@alexeanca: "Daca din intamplare copilul tau va suferi de o afectiune nedescoperita la testele genetice ce ai sa faci?" - Atunci o să caut să investesc resurse pentru a-i ameliora afecţinea.
Dar, aici nu e vorba de nedetectabilitate la testele genetice. Aici e vorba de alegere conştientă de a da naştere unei fiinţe plecate din start cu şansa a doua la o viaţă normală. Iar eu cu asta nu sunt de acord.
Salut.
Sunt rar intalnite, dar nu mi se pare nimic anormal. Fiindca pana la urma nu iubim o aparenta fizica, ci un om intreg.
Fix în ceea ce priveşte relaţia lor, nu am nicio părere.
În război şi-n pat (a se citi orice fel de relaţii interumane) totul este permis. Normalitatea şi "simţitul bine" le stabilesc ei. Or... dacă lor le e bine, atunci înseamnă că e bine.
Pe de altă parte, cu boli genetice cunoscute (cum ar fi piticismul/minismul) mi se pare total iresponsabil să te-apuci de făcut copii.
Urmaşul lor nu trebuia să existe pentru că va avea o viaţă grea. Nu e chiar corect faţă de urmaşul lor. Mai mult decât atât, cine ştie dacă şi urmaşul lor va găsi un om care să-l accepte?
Nu am nimic cu astfel de cupluri. Chiar e bine că există şi că se înţeleg pentru că, la urma urmei, a avea o boală de genul nu înseamnă condamnarea la singurătate.
Dar, nu mi se pare corect ca în cuplurile în care există o persoană bolnavă de minism, purtător de sindrom down, purtător de hpv, infectat cu HIV, etc. etc. şi alte boli de la foarte grave în sus, să aibă copii pentru că practic aduc noi suferinzi pe planetă contribuind la stagnare sau regres genetic şi nici într-un caz la progres!
Numai bine.
Mai frati si surori, nainte de toate, LA MULTI ANI!
Am sa va raspund altfel: acum cativa ani, a venit in Timisoara (dar banuiesc ca si in alte orase!) o expozitie itineranta cu statui de ceara, originara din Rusia!
Ei, acolo, printre altele, am vazut o femeie tot asa, foarte mica, sub 1 metru, dar care se nascuse fara toate cele 4 membre!
Stiti ce mai scria acolo pe placuta ei?! N-o sa ghiciti! Ca s-a casatorit si a nascut un copil perfect normal!
Natura de obicei da un "bonus" la nastere. dar in acelasi timp, oricat de mult ti-ai dori un copil, a ignora niste riscuri evidente, doar de dragul de a avea copilul tau, pare uneori un gest extrem! Daca am fi o tara cu o medicina bine finananta, si restul corelate impecabile, da, as fi de acord, dar asa, trebuie gandit foarte mult si bine inainte!
Cred ca e vorba si de ce ar gandi fiinta aceea la un moment dat, cand va afla ca, desi se stia ca e riscant, totusi a fost conceputa, si ea acum este/poate fi cu cine stie ce dizabilitati, care fac viata grea atat parintilor, cat si ei...
La urma urmei fiecare isi asuma niste riscuri!
Am cunoscut o familie de liliputani si m-au uimit forta si tenacitatea acestor oameni. E adevarat ca au ceva probleme de sanatate dar nu mai grave decat altii care s-au nascut normali. E decizia lor si nu poti sa o judeci.Cu grija si atentie pot duce o viata aproape normala.Pe travel&living este un serial despre viata liliputanilor"La scara mica intr-o lume mare". Este vorba despre celebra familie Roloff.
Exista o stransa legatura intre ei, barbatul cu toate ca isi putea gasi o femeie mai frumoasa si sanatoasa din toate punctele de vedere a fost atras de aceasta femeie. Sunt cupluri perfect normale!
@kongeriket tu vrei o lume perfecta? E imposibil. A suferi de nanism sau piticism cum spui tu, nu e un capat de lume.Informati-va inainte. Exista oameni cu afectiunea asta care duc o viata normala, si care randul lor au ales sa nasca acesti copii, tocmai pentru ca ei, ca parinti au simtit ca poti trai normal cu aceasta afectiune. Tu imi amintesti de un celebru cardiolog roman, necasatorit si fara copii care la o emisiune tv a spus"fac atatea operatii pe cord la copii care s-au nascut cu diverse malformatii, incat m-a speriat gandul ca EU, as putea avea un copil bolnav. L-as considera un fel de esec personal, iar eu sunt un perfectionist si nu sunt obisnuit cu esecul!"Am ramas socata! Daca din intamplare copilul tau va suferi de o afectiune nedescoperita la testele genetice ce ai sa faci? Pentru ca exista multe asemenea boli.
N-am nimic impotriva lor insa ar trebui sa isi ia masuri pentru ca copilul sa nu iasa micut de inaltime si sa nu mosteneasca boala de care sufera mama lui.
Femeia aceea era ff frumoasa numai ca era scunda.:
n-am vazut pana la sfarsit, dar imi pare rau ca si copilul a mostenit boala
Am vazut cazul, tot pe Discovery, mai demult. Ea era frumusica la fata, nu avea nici un metru, era foarte rasfatata din ce tin minte. El inalt si foarte, foarte frumos.Desi risc sa par superficiala, nu il inteleg pe el. Ori pentru el chiar nu conteaza acest aspect si o iubeste mult, ori are o situatie materiala buna si are anumite interese. Dar mi se pareau un pic penibili, el o tinea mereu in brate cand ieseau, o cara.La fel de penibil si cand incerca sa joace bowling si se rostogolea si ea ca o minge.Nu stiu, eu una nu as putea sa iubesc pe cineva cu un defect fizic atat de sever.
Am vazut si eu tot aseara biata de ea pacat de ea ca era foarte frumoasa la fata... ce ambitie are ar vrea sa isi ia si carnetul cred ca este un lucru demn de mandrie pentru sotul ei doarece se chinuie cu ea dar cati ani avea el eu am inteles ca 19 :O:O:O?