| CosminQ a întrebat:

Aş vrea să cunosc o persoană înţelegătoare cu care aş putea vorbi, vă rog dacă aveţi timp să-mi citiţi întrebarea. Sunt împreună cu o fată de mult timp, avem o relaţie stabilă, nu ne-am despărţit şi nu am avut decât câteva certuri nesemnificative. O iubesc şi chiar avem planuri de viitor împreună. Totul este roz până aici, problema este că a intervenit între noi a 3-a persoană, din cauza mea. Situaţia este complicată. Sunt încă la stadiul de "ce naibii se întâmplă cu mine, ce simt?" când mă apropii de această a 3-a persoană. Nu vreau să-mi înşel prietena dar pur şi simplu mă simt atras şi de altcineva, de caracterul şi felul de a fi al acestei persoane (nu este vorba de atracţie fizică, sau cel puţin aşa simt eu... nu ştiu cum să mă exprim). Nu ştiu ce-aş putea face. Simt că nu e bine ceea ce fac şi ce gândesc, în fiecare zi încerc să mă bag în seamă cu cealaltă persoană şi să mă apropii de ea. Chestia e că nu vreau să mă despart de fata cu care sunt acum fiindcă ţin mult de tot la ea. Aţi trecut şi voi prin asta? Cum aţi procedat?

7 răspunsuri:
| cuvant a răspuns:

Da. M-i s-a intamplat si a fost foarte greu dar a trecut.
Ce trebuie sa faci este sa vorbesti cu prietena ta si sa fii sincer... exact cum ai scris aici si urmatoarea data cand va intalniti asigura-te ca e si ea si sa-i faci cunostiinta zicandu-i "Prietena mea..."
Eu asa am facut si apoi cand m-am intalnit cu a 3 a erau locuri publice cu alti oameni in jur.

| 7 a răspuns:

Tot ce pot sa iti spun e sa nu iti minti iubita! o greseala ca asta,poate duce la despartire, ceea ce tu nu iti doresti! poate iubita ta nu te iarta daca o ''inseli''.si daca o iubesti atat de mult, dupa vei suferi pentru ca nu esti cu ea si pentru ca ai facut-o pe ea sa sufere!
nu stiu cat e de bun sfatul meu, dar daca intre tine si acea persoana va fi ceva mai mult, ar fi bine sa fii despartit de prietena ta in acea perioada...
gandeste-te daca se merita sa ''risti''!
e cam dificila situatia ta!

| olivert1310 a răspuns:

Parerea mea: Nu da vrabia din mana pentru cioara de pe gard! Mie nu mi s-a intamplat asta ci mi se intampla ceva mai grav: cand imi place de o fata, cam dupa o luna,mereu mi se intampla, ma plictisesc si pur si simplu nu-mi mai place de ea. Acuma tu stii cum este prietena ta, zici ca aveti planuri de viitor, deci daca ai de gand sa te insori cu ea, inseamna ca indeplineste criteriile, este pe aceeasi lungime de unda cu tine. Pe ea o cunosti, si presupun ca destul de bine din moment ce ai o relatie stabila cu ea, stii cum se comporta, i-ai inteles caracterul. Pe cealalta esti atras de ea acum, insa daca te desparti de actuala pentru cealalta, s-ar putea ca dupa ce o vei cunoaste mai bine sa-ti dai seama ca este departe de ceea ce iti doresti tu, si sa fie prea tarziu ca sa te mai intorci la actuala. Sa incerci sa o cunosti mai bine in timp ce tu esti deja cu cineva, iti va afecta relatia, nu se poate in acelasi timp cu doua. De inselat nici nu se pune problema, nu este moral si nici drept, se va intoarce impotriva ta. Ai grija, ca cine fuge dupa doi iepuri nu prinde nici unul, vezi, nu care cumva fugind dupa unul sa-l scapi pe ala de-l ai in brate si sa ramai fara, sper ca ai inteles aluzia. Multa bafta si gandeste-te bine la ce vei face. Eu cand mai eram in dubii, luam o foaie si un pix si incepeam sa scriu avantaje/dezavantaje, calitati/defecte despre o acea fata si ce ar presupune o relatie cu ea. Este doar un sfat!

| DayN a răspuns:

Prietenul meu cel mai bun a trecut prin asta si el a lasat-o pe acea a3-a persoana de dragul iubitei sale cu care are o relatie de 2 ani happy

| Sara67 a răspuns:

Problema e ca daca afla una de existenta celeilalte e posibil sa le pierzi pe amandoua.incearca sa fii fidel cu tine insuti si sa te pui in situatia fetei pe care o iubesti daca ea ar proceda la fel tu cum te-ai simti

| john33 a răspuns:

CosminQ daca intrebarea de sus mai este valabila sau daca ai rezolvat ceva, chiar te rog sa postezi ce ai facut, cum s-a finalizat problema pt.ca si eu ma confrunt cu aceeasi situatie (la mine e un pic mai complicat pt.ca sunt coleg de munca cu cea de-a treia persoana)

| taniatanyatania a răspuns:

Eu cred ca ar trebui sa renunti la a3-a persoana, pentru ca daca cele 2 afla le poti pierde pe amandoua, si e mai bine sa renunti la una din ele. Parerea mea.