Salut,ei bine fiecare prietenie se stabileste pe baza unor aspecte comune. Ceea ce v-a apropiat pe voi(dupa cum spui tu) au fost jocurile video.Anume ele au devenit baza prietenii voastre in trecut, insa odata ce aceasta baza a fost distrusa, e si evident ca prietenia dintre voi a avut mult de suferit.El e o persoana inchisa care nu iubeste sa socializeze cu lumea si prefera sa isi petreaca tot timpul in lumea virtuala, ceea ce o sa-i afecteze foarte mult viata.Nu cred ca poti sa il schimbi, e nevoie ca el sa constientizeze greselile comise, o va face el odata si odata, si doar atunci va intelege ca trebuie sa se schimbe.Jocurile nu pot inlocui prietenii din lumea reala, si el nu intelege toate aceste lucruri. Unii prefera sa se izoleze in lumea virtuala din cauza ca nu se pot descurca in cea reala, desi nu inteleg ca doar vor agrava astfel situatia. Sfatul meu este ca tu sa iti continui dezvoltarea personala, sa faci ceea ce iti place si sa cunosti noi persoane care au aceleasi principii ca si ale tale.Nu asculta de sfaturile lui eronate si nu mai lupta atat de mult pentru ceea ce nu are sens, e randul lui sa lupte pentru prietenia voastra daca intr-adevar tine la ea. Daca va continua sa te respinga mai departe si sa te caute doar pentru jocuri, atunci e clar ca e o persoana "toxica" pentru tine.Asta e viata, oamenii vin si pleaca din ea, iti vei mai face si alti prieteni.
Da, ai dreptate. Ce ne pasă nouă, ce ne pasă zece?
Ce îmi pasă mie, ce îmi pasă 2000?
Și să citești Jocul cu mărgele de sticlă de Herman Hesse. Este un SF, care probabil se referea la prietenul tău. Eu de exemplu mă joc acum de-a TPU.
Bravo pentru schimbarea din viața ta.
Iar el, dacă te vrea prieten - să scoată capul din ecrane. Nu-l lăsa să te bage pe tine înapoi acolo.
O sa se plictiseasca la un moment dat atat de tare de jocuri incat nici jocurile noi o sa fie plictisitoare pentru el. Ai sa il vezi atunci cum te cauta.
Depinde de om, is oameni cu 10, 000 de ore in Dota 2 si inca joaca)
Viciul lui este reprezentat de jocuri.
Esti o fire empatica, de asta iti pasa de oamenii din jurul tau.
E ceva normal sa te mai joci un pic, dar 8 ore, vai, e exagerat de mult.
Acum, nu isi da el seama ce face, cum ai spus si tu, probabil din cauza ca e inca un copil, iar cu varsta o sa ii scada dorinta aceasta de jocuri, te asigur.
Effy35 întreabă: