Eu am adoptat o "tehnica" surubata, chiar inainte de casatorie: le-am cerut socrilor sa-mi semnalizeze orice vad in neregula in relatia cu fiica lor si sa ma sfatuiasca ce- si cum sa fac.
Avem deja o casnicie de cateva decenii si ma inteleg bine si cu soacra, in continuare.
Daca este un brabat minunat, nu-ti bate joc de el ca-l pierzi.
Invatand din greseli si nu le mai repeta niciodata, ca te va parasii daca continui sa fii dificila.
Ți-am căutat câteva sugestii:
,, 1. Comunicare deschisă: Vorbește deschis cu soțul tău despre sentimentele și gândurile tale. Întreabă-l și pe el cum se simte și ce își dorește de la relație. Ascultă-l cu atenție și încearcă să înțelegi perspectiva lui.
2. Empatie: Încearcă să te pui în locul lui și să înțelegi ce simte el în anumite situații. Asta te poate ajuta să reacționezi cu mai multă răbdare și înțelegere.
3. Răbdare și autocontrol: Dacă simți că devii dificilă sau reacționezi impulsiv, încearcă să iei o pauză și să te gândești înainte de a spune sau face ceva. Răbdarea și calmul pot face minuni într-o relație.
4. Recunoașterea și aprecierea: Fă-ți un obicei din a recunoaște și aprecia eforturile pe care le face soțul tău. Chiar și gesturile mici merită apreciate. Asta va întări legătura dintre voi.
5. Auto-reflecție: Petrece timp reflectând asupra comportamentului tău și gândește-te la momentele când ai fost dificilă. Întreabă-te ce ai putea face diferit data viitoare pentru a evita acele situații.
6. Creșterea personală: Fii deschisă la învățare și creștere personală. Citește despre relații sănătoase, discută cu prieteni de încredere sau chiar cu un consilier dacă simți nevoia.
Nu te învinovăți prea tare pentru vârsta sau greșelile tale. Fiecare relație necesită muncă și ajustări de-a lungul timpului. Important este că îți dorești să fii mai bună și că faci pași în această direcție,,