| raluk_1921 a întrebat:

Am un tata alcoolic si somer, care tot ce stie sa faca e sa ameninte cu bataia si sa urle in casa. Nu mai suport sa mai stau in propria casa! Am ajuns sa o iau razna si sa trantesc tot ce vad in jurul meu. Tocmai eu, care sunt o persoana rationala si increzatoare, care nu ma las asa usor doborata, am ajuns la capatul rabdarii. Imi vine sa iau cutitul si sa-l omor.Mama nu vrea sa divorteze pentru ca s-ar face de ras in oras si ar fi greu sa-l scoata din casa. Ce e de facut? Sa-l reclam la Politie?

4 răspunsuri:
| William a răspuns:

Oricat de mult ti-ar surade ideea de a-l omora gandeste-te la consecinte. O alta cale de a scapa de el este sa astepti pana vine baut acasa si sa il bati pana nu se mai ridica de jos. Apoi il scoti din apartament/casa, il lasi pe strada si nu ii mai dai voie sa intre in casa/apartament. Cu betivii nu te poti intelege din vorba buna.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Daca esti minora poti merge si la protectia copilului. Chestia este ca nu stiu cum vei rezolva cu mama.
Dracu' stie cum au altii noroc si nu-l vad. Eu mi-as fi dorit sa am un copil si mai ales o fata. Mai vad ca si stii sa scrii corect, ceea ce este un lucru rar in ziua de azi.Imi pare rau de tine!

| milan9 a răspuns:

Evitarea tensiunilor si a disputelor este o solutie, chiar daca una provizorie...
Poti incerca sa discuti aceasta problema cu el atunci cand este treaz.
Evita reprosurile atat timp cat acestea nu dau rezultate, ci dimpotriva, arunca gaz pe foc;
Este greu de construit o lume, un program care sa faca abstractie de o persoana din interiorul familie... thinking

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Salut.

Bănuiesc că eşti iritat de comportamentul tatălui. Dar nu te-aş sfătui să nu te laşi dus de valul sentimentilor. Vezi aici un articol care te poate ajuta să vezi lucrurile din perspectiva corectă: http://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/1102008123

Sper să te ajute! Cele bune!