| Fetitsa123 a întrebat:

As avea nevoie de parerea voastra. Oare am ajuns o persoana prea rea si obraznica sau mi se pare (am 13 ani). Adica de putin timp am inceput sa fiu foarte obraznica si sa vorbesc cam urat si cu parinti.Cu fratele meu ma comport rau. Daca parinti zic ceva ce numi comvine ii fac prosti tampiti etc.Adica nici nu ma mai prea recunosc.In ultima vreme mam facut lenesa si numi prea pasa de nimeni numai de mine.sad

16 răspunsuri:
| AikkoxD a răspuns:

E din cauza vârstei, aşa se întâmplă la toţi. Peste vreo 3-4 ani o să-ţi treacă.

| Anonima264 a răspuns:

Nu ai ajuns chiar o persoana rea, dar trebyie sa previi ce ti se intampla inainte sa devina mai rau.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai se pare ca ti-ai cam raspuns singura... problema acum e sa gasesti cauzele, ca pe vorbe si pofte nu se schimba nimeni.
Incearca sa studiezi retroactiv fiecare reactie naspa a ta, sa ii gasesti radacinile. Odata ce realizezi ce te-a facut sa reactionezi defensiv-agresiv, discuta cu persoanele implicate chestiunea. Vor realiza si ei ce te framanta, vei realiza si tu unde mai sari calul, si chiar daca nu te vei schimba in 5 minute, macar va fi un inceput.
Crede-ma, cei apropiati vor intelege mai mult decat ai tu impresia din problema ta, daca tu o accepti ca atare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai 13ani. daca ai fi a mea nu ai mai sta doua zile in casa fara o bataie, cu semne de dungi pe tine, si punere la punct cu respectarea regulilor casei MELE.

| zahre a răspuns (pentru anonim_4396):

Tu cati ani ai? Chiar nu intelegi adolescenta? Desigur, nu e bine sa-ti jignesti parintii, dar adolescenta e adolescenta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Zhare? si tu in numele adolescentei iti permiti sa fii prost crescut in loc sa te maturizezi? o fi ea adolescenta dar stiind efectele ei asupra psihicului, inseamna ca stii ce comportament trebuie sa adopti, da nu vrei, ca doar de aia esti adolescent.pai poti ramane asa si sa faci tot asa cum scrie userul fetita fiindca e normal asa.

| TiffanyღBJ a răspuns:

Nu esti o persoana rea, doar ca trebuie sa inveti sa te controlezi, e mai greu la inceput, dar o sa te obisnuiesti sa nu mai spui tot ce gandesti. Daca ii faci prosti si tampiti pe parintii tai, dai dovada de lipsa de respect, ii jignesti foarte urat si nu e bine. Esti la o varsta mai dificila, dar asta nu inseamna ca trebuie sa folosesti lucrul asta drept scuza. Parintii si fratele tau te vor ierta mereu, pentru ca sunt familia ta si te iubesc, dar oamenii din jurul tau nu vor fac acelasi lucru daca te porti urat si ii jignesti fara motiv.

| 1DobreMihai1 a răspuns:

Sunt in aceeasi situatie ca tine si cred ca dar decat cu pasarea sunt putin mai bunhappy...dar varsta na...

| Hyora a răspuns:

DA sad

| Diia94 a răspuns:

Inainte de a spune un cuvant gandeste-te ca in fata ta esti chiar tu nu fratele, mama sau tatal tau. Atunci o sa te controlezi. Oare ce fac ei atat de rau? Ce nu-ti convine? In fine incearca sa te abtii.Si poti cere scuze apoihappy

| rockmeout a răspuns:

Totul se intampla din cauza varstei.Eu am 14 ani si, la fel ca tine, de ceva timp m-am schimbat foarte mult si nu tocmai in bine.Si eu am devenit mai lenes, mai indiferent si mai obraznic cu parintii. Cu toate astea, trebuie sa ai grija la vocabular, caci noi nu avem dreptul sa-i insultam pe parinti.Cu cat vei comenta mai mult in fata lor, cu atat va fi mai rau pentru tine.Asa ca, uneori e mai bine sa taci si sa inghiti tot ce zic ei, chiar daca nu au dreptate in totalitate.Intr-adevar,orgoliul te poate indemna uneori sa fii obraznic, insa poti controla tot. Insa nu-ti fa griji de toate astea, toti trecem prin asta.winking

| Albãstriţaxx a răspuns:

Daca parintii te enerveaza spunandu-ti ceva...de exempu de ce ai luat nota 3 sau ceva de genul, le spui ca la urmatorul test vei incerca sa iei nota mai mare...si apoi poti sa pleci in camera ta si sa te descarci de nervi fara sa le-o spui in fata =]]

| geoburndragon a răspuns:

Daca tu realizezi ca ceea ce faci este rau, acesta este un pas spre bine...incearca sa le propui parintilor tai sa luati decizi impreuna dar crede-ma ei sigur nu iti vor raul.tu cu fratele tau puteti gasi ceva ce aveti in comun si astfel va veti apropia..cat despre chestia cu egoismul incearca sa fi mai un pic mai buna...te pup si succes!:*

| JustLOvex a răspuns:

Esti si narcisista si obraznica :*

| ByBy1 a răspuns:

Da asa mi se intampla si mie ...si dupa ce fac asa regret! dar uite ce fac eu plec si gata, ma duc in camera mea si ma calmez.

| DaianaLove a răspuns:

Si mie mi se intampla mereu,zilnic am scandaluri cu maicamea ca-mi umbla in lucruri si cand ies din camera ea imi cauta pestetot. Daca te enervezi nu inseamna ca esti rea,sau obraznica,adica nu te enervezi degeaba si la un momentdat parintii,desi ii iubesti foarte mult mult (atat de mult incat daca ar avea nevoie de un plaman si al tau ar fi compatibil cu al parintelui,i l-ai da fara sa clipesti),pot deveni cele mai enervante fiinte din lume,iar daca le zici in fata ca te enerveaza nu-i neaparat rau.dar si daca le zici, si daca taci si faci doar mutre (cum fac eu de obicei) tot enervanti vor fi, pentru ca practic vbind santem din alta epoca, alta mentalitate, imposibil sa nu ne calcam pe bataturi, nu?