Roagă-te lui Dumnezeu ca la timpul pe care El il cknsidera potrivit sa te ajute sa gasesti persoana care El știe ca e potrivita pentru căsătorie. Si nu accepta aventuri intermediare, adica doat pentru a nu te simti singura.
Nu avem toate datele problemei, dar lucrăm cu ce avem.
Psihologic vorbind, îți dorești un lucru și nu îl poți obtine din motive sociale, emotionale, etc. S-ar putea să fie vorba de o anxietate, frica de a da greș, frica de a rata pe cineva mai bun, etc.
Ideea e că nimeni nu e perfect pe planeta asta, continua să cunoști persoane, creează prietenii și socializează. Poți să cunoști oameni faini cu care să ai relații sexuale, si de ce nu oameni cu care poți face o familie.
Da, este adevărat că am anxietate și frică de abandon și nici nu știu cum să intru în vorbă de multe ori cu cineva sau să mă împrietenesc...
Ai citit întrebarea?! Fata dorește un bărbat doar cu care să aibă relații se*uale și cu care să-și întemeieze și o familie. Ceva ce ne cam dorim toate și era relațiile de pe timpuri ale bunicelor noastre, doar că pe acele timpuri era pe veci, dar și bătaia pe veci. Deci noi astea de azi, ne dorim dacă se poate să găsim acea persoană care să nu fie brută și nici să ne abandoneze. Dar aia e, realitatea de azi e că, așa ceva nu există.
Tot ce poti face este sa ai rabdare, sa tii ochii larg deschisi pentru a nu trece pe langa tine o eventuala oportunitate si sa speri ca ai noroc. Da, norocul este un factor important. Hai sa o spunem pe-aia dreapta, majoritatea oamenilor (barbati sau femei), nu au noroc in dragoste...majoritatea facem un compromis intr-un fel sau altul, adica acceptam parteneri care nu ne plac in totalitate (uneori chiar deloc).
Fa ce simti. Degeaba astepti, poate sa mai dureze ani de zile. Cunosc o femeie care a stat virgina pana la 35 cand si-a gasit alesul, si fix atunci a intrat la menopauza.
Iti irosesti anii. Esti nedezvoltata in gandire daca, crezi ca primul venit, primul servit, alesul vietii, tatal copiiilor
Eu zic cel mai bine să faci treaba asta cu cineva cu care chiar simți că te poți conecta şi când doreşti. Nu e o tragedie că eşti virgină şi nici trebuie să o faci cât mai repede ci când chiar te simți pregătită.
Ce vârstă ai? Fiindcă până la 18 ani n-ai de ce să-ți începi viața sexuală, astea-s treburi de adulți, nu de adolescenți.
18 ani jumătate am.
Și nu sunt deloc băieți serioși în clasă cu tine sau în școală la modul general (deci din clasă paralelă)?
Am finalizat studiile în vară.
Aa, păi cu asta trebuia să începi.
Ești la facultate? Acolo ai șanse mult mai mari să găsești băieți serioși pentru o potențială relație ok deoarece în general băieții la facultate sunt mult mai maturi decât puștanii de liceu (deja comparăm bărbații cu băieții).
Nu sunt la facultate, fac niște cursuri și apoi merg la job.
Poti spune lucurilor pe nume, nu te va judeca nimeni ba din contra.
"Poate pentru voi sună ciudat" de ce ar fi ciudat sa vrei o relatie?
De ce persoane dai? Ce aspecte cauti mai exact la un baiat/barbat?
O să sune a matrimoniale, dacă descriu exact ce doresc de la un băiat, totuși, nici chiar de la unul care să aibă o diferență prea mare de vârstă, față de mine...Dar da, mereu am avut o simpatie pentru tipii înalți și grăsuți și cu părul deschis la culoare. Acum, ce o fi, o fi... Măcar să mă simt și eu împlinită și să simt că pot construi o relație cu omul respectiv, dar mda. Nu găsesc ce îmi doresc eu, de foarte multe ori, care aia au partenere deja.
Hmm, ce descrii mai sus nu este ce ti-ai dori zilnic sa ai, nimic nu este mai palpitant de cat o mica gelozie sau o cearta provocata din nimic cu partenerul / partenera, altfel ar intervenii plictisul in relatie, azi te iubesc, maine te iubesc, poimaine te iubesc, dar cand va veni si ziua sa te duci "boalii"? Nimeni nu supravietuieste doar cu zahar in lumea asta, riscam sa dam de diabet.
Lasand deoparte asta, ai putea sa le ai pe ambele fara sa distrugi moralitatea, Vrei sa fii iubita, inteleasa, fara a fi judecata, dar, cine este dispus sa faca asta decat o alta femeie? Asa, ai ramane virgina in clasica varianta de a avea un barbat (intr-un mod sau altul) si ai putea in acel timp sa iti rezervi timpul pentru un barbat bun, de mariaj testandu-i comportamentul pentru a putea vedea daca ai o mica instabilitate v-a pleca sau v-a ramane
Sau daca varianta A nu merge, varianta B este sa lucrezi la tine mai mult iar in acel timp sa gasesti un barbat vrednic de tine ce nu te tradeaza la primul hop, este mai bine sa ai rabdare si sa obtii ce-ti doresti la momentul potrivit decat sa te bagi intr-un lucru inalt cand nu esti pregatit, invata din relatiile altora ce probleme au si tu cauta-le rezolvarea, trebuie sa te pregatesti de a intelege comportamentul unui barbat si totodata sa gasesti un barbat ce poate imblanzii comportamentul tau.
Faină decizie ai ales.
Eu una te încurajez să rămâi pe ea, adică pe ideea nu găsești ce cauți tu, mai bine stai așa. Sau dacă ești dornică de experimentat, o experimentezi pe cont propriu, azi sunt n metode de a face sex singur/singură. Deci nu găsești ce cauți, nu thanks.
Nu de alta, dar ai să observi că la fel e și de partea cealaltă, bărbații au ajuns să gândească la fel, deși funny e că, ei sunt bărbați și ei niciodată nu vor fi alone comparativ cu noi, ladys. Ei mereu vor fi lângă fufe și mereu încălziți de cineva, dar nici ei nu mai spun "da" la altar oricui. Deci dacă ei au pretenții și noi trebuie să avem, în funcție de bagajul nostru existențial și traumatic. Deci nu găsești bărbat care să te placă așa virgină, chiar aștepte și apoi în ideea că te și dezv și rămâne lângă tine la bine și la greu, pa. Mai bine zici pa, la idee și cauți alte metode de a o face, dar safe evident, chiar și singură.
În mare parte, ai dreptate...
Dar la partea cu virginitatea, eu sunt ferm convinsă că mai degrabă bărbații s-ar mândri cu o fată virgină, profitând de faptul că el o dezvirginează și apoi se mai duce la vreo câțiva inși (borfași, prieteni de ai lui) să se laude că a făcut sex cu o virgină. În rest, ai mare dreptate în tot ce ai spus și sunt perfect de acord.
Iar în ceea ce privește sexul singură, nu cred că se compară cu cel pe care îl faci cu persoana opusă...Satisfacția nu este aceeași, plăcerea la fel. Toți ne masturbăm până la urmă, și înainte și după începerea vieții sexuale, dar la mine situația este că eu vreau sa scap de virginitate pe bune, la modul de a o face cu cineva cu care să și fie împreună cu mine, nu doar pentru aventură, care eu cu aia nu voi empatiza toată viața mea. Și da, o spun pentru că eu chiar am încercat să fac sex "singură", dar vezi tu...O dată și o dată, tot simți nevoia de a încerca ceva nou, sau cu cineva. Gusturile nu se discută.
Nici aici nu vreau sa dau impresia prin întrebarea ce am pus-o că sunt disperată și vreau numai sex și să atrag golanii, dar da, este foarte adevărat că vreau să și scap de virginitate și să simt și eu cum e să ai o viață sexuală activă, zic eu.
Păi, eu îți țin pumnii. Dar ai grijă să nu dai peste chiar golani. Din păcate cam doar asta mai există în ziua de azi. Și da, știu ce zici la partea cu virginitatea
) doar că e mai mult un fel de Adami deveniți Eve, era aceasta. Am observat că bărbații în ziua de azi, vor virgine dar doar să le corupă ci nu să și rămână lângă ele.
) Cel puțin așa am observat eu.
Sentimentele și dorințele tale sunt perfect normale, iar dorința de a începe viața sexuală alături de o persoană cu care poți construi o relație de lungă durată arată clar că pentru tine, emoțiile, conexiunea și respectul sunt fundamentale. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să gestionezi această situație: reflectează asupra a ceea ce cauți într-un partener. Gândește-te la trăsăturile esențiale pentru tine: valori comune, respect reciproc, dorința de a construi o relație serioasă. Definind clar ce îți dorești, vei putea filtra mai ușor persoanele nepotrivite. Când începi să cunoști pe cineva, exprimă-ți așteptările sincer și direct. Dacă intențiile voastre nu se aliniază (ex.: dacă el vrea doar o aventură, iar tu cauți stabilitate), este mai bine să știi asta devreme decât să investești timp și emoții. Nu simți presiunea de a începe viața sexuală doar pentru a scăpa de virginitate. Este un pas important și ar trebui să fie făcut atunci când te simți complet pregătită și alături de persoana potrivită. Este mult mai satisfăcător să faci acest pas cu cineva în care ai încredere și alături de care te simți confortabil.Caută să cunoști oameni în medii care reflectă interesele și valorile tale. Participă la evenimente, cursuri sau activități unde ai șanse mai mari să întâlnești persoane care caută, la fel ca tine, o relație serioasă. Găsirea unei persoane care să îți împărtășească viziunea asupra unei relații poate dura. Este mai bine să aștepți o relație care merită decât să faci compromisuri care te vor face nefericită pe termen lung.Folosește acest timp pentru a te cunoaște mai bine, a-ți dezvolta pasiunile și a construi o viață care să te facă fericită independent de o relație. Persoana potrivită va fi atrasă de echilibrul și încrederea ta în tine.Nu te compara cu prieteni sau cunoștințe care poate au alte experiențe sau alegeri. Fiecare are ritmul său, iar nevoile și valorile tale sunt ceea ce contează. Dacă frustrarea devine copleșitoare, discută cu un prieten apropiat sau un terapeut. Uneori, exprimarea emoțiilor și primirea unui punct de vedere obiectiv poate aduce claritate.
Mă cam gândesc în mare parte la ce fel de partener îmi doresc, dar parcă mi-e și frică că voi da în continuare doar de persoane nepotrivite și care ăia care mă atrag, să aibă pe altcineva...Nu știu, parcă nici să mai aștept nu pot. Tot îmi doresc să scap de virginitate și să nu mai fiu ultima virgină, printre cei și cele care deja au trecut peste asta, dar îmi doresc și o stabilitate...Pentru că de aventuri eu nu voi fi niciodată pregătită.
Vei realiza în timp dacă persoana cu care vorbești e nepotrivită, fără să-ți faci relație, puteți începe ca prieteni. Totuși de unde vine presiunea asta pe tine să scapi de virginitate? Vei fi surprinsă dacă ai ști cât de multe fete se află în situația ta. Mai mult de 90% din băieți văd virginitatea ca pe o calitate, deci, de ce să te grăbești dacă nu vrei o aventură?
Pur și simplu, îmi vine presiunea asta mai mult ca pe o dorință, aș putea spune...Că pur și simplu nu mai vreau să fiu virgină și vreau și eu să văd cum este să întreții relații sexuale, vreau să simt plăcere în asta, ca orice femeie. Atâta tot.
Și ăia care anume sunt, 90% și 10%, despre care tu vorbești?
Ăia 10% sunt cei de care spui că au prietene și vrei și tu unul la fel și ăia 90% sunt cei de care spui că nu îți plac și numai din ăștia găsești.
Da si cand baieti buni dai next. Eu zic sa ai rabdare si sa fi atenta la fiecare propunere. Cum exista fete bune asa sunt si baieti. Tu sti ce vrei de la un baiat, ca sigur vrei mai multe de atat. Asa ca asteapta, bucurate de fiecare moment cu familia ta mai descoperate si fi cu ochi in patru dupa fat-frumos
Nu-ti incepe viata sexuala cu cineva pe care nu-l iubesti si cu care nu esti casatorita. Asta e cel mai bun sfat pe care ti-l pot da. Eu am facut aceasta greseala si am avut mult de suferit. Stiu cum e sa dai mereu peste persoane nepotrivite dar mai bine iti tii picioarele inchise decat sa te daruiesti oricui. Virginitatea e pretioasa, nu e o rusine. Pastreaza-te pentru cineva care merita. Chiar daca nu ai gasit inca acea persoana, nu-ti pierde speranta. Dumnezeu i-a dat-o pe Eva lui Adam, nu invers. Lasa-l pe el sa te gaseasca. Don't chase after anyone!