| cristina4love a întrebat:

As vrea sa plec de acasa. Unii ar spune ca sunt doar copilaroasa si acesta este un ton de al meu... Dar nu. Am doar 15 ani jumatate si traiesc de cand m-am nascut un calvar. Tata a fost mereu un alcoolic, violent, bolnav mintal si foarte gelos...La fiecare 2 3 luni eu si mama mancam o"mama de bataie" lucru pe care doar noi il stim.15 ani am trait calvarul acesta...Acum cateva luni mama a plecat de aici dar s`a intors inapoi spunand ca au fost 17 ani de casatorie si este pacat. Tata tot asa a continuat. Iar am plecat de aici si iar ne-am intors...De data aceasta face mai rau.Ma face jigodie si ma jigneste la fiecare vorba.Este un om bolnav mintal si dependent de alcool... cpe fiecare zi daca nu isi bea portiile de vin si bere nu rezista...Nu mai pot am ajuns sa adorm plangand sunt tacuta si nu ma gandesc decat la plecatul de aici...Imi pare rau de mama dar... ea a ales asa...in genunchi m`am rugat sa nu ne intoarcem inapoi dar... ea asa a ales...multumesc ca m`ati ascultat.Va pup:*

14 răspunsuri:
| Marry:X a răspuns:

Buna cristina:*... f trista povestea ta... daca vrei sa vorbesti cu mine si sa iti dau sfaturi ia id asta marya_angel2009... si o sa iti zic mai multe:X te rog i-al.:X

| death a răspuns:

Ceea ce vrei tu să faci e foarte complicat într-un stat în care n-ai voie nici să râgâi fără să ai 18 ani. Cred că cea mai bună soluţie ar fi să locuieşti cu o rudă foarte apropiată în care ai încredere şi care nu te-ar da în gât la nebun. Preferabil, dintr-o altă localitate.

miruna-apostol
| miruna-apostol a răspuns:

Nimeni nu are dreptul sa-ti distruga demnitatea si sa te umileasca. Cei care ti-au dat viata trebuie sa te apere, sa te ocroteasca si sa-ti aline durerea, nu sa ti-o provoace.
E ciudat ca mama ta a ales sa fie in continuare bataia de joc si sacul de carat pumni a unui om fara suflet. Poate ca ii este greu sa ia o hotarare...
Nu pleca de acasa! Unde vrei sa mergi? Lumea e plina de primejdii si tu nu esti inca pregatita sa lupti singura cu greutatile, chiar daca necazurile te-au maturizat inainte de vreme.
Mergi la Protectia Copilului si cere asistenta si ajutor. Sau suna la 0800 8 200 200 si cere ajutor. Cei de acolo vor sti ce sa faca sa te protejeze.
Fiecare copil merita sa zambeasca si sa se bucure de copilarie.
Sa ai grija de tine!

| DeeDee_1261 a răspuns:

Buna cristina. Povestea ta e foarte trista te inteleg. Dar nu ai e face inca esti minora... Unde ai putea tu sa mergi la 15 ani singura prin lume? Unde ai sa locuiesti? Ce ai sa mananci? E foarte foarte greu... Dar la fel este si sitoatia ta... Dar nu ai o mausa un unchi o verisoara, Sau o sora mai mare...Ca sa mergi sa locuiesti cu ei sa sa aiba iei grija de tine? Stiu e foarte greu pentru tine. Te intelg foarte bine si imi pare foarte, foarte rau ca la varsta asta treci prin durerea asta... Dar lasa ca poate intr-un sfarsit totul se va schimba. Sper din suflet sa se schimbe tatal tau.Pentru ca inteleg prin tot ce treci:*:*:*:*

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cristina, apeleaza la rude care tin la tine. daca nu la forurile in drept care apara interesul copiilor.sa ma ierti dar situatia este dificila.cred ca el este betiv. dar mama ta e proasta.cum poate inghiti atatea? eu personal daca as decade atat de mult nu i-as chinui deloc. le-as spune eu sa plece si sa ma lase.sau as pleca eu sa nu chinui pe altii sau sa-i las pe drumuri.

| Linda a răspuns:

E foarte rau si greu ce e cu voi. Insa ai putina rabdare, poate dupa 16 ani poti lucra undeva, sa ai banii tai, sa nu depinzi de el.

cami
| cami a răspuns:

Ufff. Cristina. Sincer, m-a impresionat povestea ta. Uite, hai sa-ti impartasesc si povestea mea :
Tatal meu are o sora, cumnata mamei mele. Aceasta cumnata n-a putut-o suferi de la bun inceput. (La fel si scoacra-sa -soacra lu' mami). Tati era la mijloc.
Ma-sa sau nevasta-sa? Pana mai acum cativa ani intotdeauna o alegea pe ma-sa, mama a vrut sa spuna stop. A mai avut tentative de despartire. La fel isi spune si ea "pacat de tineretea mea".
Sa sti ca de ceva vreme nu mai e chiar atat de 'mamos'.
Eu intotdeauna picam la mijloc. Si cand ii priveam pe toti copii care de-abia asteptau sa vina sambata. sad, eu nu! imi doream tot timpul sa fie scoala. Sa nu mai vina week-end-ul. De ce? Nu ca mi-ar fi fost atat de drag de scoala. Dar el (tata), intotdeauna vroia sa mergem "la tara". Mama spunea ca ea nu are ce cauta acolo, el ma lua pe mine, mama zicea sa nu merg. In fine, si uite cearta.
Sincer, aveam o teroare pentru ziua de vineri worried. In subconstientul meu de copil (9-10 ani), stiam ca urmeaza o cearta. sad
Sau de fiecare data de Paste, eu eram nefericita. El vroia sa "petrecem" Pastele la ma-sa. Mami nu vroia sa mearga acolo. Si in ziua de Paste ce crezi ca faceau ai mei? Se certau straight face
Intotdeauna, imi ziceau ca de-abia astept sa ma fac mare, sa cresc, sa ma marit, sa plec de da la ei. Uite ca am mai crescut. Acum pot sa-i spun ei eu lui cate vreo doua. Daca spun ca Nu, pai nu ramane. Si multe, multe ii strig acum. Dar vezi. nu mai poate da timpul inapoi. Flav, candva mi-a spus o vorba "Niciodata sa nu uiti de ce ti-ai promis atunci cand erai copil" (sau ma rog, ceva asemanator).
Parca mi-am vazut trecutul. Si am zis, daaa, are dreptate. Uitasem. Daca si tata acum s-a dat de partea mamei, incetul cu incetul am mai uitat teroarea zilei de "vineri".
Dar, sa-ti zic ultima veste.trasnet laughing. Acum cateva zile, de Sf Marie (15)...
S-au intalnit toti. (eu, tati, mami, cumnata-sa, cumnatu-su, fie-sa -"vara-mea", soacra-sa, socru-so). Toti ce mai.
Mancam la mese separat. Liniste de mormant. Eu ies afara. Ce sa fac? (si culmea, "varamea" e de-o seama cu mine), il gasesc pe un baietel, stau cu el, ii dau bratara mea, ma joc cu el cu mingea, ii spun o povestioara, in fine.
Aud zgomote laughing "Zic sa te tii, se dezlantuie furtuna " laughing
Si atunci... cate s-au zis, cate s-au strigat. oh go on. MULTE, MULTE, MULTE.
A zis mama ca s-a racorit de-a binelea. Sa te tii ei erau .5!
Asa ca mai bine infrunti decat sa ocolesti (de fiecare data ea facea prostia asta-ii ocolea), si si-a zis ca GATA. Cand vin aia la tara, hop si ea. Uite, nu mai asa, ca sa nu le ticneasca laughing
PS: Eu am mai spus ca nu suport numele "alina". Asa o cheama pe "varamea".

| cazutadepemarte a răspuns:

Imi pare sincer rau... adevarul e ca la 15 ani sa pleci de acasa e cam dur in privinta banilor, imi imaginez ca nu lucrezi deci nu ai bani... incearca sa apelezi la o ruda, bunici de exemplu sau o matusa cu care te intelegi bine... succes si ai grija de tine.

| Linda a răspuns:

Cineva mi-a mai spus aceasta idee: un politist sa ii dea o bataie si lui. (In alte cazuri a functionat). Sau cineva din familie sa il ajute sa vada cum este.
Pe de alta parte eu ma gandesc ca daca bea doar vin, bere si nu alcool mai concentrat nu e chiar asa grav.
Bunica mea avea o teorie: niciodata sa nu te certi cu un om beat. Vorbeste lucruri in contradictoriu doar cu cineva treaz.
Poate si mama ta nu e de acord sa faca dragoste cu el si asta il poate enerva. Ma rog pentru voi.

| rosepassion a răspuns:

Si la mine este un caz asemanator dar nah noi n-am plecat de aici si in mine nu da tata. daca vrei sa vb lasa-mi idul tau...

| silvia83 a răspuns:

Bbuna Cristina regret mult prin ce treci vorbeste cu mama ta explica-i ca nu mai rezisti daca ea vrea sa suporte treaba ei dar tu nu esti obligata sa induri atatea ai incercat sa mergi la politie sa povestesiti prin ce calvar treci. Eu te sfatuiesc sa incerci si la protectia copiilului nu mai indura atatea. Esti prea tanara sa o ei conpropriu crede-ma si eu am fugit de acasa la 15 ani dar mi-a fost greu si frica sa stau singura pe strazi crede-ma e foarte greu. CERE AJUTOR succes tinem legatura

| adyth a răspuns:

Cristina... nu te mai gandi la asta...viata nu e intocmai ca in filme...si eu am avut parte de o copilarie tragica...si de o familie...care numai familie nu se poate numi. n'am avut pe nimeni alaturi. a trebuit sa ma maturizez la o varsta frageda.si sa trec prin situatii care nu sunt.tocmai pentru un copil... dar am trecut peste, am indurat.si toate astea m'au facut mai puternica...toti stiu ca acum nu mai dau doi bani pe nimic. dar sunt in stare sa lupt pana la capat.pentru ca o fac pentru mine.si pentru viata mea...si merit o viata buna. Nu o sa las pe nimeni sa ma impiedice.fie ei si "parintii mei".
Daca vrei, iti pot povesti mai multe...nu mi'e rusine nici teama sa spun prin ce am trecut si ce fel de "neam" am... cert e ca eu nu vreau sa ajung ca ei.
lasa'mi un mesaj daca vrei sa vorbim.iti dau id meu... dar nu aici.
numai bine.ai grija de tine >big grin

| Betty18 a răspuns:

Foarte tristsad. ai putea sa te duci sa stai la bunici tai daca aveti o relatie mai apropiata sau o ruda?

| Anyshoara_9937 a răspuns:

Ce viata grea o duci si te inteleg foarte bine citeodata mi se pare ca paminutl fuge de sub picioare si nimanui nu-i trebuiesc si ar fi mai bine daca as disparea depe acest pamin si ne intrebam uneori pentru ce ne-a dat viata daca ea e asa grea? vrau sa plec departe de toti in lume straine sa nu ma stie nime si sa uit de tot ce ma leaga;(te inteleg bine iate in mini draga nu in toata ziua ploua dar nici nu-i soare in toata ziua;(