| Alexandra1602343 a întrebat:

As vrea sa ma ajute cineva…Tata bea (nu chiar asa de des, dar cand are ocazia) si nu prea mai este stabil. Tata este un om foarte sufletist, este cel mai bun tata din punctul meu de vedere, ma protejeaza si ma iubeste extrem de mult dar bautura este o problema nasoala. Aseara, nu a fost ca nicioadata, nici pe picioare nu se putea tine si a inceput sa bea de la 14:00 pana la 12:30 (noaptea). Eu stiu ca bea de la 6 ani dar nu am discutat despre acest subiect. El bea destul de mult (nu moderat) ceea ce ma ingrijoreaza. Am nevoie de sfaturi va rog!

6 răspunsuri:
| cehos69 a răspuns:

Dezalcoolizare sau terapie, oricum vointa lui este cea mai importanta daca el refuza si nu doreste sa fie ajutat atunci orice efort din partea ta o sa fie in van.
vezi ca daca face ciroza e ca si mort, pentru ca transplant de ficat nada o sa fie foarte greu de facut, stiu ce vorbesc ca si bunicul a trecut prin asta si a murit Dumnezeu sa il ierte de ciroza, nu a acceptat ajutor.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu este suficient să discuți. Alcoulul este toxic, deci otravă. Scade speranța de viață. Persoana care ar urma să discute cu el ar fi necesar să aibă un ascendent de autoritate asupra lui, de exemplu medicul de familie.

Bula
| Bula a răspuns:

Daca se intampla des si nu se poate abtine de la baut, trebuie convins sa mearga la o cura de dezalcoolizare!
Vorbeste cu mama si convingeti-l impreuna pe tatal tau!

| Alex0131 a răspuns:

Ai putea să vorbești cu el dacă este înțelegător, cam asta se deduce din ce ai spus, și să îi zici că vrei să îl vezi cum îți place ție și cum îl știi. Mă confrunt și eu cu aceeași problemă și am încercat asta, cumva a funcționat, nu mai bea așa des, bea rar și puțin. Sper că te-am ajutat!

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Din pacate daca el nu vrea sa se lase de bautură nu poti face nimic, degeaba il duci la dezalcolizare daca el nu vrea nici nu il poti obliga, toti barbatii beau asta este un viciu, din păcate in România cazurile de acest gen sunt ferecvente si degeaba vorbesti cu el nu ai cu cine, daca esti destul de mare si ai serviciu si bani muta te cu cgirie decat sa stai sa il suporti, mama ta ce zice cum il suportă? Sau a divortat de el? Un om beat si care toata ziua numai asta face bea nu vede decat placerea lui, aceea de a bea, lui nu i pasa de voi, ca suferiti familia lui, si ca banii lui si ai mamei tale se cheltuiesc aiurea pe bautură, din pacate in Romania atit barbatii cit si femeiile au aceasta patimă nenorocită bautura, desii in general barbatii sunt mai predispusi acestui viciu, daca tatal tau nu doreste sa fie dus la dezalcolizare sa fie tratat de medici calificati, unica solutie pentru tine ramane sa te muti singura cu chirie, ce varsta ai? Sau sa te mariti cu cineva care are casă, dar fi atenta sa nu i ti i ei un sot cum e tatal tau betiv.

Răspuns utilizator avertizat