Simti anxietate deoarece ii pui pe toti din fata ta pe un piedestal crezandu-i mai buni ca tine, fiecare are insecuritati si defecte asa ca data viitoare adu-ti aminte sa vorbesti cu oamenii de la acelasi nivel, nu stai fata in fata cu printul Charles, stai cu un om simplu la fel ca tine indiferent ca e barbat sau femeie, cunosc acea stare de umeri incordati, privirea in pamant si barbia in piept de zici ca te gadila cineva la gat, motiv pentru care iti faci vocea pitigaiata, iti restrictionezi traheea si nu iti mai poti controla vocea la fel de bine, umerii relaxati, pieptul in fata, capul sus, nu mai evita oamenii cu privirea ridica ochii din pamant si ai sa vezi ca nu te mananca nimeni, nu exista un pericol real, corpul tau nu e in pericol de vatamare chiar daca mintea iti transmite asta asa ca relaxeaza-l.
Iti impartasesc un gand care m-a ajutat mult si iti va fi mai folositor decat o pastila, poate pare amuzant poate nu dar m-am gandit la barbatii de acum mii de ani, la figuri celebre precum Alexandru Cel Mare, Belisarius din Roma, Hannibal din Carthage, voievozii nostri si toti soldatii care le stateau alaturi, oamenii aia mergeau la lupta corp la corp in cele mai multe cazuri impotriva unor armate mult superioare numeric, exista acel nivel de curaj, barbati adevarati, au infruntat situatii cum nu ne putem imagina in timp ce noi am devenit azi atat de patetici ca barbati incat ne e frica sa stam de vorba cu oamenii, compara putin cele doua scenarii pentru ca mie imi da cu virgula, ce inseamna lasitatea asta, cat de mult am decazut ca barbati?
Acel gand a fost o palma pe care mi-am dat-o singur sa ma trezesc la realitate, e un sut in fund dar un pas in fata, indrazneste ca ne facem de ras.
Poți sa încerci sa ieși mai mult și sa stai în natura! Acum ca vine vara poți merge la iarba verde la un grătar sau picnic cu un amic sau vreo ruda! După părerea mea anxietatea sociala trece încercând sa socializezi mai mult
Ceea ce nu se invata la scoala; "Cum sa inveti sa inveti".
Singurul furt in lume, care nu se pedepseste, este furatul de meserie.
Asta inseamna sa ai macar ceva notiuni de baza si o logica buna, functionala (impreuna se numesc inteligenta).
Intr-o conversatie (despre un subiect) vorbeste doar ce stii sigur!
Daca vrei sa aflii mai multe, atunci dirijeaza convorbirea prin exprimari si intrebari provocatoare, incat partenerul de discutie sa spuna (chiar involuntar) lucrurile ce nu stii si vrei sa aflii.
Daca evenimentul este foarte important, atunci iti faci curaj si vorbesti, indiferent cat crezi ca te vei intima, fiindca prezenta ta acolo si vorbitul in public va fi extrem de important pentru viitorul tau in acea companie.
Chiar esti dispus sa risti totul pentru ca te cramponezi de un eveniment banal? Sunt acolo ceolgii tai de munca, care te stiu foarte bine, ca doar lucarti cot la cot zi de zi, deci care-i problema? De ce inventezi posibil probleme cand situatia nu-i nici pe departe atat de dramatica pe cat o prezinti tu?
Hai, fa-ti curaj si vorbeste-le!