Crezi ca eu mai suport? ma cert toata ziua cu ai mei.non'stop.nu este zi in care sa nu ne certam.gasesc ei motive sa ma certe, chiar daca nu au.doar de dragu' de-a ma certa abia astept sa ma duc la facultate.ca nu mai rezist in casa cu ai mei. e prea de tot. o sa cedez psihic intr-o zi...
ITI SPUN ATIT vei fi si tu mama si atunci vei intelege ce inseamna [mama]si ce doreste pentru colil. iar el. pina atunci fi rebela si iti vei aduce aminte ce faceai tu [dai cu o miina si primesti cu 2]
Sa sti ca una din motivele pentru care te certi mereu cu mama ta e si varsta, din ce spui tu aici eu inteleg ca tu esti la acea varsta la care crezi ca totul ti se cuvine ca numai tu ai dreptate, probabil ai si multe pretenti materiale si acest lucru pe mama ta o poate dobora. Tu nu vezi ca un om in ziua de azi abia tine cu dinti de locul de munca si acum sefi fac ce vor cu angajati lor pentru ca sunt constienti ca acum e timpu sa traga de angajatii lor, daca mama ta nu ar mai putea munci ar da-o afara in 2 timpi si 3 miscari pentru ca oricum mai sunt mii de oameni care cauta un loc de munca chiar si pe bani putini. Tu acum trebuie sa fi constienta de lucrurile astea. Gata acum ai crescut nu mai esti fetita sa nu intelegi trebuie sa o susti pe mama ta nu sa ii faci si mai multe probleme, mai renuntza si tu la unele mofturii de ex iesi mai rar la sukuletze cu prietenii sau ia-ti doar o pereche de blugi la 2 lunii... ceea ce vreau eu sa spun e sa nu ii mai ceri atat de des bani, sa o faci sa te vada ca pe un sprijin si sa deveniti cele mai bune prietene... crede.ma ca tatunci totul se va schimba
Nu stiu, totusi bucura-te ca inca o ai...sunt multi care raman de mici fara parinti. Mda...
Pai nici ea pe tine.si ce faceti? luati-va cate o portavoce, sa puteti tipa mai tare una la alta.nu cumva sa cauti sa o intelegi.cazi de fraiera in fata ei. o sa-si bata joc de tine, o sati ia iubitul, o sa te dea afara din casa.ca doar de asta te-a facut. tu fii incapatanata, ca ai dreptate mereu. ea e proasta si nu stie nimic.habar nu are.fii asa, si nu o asculta, dar nici nu cauta sa intelegi ce vrea de la tine si nici sa o intelegi pe ea.astfel iti vei rata relatia cu singura mama ce o ai si iti vei rata si viata neascultand sfaturile ei.succes.
Vad ca tot eu sunt vinovata.eu una am incercat sa fiu mai intelegatoare si nu m am comportat urat si nici n am tipat la ea.doar ca uneori exagereaza intr-un hal de nedescris.de exemplu azi, erau caietele aruncate pe birou si in loc sa mi zica frumos sa fac curat a inceput sa tipe la mine sa mi fac curat ca altfel nu stie ce mi face.nu mi se pare normal.intelegeam si de vorba buna.mda
Poate chiar esti vinovata in sensul ca stii ca unele lucruri o enerveaza si totusi nu le faci.De ce erau caietele aruncate pe birou daca stii ca tine la ordine si se enerveaza? A cata oara ti-o fi spus ca nu ii place? Pentru a nu ii da prilej de nervi si observatie, incearca sa nu mai fii nepasatoare si sa o ajuti.Cand e calma, roaga-o sa-ti spuna ce o enerveaza la tine si cauta sa remediezi problemele.
Sincer asa e si la mine. eu am 2 surori mai mari maritate si la casele lor. si, una dintre ele are o fetita de 3 ani pe care oa duce din cand in cand la noi. si nu vrea sa stea cu altcineva in afara de mine. si. se mai s satura de mine si merge la mama. atunci parca s`o coborat ceru` pe pamant.imi zice ca nu ma ocup de ea, si dupa aia incepe si cu alte subiecte. : ca eu nu fac nmik[desi fac curat in fiecare zi aproape], ca is pasiva, ca nu ma intereseaza, bla bla. intotdeauna imi gasesc un motiv de cearta si de impuns. acum intr-o zi mi`o zis ca eu is generatoare de cearta intre ea si tata. isi descarca nerviipe mine si dupa 2 zile zice. aa.pai stii ca asa fac, ca n-am pe cine altcineva sa imi descarc nervii, si daca tu imi esti prin preajma si ceva nu`mi convine tie ti le zic pe toate.
Aş începe să o evit pentru a evita certurile. Problema este că suntem femei. Avem perioade şi perioade. Când suntem pe stop suntem mai imposibile, când ajungem la menopauză cu atât mai mult, când avem mai mulţi hormoni de nu ştiu care iar suntem nervoase, iar pe lângă asta se adaugă şi problemele zilnice. Şi mama mea e uneori irascibilă şi nervoasă şi s-ar certa cu toată lumea fără să îşi dea seama de asta. Am ales ca în momentele acelea să îmi văd de treabă şi să vorbesc cu ea cât mai puţin, doar ce e absolut necesar. Dar eu momentan sunt majoră, responsabilă de deciziile mele şi cred că am demonstrat că mă pot descurca.
Uite...fii mai indiferenta, lasa de la tine. fii cat de calma poti si multaaaa, multa rabdare. si eu sunt in situatia asta, si incerc sa trec.eu o inteleg, daca ea tipa, ii vorbesc frumos. o ascult si o aprob. relatia noastra e foarte distanta, rece, si ea nu stie cat ma doare lucrul asta. incearca sa faci in asa fel incat sa nu faci lucrurile care stii ca o deranjeaza. bafta:*
Of Doamne! e vesnicul razboi intre adultii care au uitat ca au fost candva copii si copiii care cred ca sunt deja adulti. daca parintii ar avea cam 3 min pe zi rabdare sa isi asculkte copiii si daca cei tineri ar putea intelege ca nu are cum fi concordanta de idei intre generatii tare ar mai fi plictiositor fara certuri si animozitati. de obicei cel mai inteligent cedeaza. A, si ar mai fi un lucru: sa te inregistrezi cu ceea ce spui acum din postura de copil si sa te asculti cand vei fi parinte. Si sa inchei cu un sfat de suflet iubeste-ti mama cat o mai ai langa tine, pana nu e prea tarziu.