| figaro1 a întrebat:

Am un copil de 3 ani rezultat in urma unui concubinaj de 6 ani cu sotul meu.copilul este pe numele lui.acum santem despartiti. poate sa mi-l ia?

Răspuns Câştigător
| fabiola a răspuns:

In principiu nu, daca esti o mama responsabila si asiguri copilului conditiile de crestere corespunzatoare!

6 răspunsuri:
| Felys a răspuns:

In general copii mici raman cu mamele dar se mai tine cont si de situatia materiala a parintilor,depilda daca il poti intretine, daca ai o locuinta stabila, un loc de munca, daca nu ai nimic si el are poate sa il ia, dar daca poti demonstra ca il poti intretine nu are cum sa ii fie lui incredintat

| mont a răspuns:

Depinde de alti factori, in nici un caz nu de nume. Cum s-a mai zis depinde de conditiile pe care le ai, cum te porti cu el, daca ai avut antecedente de copii neingrijiti, etc.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Pentru a schimba domiciliul copilului tatal trebuie sa faca o actiune in justitie, solicitand stabilirea domiciliului la el.
Instanta de judecata o sa hotarasca tinand cont, in principal, de interesele copilului, respectiv cine are conditii mai bune de crestere si ingrijire a copilului, tu sau sotul tau. Pentru aceasta o sa se administreze probe la dosar (adeverinte de venit, martori, etc), inclusiv o sa ceara o ancheta sociala la domiciliile voastre.
De obicei, la conditii aproximativ legale, un copil mic este incredintat mamei.
P.S. Tatal plateste pensie alimentara?

| grab a răspuns:

Copilul ramane la mama, atata timp cat e intreaga la cap si are cum sa si-l intretina.

| OnuOnulică a răspuns:

Nu, atata timp cat il treci pe numele tau. Daca tu folosesti acum numele de domnisoara poti trece copilul pe acest nume si astfel il pastrezi.

| MskDesign a răspuns:

Mai greu se poate intampla asta. Daca el reuseste sa demonstreze printr-un proces ca tu esti o mama denaturata si meriti sa ti se ia drepturile tutelare asupra copilului, atunci cred ca ti-l poate lua.