| teclado a întrebat:

Am un prieten care ma streseaza, tot imi cere poate ca zilnic sa ii dau raportul ce fac, cat am castigat, unde sunt, unde ma duc si se supara daca nu sunt disponibil sa ii dau sa bea.
Si eu mai beau rar.
Iar el vrea de la mine sa cheltuiesc cu el 100 lei... 200 lei pe mici, bere, bere, bere, vișinată, ferent, pastrama.
Ma stresează.
Si daca nu am timp si chef de el ma ia cu amenntari ca nu o sa mai vorbească cu mine.
Ca nu mai vine sa ma ajute niciodata cu nimic.

Si eu ma gândesc ca il cunosc de 20 ani.
Asa ca nu e frumos sa pierd prietenia.
Ma streseazaa ca in loc sa ma lase sa muncesc intr-un fel ma simt amenințat si santajat.

3 răspunsuri:
| LordCristobal a răspuns:

Din pacate prietenul tau e o persoana toxica care nu merita sa fie prieten cu tine.
Un prieten adevarat si de calitate nu se supara daca nu ii dai de baut sau de mancat si nu face urat daca nu ai timp sa te intalnesti cu el.
Cel mai bine ar fi sa te indepartezi incet de el si sa nu ii raspunzi la telefon sau poti sa te mai intalnesti cu el dar nu ii mai fa cinste cu nimic pentru ca a venit si randul lui sa iti faca cinste.
In ceea ce priveste prieteniile poti sa iti faci prieteni oricand si oriunde si nu e musai sa te mentii la o singura prietenie.
E bine sa iti faci cat mai multe relatii de prietenie ca sa cunosti mai multe tipologii de oameni.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Prietenie zici ca e asta? Eu zic ca tu esti pusculita lui si cam atat.

| VelicanEmilia a răspuns:

Pai tu pe profitorul asta, il consider "prieten"?
Ca bea, mananca pe banii tai, ca te streseaza si te ameninta cu "ruperea prieteniei"?
Nici nu ti-e prieten, doar se foloseste de tine si de ce ii oferi tu.
Ca va cunoasteti de 20 ani, inteleg. Dar nu ti-e nimic!
Stii cand ai sa realizezi asta?
Cand nu vei mai avea bani sa-i cumperi mici si bere.