anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Astăzi am curățat gresia şi cada din baie,şi am folosit jumătate din sticla de clor.
Când a venit mama a început să urle şi să mă jignească, spunând că am consumat aproape tot clorul.
E normal să mă certe pentru un clor? de ce se comportă astfel?

16 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Clorul nu se foloseste pentru curatire. Pentru curatire se folosesc detergenti.
Clorul se foloseste doar pentru dezinfectare, in cantitati foarte mici (la o galeata de 5 litrii de apa pui 1-3 linguri de solutie de clor). Restul este risipa si in cantitati mari e periculos la inhalare!
Imi e si groaza cand imi inchipui, ce miros intepator s-a facut de la un jumat de sticla de clor. big grin

Alta data, inainte de a folosi orice, prima data intereseaza-te daca e bun scopului, respectiv cum- si cat se foloseste!

| darrio2007 a răspuns:

Este normal sa te certe. Gresia si faianta nu se curata cu clor. Doar chitul dintre ele daca au mucegai.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Alo! Clorul este dezinfectant nu pentru curatat. Baia se curata cu o substanta pentru curatat si apoi pui 2-3 capace de clor la o galeata de apa (5 litri). Nu dai cu o jumatate de recipient! Vai si amar! Daca la varsta ta nu stiai asta inseamna ca au dreptate parintii desi tot te plangi de ei.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Bună! Te a certat deoarece toate sau scumpit si ea numai are bani sa cumpere aceleasi lucruri intruna, nu a fost ok din partea ei cum a reactionat, si tu ai gresit deoarece clorul este foarte puternic si trebuia sa pui un căpăcel mic de clor la un litru de apă sa speli gresia sau puneai jumatate de galeata de apă rece si un căpacel de clor era suficxient, iar cada din baie nu se curata cu clor, se curata cu solutii speciale de curatat cada le gasesti in orice supermarketuri, de exemplu cu cif poti ccurata cada pui pe burete putin cif si freci bine cada o faci lună cum se zice, si la fel si chiuveta si toaleta wc ul le cureti cu putin cif si imediat dispare murdaria si redevin ca noi, ce varsta ai ca sigur daca ai 14 15 ani este normal sa faci greseli si mama ta ar trebui sa te inteleaga nu sa urle la tine ca la sclavi, dar asa sunt părintii mamele in special, stiu cum fac ele.

| sierra1 a răspuns:

"mama a început să urle şi să mă jignească...de ce se comportă astfel?"

precis mai ai tu niște "păcate" la activ

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Pentru ca tu esti mare si iei decizii, iar ea imbatraneste si gandeste tot mai aiurea.
De asta nu e bine sa stai cu parintii dupa 20 de ani.
Trebuie sa te muti.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Ai citit instructiunile de utilizare scrise pe ambalaj?

Ai folosit cantitatea de apă si cantitatea de clor necesara? Oare, nu ai folosit prea mult clor?

Si clorul are un miros asa de intepator, dar tu "lucrând" cu el, nasul tău s-a obisnuit.
Aeriseste casa!

Iar mamei tale, spune-i ca ai vrut sa fie totul curat si frumos. Nu te certa cu ea.

| GabiDumitrescu a răspuns:

M-am uitat la intrebarile tale mai vechi. De ce iti place sa te chinui? Muta-TE! Nu azi, nu miine, IERI! Fugi cit vezi cu ochii!

| Fatamuntilor a răspuns:

Numai cine nu munceste, nu greseste!
Clorul are miros intepator, iar daca vii de afara, se simte si mai tare, In plus pentru orice l-ai folosi se diluiaza,
Spune-i mamei tale sa iti arate care sunt produsele pentru gresie si cum se foloseste!

| Mayhem666 a răspuns:

Cred ca ti-ai raspuns singura la intrebare cand ai mentionat jumatate de sticla de clor. E mult prea mult.

| Lioana a răspuns:

Te-a certat pentru ca ai fost risipitoare. Nu e normal sa folosesti atat de mult clor pentru ce ai facut tu. Pentru spalat pe jos ajunge un capac de clor diluat in apa. Pentru cada de asemenea. Poate ca mama ta e mai economă si a durut-o risipa ta. Putea fi mai intelegatoare si sa-ti spuna frumos ca ai folosit prea mult dar oamenii la suparare nu-si aleg prea bine cuvintele. Incearca sa fii tu înțelegătoare.

| 1997onur a răspuns:

Nu nu normal sate certe pentru o sticla de clor nu înțeleg de ce ar face una ca asta este doar clor și ce are dacă ai consumat jumătate de sticla de clor? Nu ai făcut nimic rău doar ai consumat jumătate de sticla de clor atât asta nu înseamnă că trebuie sate certe sau sa iasă scandal sau sate jignesc pentru așa ceva e doar clor tu ar trebuie sa contezi cu adevărată.

| Seba2013 a răspuns:

Eu cred ca mama ta a inceput sa se simta depasita. Eleva incepe sa eclipseze maestrul si sa puna mana pe lucrurile importante.

Asigura-te ca ceea ca spune este adevarat. Incearca sa cresti din divergenta asta. Vezi daca are dreptate si atunci inceraca sa faci lucrul acela bine. Insa daca nu are, la cealalta tura pregateste-te cu raspunsul corect. Si pe noi ne-a certat parintii, insa este bine sa te folosesti de momente ca sa te dezvolti. Nimeni nu s-a nascut invatat. Insa asta nu este o scuza sa nu iti asumi greseala si sa te corectezi. Nu te dezamagi, baia ramane...mai bine sa ii strici baia decat sa dormi si sa nu inveti nimic. O sa vezi ca mama ta o sa te aprecieze dupa ce ii trece supararea. Daca nu chemi comunitatea sa o educe in spiritul bun si iubitor.

Poate ai folosit prea mult clor, iar mama ta a vazut un pericol pentru sanatate acolo si de aceea s-a suparat. Incearca sa rezumi cearta la nivelurile clorului si ca ai inteles binele, gravitatea si masura.

20. Copiilor, ascultaţi pe părinţii voştri întru toate, căci aceasta este bine-plăcut Domnului.
21. Părinţilor, nu aţâţaţi la mânie pe copiii voştri, ca să nu se deznădăjduiască.

Este bine sa ii respecti ierarhia, asa vei fii tot timpul prietena cu varfurile. Hagi castiga doar daca da gol varfurile si se imprieteneste cu ele. Altfel pierde partida. Cine sta langa varfuri, se face intelept.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ai folosit prea mult (clor)!
Poate mirosul puternic, de clor, a evervat-o. După ce se mai calmează, vorbițiwinking

| Țoglă a răspuns:

Fiindcă e mirosul prea puternic și se duce greu. Data viitoare cumpără un clor parfumant.

| Feri5 a răspuns:

Ai golit juma' de sticlă și acum toată casa pute a clor! Clorul are un miros foarte puternic și înțepător. E foarte mult cum ai folosit. Trebuia mai puțin!