Nu are cum sa-ti ia fetita il dai in judecata si iti plateste inca el la copil lunar, stai linistita, faptele nu vorbele te fac sa fi mare, nu te lua dupa vorbele lui!
Parintii au drepturi egale. Fetita poate ramane la cel care demonstreaza ca este un parinte mai bun. Bunurile se impart jumate jumate, daca nu exista dovezi ca unul din soti le-a achizitionat strict din venituri personale. Parintele care pastreaza copilul nu are drepturi suplimentare in ceea ce priveste partajul bunurilor.
Pleaca la drum cu un avocat bun! Ai toate sansele sa ti se incredinteze fetita daca ai dovedit ca te-ai ocupat de ingrijirea ei in toata aceasta perioada!
Am trecut prin asa ceva in urma cu 3 ani si cel mai dureros este ca:iti spun cu lacrimi in ochi, el a castigat copilul, de ce? Pentru ca m-a alungat din casa unde am convietuit cu el aproape 6 ani, eu fiind "oaia printre lupi" am ales sa ma duc la parintii mei(mentionez ca fostul sot era din alt oras)Ajunsa la parinti am fost nevoita sa-mi reiau viata de la capat. Bunuri? Nu m-am ales cu absolut nimic, decat doua sacose cu haine si munca cat pentru o viata intreagaPoate altii ma judeca, insa numai eu stiu ce a fost in sufletul meu si cat am suferit si inca mai sufar, mai multe nu pot sa spun aici pe site.Am avut si eu un avocat, insa nu am avut bani indeajuns sa castig. Dar am ales sa infrunt viata din nou cu optimism si sper sa reusesc.In privinta ta, cel mai bun sfat ti-l poate da un avocat pe care il cunosti mai bine decat cel pe care l-am stiut, decat 2 zileSi ca sa te linistesc putin, intotdeauna mama are dreptul la copil, indiferent daca si tatal a contribuit pana la 11 luni, la crestere. Daca vrei mai multe detalii, putem discuta in msj privat.Bafta iti doresc!
Nu am trecut, prin aşa ceva... dar pot să îţi povestesc ceea ce s-a întâmplat, în cazul unui bun tovarăs al frate-lui meu. Părinţii, divorţând au ajuns să îşi împartă bunurile, după care el - singurul copil la părinţi, a avut dreptul să aleagă dintre ei. Băiatul, fiind în vârsta de 17ani - acum respectiv 20ani, şi-a ales tatăl, pentru că avea situaţia materială mai bună decât a mamei sale. Evident, el spune că îşi iubeşte şi mama, dar a preferat să locuiască sub custodia tatălui său(om de afaceri). Doar, pentru faptul că - mama sa(fostă contabilă) a luat darul băuturii, rămânând şi fără muncă. Sinceră îţi spun că, m-am emoţionat foarte rău, când ţi-am citit întrebarea, mai mult m-am gândit la acel copilaş al tău(11luni, mic), să îţi trăiască(!), ce cu adevărat are nevoie de tandreţea unei mame, şi nu numai... în toate punctele de vedere. Îţi doresc, multă putere să treci peste, cu brio şi să auzim de bine!
Din cate stiu eu...copilul poate alege dupa ce implineste varsta de 10 ani.
Tinand cont ca fetita este foarte mica... daca mama dovedeste ca o poate intretine si ii ofera niste conditii mai bune ca tatal...copilul va ramane cu mama.In general, copii sunt incredintati mamei.
Dupa ce a fost finalizat divortul, daca copilul ramane la mama... tatal trebuie sa depuna un fel de cerere.(nu mai tin minte exact cum se numeste) ca sa isi poata vedea copilul. Fara acea cerere depusa la tribunal si aprobata nu poate vedea fetita fara acordul mamei.
Am trecut si eu prin asta acum vreo 6 ani.Fiind mai mare...am fost intrebata cu cine vreau sa raman iar tatal meu o ameninta pe mama cu acelasi lucru dar totul a iesit asa cum mi-am dorit.
Cat despre bunuri. daca sunt dobandite in timpul casniciei, sunt impartite la partaj.
Arata-i ca nu te lasi intimidata de niste amenintari nefondate si va inceta.
Totul va fi bine!
Buna ziua, cunosc si eu o situatie similara ca acesta, doar ca fetita era un pic mai in varsta. E o chestie tare delicata. Daca tata are relatiile si banii necesari poate obtine custodia fetitei.
Din pacate asa merg lucrurile in tara noastra. Dar tu lupta si nu ii da motive, pe care mai tarziu sa le invoce pentru obtinerea custodiei. Eu personal consider ca doar o persoana fara inima ar putea despartii un copilas de 11luni de mama lui. Asta daca nu sunt motive reale pentru a face acest lucru. Pa
In caz de divort se va face audierea cu minorul.Si minorul spune cu cine va dori sa stea.Precizez ca la audiere va fi doar minorul si judecatorul.Va fi incredintat cui vrea minorul.Totusi mai conteaza si starea materiala a parintilor, daca ii pot asigura un trai decent.Cu bunurile costa foarte mult un executor daca unul dintre parinti vrea partaj.Mai bine divortati de comun acord.Este foarte greu cand este un copil la mijloc.Iti spun din proprie experienta.Succes.
Buna! nu e adevarat ce spune tatal copilului.se merge la judecatorie si se decide cu ai revine copilui daca are peste 14 ani il va pune sa si aleaga depidne cine are o situatie materiala mai buna dar daca el are, este posibils a tio da tie pentru ca tu esti mama acum la tati nu li se prea dau copii pentru ca nu stiu cum sa ai ingrijesca fi linistita ca mai mult femeile primesc custodia copiilor.
Atotstiutorul ea cred ca o sa consule un avocat es este disperata iar tu pentru ca esti barbat te-ai revoltat daca ai sti cums a fi femeie nu te-ai plange ca trebuie sa aduni fiecare scama de pe covor + sal si suporti pe sot cu glumelele lui.as vrea eu sa vezi macar o saptamana ce greu este pentru o mama sa iti ea cineva copilul. pa, pa
@ atotstiutorul nu as vrea sa fiu barbat.
Unele femei nu sunt asa cum sunt barbatii, noi trebuie sa adunam dupa voi si sa va respectam crizile dar te rog, sa nu facem din asta o cearta, ci o discutie normala.
Daca are 11 luni iti urez sa iti traiasca fetia si sa o castigi cu bine!
Va pun o intrebare ciudata. Cum se va ocupa sotul dvs. de fiica lui? Mai ales daca e mascul? Si la 11 luni? Daca se va ocupa mama dansului, ea va vroi sa-si afle mama naturala, se va supara pe tatal ei de ce era dur cu sotia, ma refer la viitor, sa mai apara si certuri, si suparari, ce fel de femeie va ajunge? Probleme si iar probleme.
Nu stiu cum isi inchipuie unii ca o fetita de 11 luni o sa fie pusa la tribunal sa aleaga intre parinti si, mai ales, in ce limba o sa vorbeasca.
Sunt foarte rare cazurile in care barbatul primeste custodia copiilor si asta doar atunci cand se dovedeste ca mama este inapta sa ii creasca(cu acte medicale). In plus are 11 luni, deci o alaptezi. Daca nu faci asta ar fi cazul sa (re)incepi , asa ai un atu in plus.Desi nu e cazul, nu are sanse sa castige.Iti spune asta doar ca sa te sperie, sa te santajeze ca sa nu divortezi.Si chiar crezi ca vrea sa ti-o ia?Fii realista.Crezi ca ii convine ca dupa divort sa aiba "obligatii"?! Nu vrea.
In ceea ce priveste conditiile financiare cerute la tribunal, nu sunt o problema pentru ca se iau in calcul si pensiile alimentare pe care va fi obligat sa le plateasca, atat fetitei pana la 18 ani, cat si tie daca ai renuntat la munca pentru a creste copilul(nu stiu exact pentru cat timp insa).
Bunurile (doar cele dobandite in timpul casatoriei) se impart in mod egal.
E mai bine totusi sa apelezi la un avocat pentru a nu avea surprize neplacute. Daca nu iti permiti unul apeleaza la o fundatie care se ocupa cu ajutorarea femeilor aflate in situatia ta.
De ce nu ti se pare corect? ce e numai a ta? daca bagi o moneda intr-un aparat de coca-cola a cui e sticla a ta sau a aparatului? in fine... cel mai bine consulta un avocat
@bomboana dulce amaruie. eu NU m-am revoltat, pur si simplu mi se pare aiurea rau sa spui "copilul ramane la tata.nu mi se pare corect". da de ce sa nu ti se para corect? ca ca esti femeie sau ce? ce el nu e tata? tu nu stii prin cate greutati trece un barbat. sa vii acasa sa vezi casa vraiste, mancare foarte proasta, si pe langa asta trebuie sa o mai si suporti pe femeie cand vorbeste incontinuu fara sa se opreasca. ti-as dori macar sa fii O ZI barbat. sa vezi cum e.
Parintii mei au divortat cand eu aveam 7 ani si a trebui sa scriu o cerere si sa mentionez cu cine vreau sa raman cu mama sau cu tata. dar cum fetita ta are doar 11 luni atunci judecatoria va da custodia unuia dintre voi.cine are un loc de munca mai bun, cine are o casa unde sa locuiasca.si tot asa. bunurile care sunt cumparate dupa casatorie se vor imparti in 2 una tie si una sotului tau, sau se poate renunta la platirea pensiei alimentare in favoarea unor bunuri. cel putin asa se facea acum 10 ani cand au divortat ai mei.
sper ca te-am ajutat
am uitat sa mentionez ca in 70-90% din cazuri custodia a fost in favoarea mamei.
Si parintii mei sunt despartiti. Iar din cate mi. a spus mama daca copilulu este mai mare este pus sa aleaga daca este mai mic cel mai frecvent este lasat la mama. Este incredintat tatalui doar daca se aduc probe ca mama nu poate sa aiba grija de propriul copil. Bunurile vor fi impartite intre amandoi.
anonim_4396 întreabă: