiesti asa cum nu ai facut-o cu propria-ti persoana, fiindca este un sufletel care are dreptul sa traiasca si sa fie fericit.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Mai au sens întrebările asta acum?

| Madaxo97 a răspuns:

Sincer e o vârstă cam mică sa faci copil, nu stiu ce ti-a trebuit sex la vârsta asta, ti-ai facut-o cu mâna ta acum, mai ales ca ai ales prost bărbatul cu care ai făcut, de ce nu se implica si el in creșterea copilului? E o decizie proastă în primul rând financiar, cu ce bani crești tu acel copil acum? Doar din alocație? Nu e în regula, trebuia sa ai un job stabil apoi sa faci copii.
Ai grijă pe viitor când îți alegi partenerul, sa fie in primul rând un tată bun pentru copiii lui si ai tăi.
Acum l-ai făcut, asta e, ai grijă de el si crește-l cum poți tu mai bine. O mamă se naște în momentul când naște copilul, si crește odată cu el. Depinde de tine dacă ești o mamă bună sau nu, depinde de educația pe care i-o vei da, noi nu avem de unde sa stim cum te porți cu copilul, etc.
Părinții tai nu sunt de vină, depinde, dacă ți-au explicat despre sarcină, si consecințele sexului neprotejat, dacă ti-au spus mereu sa te protejezi sau sa nu faci sex la vârsta ta si tu tot ai făcut, nu e vina lor, ci a ta că nu i-ai ascultat. Dacă nu ți-au explicat nimic din toate astea, atunci este si vina lor un pic.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu vreau să te superi pe mine, dar cred că acele persoane au dreptate. Încearcă să nu le bagi în seamă și să fi mai responsabilă pe viitor.
O zi frumoasă să ai!

| Dragobeta a răspuns:

Oamenii au dreptate. Dar copilul deja exista. Nu mai poti da timpul inapoi. De acum, concentreaza-te pe viitor. Nu stiu daca vei regreta. Dar avand copil, e timpul sa te maturizezi.

| eliancodrut a răspuns:

Mihaela, priveste viitorul cu mai multa incredere. E adevarat ca in prezent se considera ca aceasta varsta este prea mica. Dar vreau sa-ti spun ca acum cateva zeci de ani bune, fetele se maritau intre 16 si 18 ani.
Faptul ca ai un copil o sa te maturizeze. Nu ai spus ce este cu tatal copilului si ce zic parintii. Daca o sa fi singura o sa-ti fie greu. Altfel, daca ai sprijin, nu baga la inima ce zice lumea ca nu vine ea: le place doar sa barfeasca. Ai grija de tine si de copilul tau, ca o sa treaca greutatile si o sa te bucuri de el. Nu esti singura care are un copil la aceasta varsta.
Da, s-ar putea sa regreti ca ai un copil atat de tanara, deoarece nu-ti poti trai viata ca ceilalti adolescenti, dar o sa fie inlaturat acest regret in mare masura ca ai un copil care reprezinta ceva unic pentru tine. Nu am mai mare bucurie decat sa fiu cu copiii mei impreuna.
Asa ca nu privi sumbru viitorul si nici in urma. Gandeste pozitiv, chiar daca o sa treci si prin greutati inerente.

| eliancodrut a răspuns (pentru eliancodrut):

Nu am incheiat fraza cu lumea. Am vrut sa spun ca nu vine ea sa iti dea nici macar un pahar cu apa.