Eu nu cred ca e o varsta potrivita pentru casatorie. In primul rand ca la 16 ani fata mai are multi ani de studiat pentru a ajunge cineva in viata si nu stiu cum va imbina liceul/facultatea cu viata de familie si cu munca. Fiindca orice mi-ai zice tu eu sunt complet impotriva sotiilor intretinute de soti, care nu au o meserie, o cariera, care se limiteaza sa fie frumoase pentru barbati si sa faca o ciorba calda. Mi se pare ca un barbat va iubi mai mult si mai profund o femeie puternica, pe picioarele ei, cu interese proprii, cu personalitate si cariera, care este un om complet si de la care ai ce invata. In plus, nu cred ca e bine pentru femeie sa nu aiba o viata implinita si in acest domeniu.
Nu spun ca la 16 respectiv 19 ani oamenii nu pot fi suficinet de maturi pentru a intemeia o familie, unii probabil sunt, dar aceia cred ca sunt rari. In plus, este nesanatos pentru o femeie sa-si inceapa viata sexuala la 16 ani si atunci nu stiu ce casnicie ar fi aceea in care in primii ani nu exista relatii sexuale.
Ma gandesc ca daca relatia este atat de puternica incat sa dureze toata viata (cum ar trebui sa fie o relatie care ajunge la casnicie), atunci ea va dura foarte bina inca cativa ani in afara casatoriei, pana ambii parteneri isi vor fi definitivat studiile si se vor fi maturizat suficient pentru aceasta raspundere.
Stiu ca nu vei lua in considerare nici un raspuns... faptul ca deja te gandesti la casatorie...proiectul vostru este in derulare... Tu doresti confirmarea unor maturi, asa...ca sa fii sigura daca parintii vostri sau rudele v-ar judeca sau v-ar interzice.
Parerea mea, pentru ce ne-ai cerut-o, este ca inca nu esti pregatita fizic si psihic pentru acest pas. Gandeste-te ca poate aparea un copil...iti va fi foarte greu... te vei simti frustrata ca nu vei mai putea sa te bucuri de libertate ca si fetele de varsta ta... apoi, ca sotie ai multe responsabilitati:gatit, curatenie, viata sexuala, cumparaturi, calcat, cusut...si multe, multe altele...Vei fi coplesita si la un moment dat vei claca...vei regreta si va interveni, inevitabilul... cearta si despartirea!
Asa ca aveti rabdare...pregatiti-va viitorul terminandu-va scoala, angajandu-va si apoi sa faceti si pasul acesta...Toate lucrurile se fac la timpul lor... voi vreti sa incepeti cu sfarsitul...
Iti doresc multa intelepciune si rabdare!
Daca e o iubire adevarata de numai prin filme vezi, nu vad de ce nu ar fi relizabil acest lucru, ei sunt foarte tineri asa e dar daca se iubesc si au din ce trai, sa dea Dumnezeu sa fiti fericiti. În viata daca nu ai noroc în dragoste e un lucru foarte trist, degeaba ai bani si palate tot sarac esti.
Sincer ca o persoana matura. si pentru ca ai cerut un sfat fara ironii. eu te sfatuiesc sa mai astepti cu casatoria. Nu ti voi argumenta prea multe, ITi sp doar atit esti tinara si mai ai timp CAsatoria nu nu lucru de cara te poti lipsi daca te plictisesti... E bine sa mai copilaresti si sa nu ti iei de la virsta asta asa mare responsabilitate. DAca doriti sa fiti impreuna ok ca si prieteni dar, da ti iei in spate greutatile vietii e mult prea mult. TU faci ce doresti dar .mai gandeste-te. DRagostea trece si prin stomac. Cu asta am sp .tot E parerea mea
Parerea mea sa astepti cel putin inca 1 an 2. Ca doar nu intra zilele in sac. Eventual sa fiti fiecare si prin preajma altor persoane. Si daca de exemplu la 18 tot asa hotarati sunteti atunci de ce nu?
Incearca sa mai astepti un pic, termina scoala, vezi ca in ziua de azi si cu facultate nu prea ai ce face, dar sa nu ai terminat nici liceul, daca baiatul cu care vrei sa faci acest pas, te iubeste te va asteptan cu siguranta, nu conteaza varsta si sitoatia materiala, asa consider eu, ci mentalitatea, sufletul si intelegerea. Daca vrei mai multe informatii ma poti contacta in particular.
La 16 ani se casatoreau bunicii nostri pentru ca nu toti faceau o scoala, erau multi copii la parinti, sau se incheiau parteneriate din interes pentru avere... dar in zilele noastre importanta primordiala este educatia fara de care nu poti sa progresezi... E prea devreme sa te gandesti la casatorie, doar daca nu e la mijloc o sarcina si doresti un tata pentru. copilul tau.
Chiar si asa, gandeste-te bine la ce te "injugi"...Cu copilaria, adolescenta, nu te mai intalnesti niciodata, dar viata de familie va fi pentru tot restul zilelor, cu bucuriile si necazurile ei. Ce vei face tu, daca aceasta casatorie nu merge si te trezesti peste un an, doi, trei, fara nici un venit, pentru ca presupun ca la varsta ta, nu ai multa scoala.
Fa-ti o calificare de pe urma careia sa poti trai oricand si fara sot, asta din dragoste pentru urmasii care ai putea sa-i ai intr-o buna zi si.Doamne fereste sa suferiti, din toate punctele de vedere, ca nu puteti trai decent.
Urmareste emisiuni de tv. sa vezi ce tragedii se intampla din cauza lipsurilor...Fii fata desteapta, pune mana pe carte si daca "mirele" tau te iubeste, te asteapta si de ce nu, isi face si el o cariera, pentru ca la 19 ani nu e "nici in caruta, nici in teleguta"...
E mult prea devreme. Viata noastra este ca o carte cu capitole. Casatorindu-te la 16 ani, vei sari peste capitolul - copilarie - fara de care nu ai fi implinita niciodata. Este capitolul din viata de care ne amintim intotdeuna cu mare placere. Ar fi pacat sa elimini acest capitol pentru un lucru care se va intampla oricum dar care mult mai multa satisfactie ti-ar aduce daca s-ar intampla la timpul lui. Nu te grabi - copil poti fi doar acum - casatorita vei fi toata viata!
Nu este o varsta potrivita pentru a te marita teriminati scoala este cel mai important poti fi cu cineva fara sa te mariti cu persoana traieste viata singura bucurate de copilarie casatorita vei fi toata viata
Eu asa cred ca e cel mai bine acum numai tu vei lua decizia
te pup
Eu cred ca e prea devreme trebuie sa te maturizezi mai ai multe de invatat de la viata iar prietenul daca te iubeste te asteapta inca cativa ani.Inainte bunici nostri se casatoreau devreme pentru ca scoala nu era asa de importanta si daca te casatoreai primeai si casa si servici dar in ziua de azi nu ai siguranta zilei de maine si intr o casatorie apar multe lucruri imprevizibile. Asta e parerea mea sper sa iei o decizie corecta
Nu consider ca este normal sa te casatoresti la 16 ani, chiar si dc situatia materiala e favorabila.Banii nu rezolva chiar tot, e posibil sa fie o pasiune caracteristica varstei si dupa aceea sa se termine totul si nu ar fi tocmai bine ca la 17-18 ani sa divortezi, eu asa cred. Poti sa menti relatia asta de dragoste cum o numiti si fara casatorie ca nu un act leaga doi oameni si atunci cand trece de o varsta si dragostea, pasiunea asta rebela e "tot in picioare", atunci pot sa se casatoreasca. Aveti tot timpul din lume pentru nunti si botezuri.Mai ganditi-va.
Nu.ca si ar distruge viitoru.trebuie sa se bucure de fericirea vietii.trebuie sa cunoasca cat mai multe persoane sa se maturizeze si dupa vine si casatorie.nu la 16 ani cand nici nu stii bine ce te asteapta in lumea asta cruda. iincearca sa i deschizi ochii caci se distruge pe viata!
Nu este firesc...in opinia mea varsta casatoriei incepe de la minim 30 ani
anonim_4396 întreabă:
20noiembrie întreabă: