In majoritatea cosmarurilor nu poti sa tipi si sa fugi.Si eu am avut vise asemanatoare si inca nu am patit nimic. Daca o sa cauti povesti despre ele nu o sa faci decat sa le alimentezi.
In vis mori daca ti se inchide o functie vitala, pasiva(Care nu trebuie sa fie facuta cu buna stiinta.Respiratul de exemplu) sau in aer apare ceva toxic.
Poti sa mori din cauza viselor fara sa se opreasca o functie vitala doar daca functiile ca miscarea nu au fost blocate si tu visezi dar si faci unele actiuni in viata reala.Si uite asa poti sa pici de pe ceva sau sa faci o alta tampenie.
Incearca de exemplu sa iti ti respiratia pana mori.Nu vei reusi.Chiar daca vrei, nu o sa reusesti.Corpul uman este facut sa lupte cand este ranit, nu sa cedeze.Deci daca cineva iti face ceva rau intr-un vis nu o sa mori. Daca creierul ar da vreo comanda aceea nu ar fi in nici un caz oprirea.
In viata reala cand iti este foarte frica de ceva prinzi niste puteri din cauza adrenalinei(un exemplu). Daca creierul ar da comenzi care sa fie legate de vise ar fi ceva similar.Nu s-ar distruge.
Ai muri din cauza viselor si daca ai probleme mari cu inima si o sperietura puternica te-ar ucide.Dar si asa, te-ai trezi inainte sa se intample asta.
Tine deja de religie, credinte sa crezi ca moartea te omoara in vis si te ucide si in realitate.
Creierul opreste orice fel de activitati care provoaca trezirea. Poti sa faci infarct in somn si sa mori.
Stai linistita.Se numeste COSMAR care iti trece daca zici macar o rugaciune...credema si mie mi s-a intamplat dar cu rugaciunea a mers....nu glumesc.