1. Da, normal. E ca și când ai face orice alt eveniment.
2. Te îmbraci cum vrei, nu trebuie neaparat rochie de mireasa.
3. Astea sunt tradiții, dacă vrei le respecti, dacă nu, nu. Mie mi se par de prost gust nuntile tradiționale și toate traditiile de genul. Faci cum simți, e nunta ta, nu te obliga nimeni sa faci cumva.
Restrans, nerestrans, trebuie să fie cat mai plăcut și cat mai relaxat, sa va simțiți bine, sa aveți o amintire frumoasa.
Sfat: roagă invitații sa nu își aducă copiii, de la 12-13 ani e ok, mai mici, in niciun caz.
Fără cu prea multe bătăi de cap, toată lumea sa se simtă bine iar mirii, in noaptea aceea sa nu fie stresați și asa mai departe.
Obligatorie este cununia civila, atat. Iar daca mergeti la cununia religioasa, e obligatoriu sa fi avut deja cununia civila (certificatul de casatorie).
Restul ritualului nu este obligatoriu. Poti merge in rochie de mireasa la cununia civila, dar multe femei prefera rochiile mai simple acolo. La biserica si la petrecere se poarta rochia de mireasa, de obicei. Intrebi preotul ce tinuta ar trebui sa aveti, fiecare zona/biserica e cu ritualurile ei.
Nu sunteti singurii care fac nunta de 20 de persoana, gasesti foarte usor localuri cu capacitate pana in 40 de persoane (pensiuni dragute). Aceste nunti restranse folosesc de obicei cel mult un dj, sau nu au muzica deloc.
Da poți găsi localuri care accepta si 8 persoane pentru nuntă.
Da poți merge la biserică si la starea civilă in rochie de mireasă nu e nevoie sa te schimbi.
Da se poate face restrâns. Va întâlniți toți la starea civilă dimineața, duoa tine vine cineva sa te ia cu mașina, după mire merge altcineva, nu același, sa il ia de acasă si va întâlniți la primărie. Apoi mergeți la biserică, apoi direct la restaurant.
O nuntă restrânsă trebuie sa fie comodă. Fără eforturi supra umane. Să fie totul pregătit dinainte ca un film. Și sa comunici la toți ora de la primărie, orade la biserică și ora de la restaurant. Se evita astfel diversele confuzii ale invitaților.