Este o zicala:
Traieste viata ta pentru tine, nu pentru altii.
Si nu ii judeca: tu ai avut ocazia sa vezi si sa experimentezi chestii noi, ei nu. Fiecare gandeste cu mentalitatea locului in care traieste. Nu ii judeca... nu ai trait viata lor.
Doar ignora-i si cand vii, ia o cutie mare de ferrero si cand vine unul sa te vada, pac ii dai o bomboana.
In felul asta cine te sustine va fi aproape. Si vei vedea si tu cum stai.
Pentru ca asa i-am invatat.Noi stricam ca atunci cand se plang ca nu au suficientii banii sa plateasca nu stiu ce factura noi din putinul ala le trimitem si acum traiesc cu impresia ca noi suntem bogatii.Ei nu se gandesc ca in strainatate platim chiria jumate din ce castigam si mai vin si facturii plus mai trebuie sa si mancam si ne mai intreaba cati banii avem stransii dupa nu stiu cati ani truditii in tari straine.
Cred ca ne-a intrat in creier ca ce se gaseste dincolo nu se gaseste in Romania, plus ca ne place sa primim fara sa muncim, toti suntem asa. De exemplu inainte nu se gaseau pe aici bomboane cu eucalipt, vaaai, abia asteptam sa ne aduca cineva din strainatate, acum se gasesc peste tot. O mai fi si ideea ca 1 euro e 4-5 lei, sau o lira 5-6 lei, deci castigi euro sau lire = ai bani multi.
E traditia. Nu ai ce sa ii faci...
Ai doua optiuni:
1. Aduci ceva la parinti si ii ignori pe restul.
2. Ii ignori pe toti.
Vine din istorie, de 2000 de ani... pana si magii care s-au dus sa il scarpine pe Jesus pe spate la nastere au venit cu cadouri.
Doar ca in Romania, fiind mai apropiata de orient, unele traditii rezista cu indarjire.
Salut, pentru ca i-ai invatat prost trebuie sa ii faci sa inteleaga ca daca e ceva le dai tu din placere, nu sa iti ceara ei.
In strainatate se munceste mai mult si banii se castiga in numar mai mare, dar mai greu. Odata plecati, intr-un nou domeniu si cu noi oameni incep sa aiba impresia ca noua ne este mai usor, desi nu e adevarat.Se asteapta la ajutor din partea noastra.Sunt romani, obisnuiti sa ceara.
Le poți spune și lor lucrul ăsta că viața e grea. Poate e puțin jenant, dar poate prinde.
Da e adevarat viata e mai grea dar se castiga bani mai multi ca in tara, acum depinde de domeniul de munca. Asa este mentalitatea romanilor, ca si de exemplu sa astepte atentii din partea rudelor plecat pe dincolo.
V-am înțeles pe toti. Majoritatea mi-ați raspuns exact la ceea ce gandeam fapt pentru care ma bucur. Am crezut ca doar eu gandesc asa. Insa asta nu e tot. Oamenii sunt foarte orgoliosi. Oamenii cred ca daca suntem in occident su tem bogati. Asa ceva nu există. Deci eu pot trai decent sa ma intretin pe mine si familia mea. Adica eu si nevasta mea si pe viitor copii. Dar nici într-un caz familia de acasa.
Mare dreptate ai.
Este o zicala:
Traieste viata ta pentru tine, nu pentru altii.
Si nu ii judeca: tu ai avut ocazia sa vezi si sa experimentezi chestii noi, ei nu. Fiecare gandeste cu mentalitatea locului in care traieste. Nu ii judeca... nu ai trait viata lor.
Doar ignora-i si cand vii, ia o cutie mare de ferrero si cand vine unul sa te vada, pac ii dai o bomboana.
In felul asta cine te sustine va fi aproape. Si vei vedea si tu cum stai.
Viata e grea oriunde ne-am afla, chiar si acasa. Revenind la intrebarea ta, ei au cu totul alta impresie de ce este in strainatate si in special cei ce nu au fost plecati niciodata. Pana la urma fiecare isi urmeaza propiul drum in viata si traieste dupa cum ii place, chiar daca nu intotdeauna face chiar ce trebuie.
Oamenii din jur nu vor fi niciodata multumiti!
Eu cred ca la parinti merita sa ii aduci macar o ciocolata si o floare, mai ales daca nu va vedeti mai mult timp, e un gest frumos pentru tot ce au facut pentru noi cat am fost mici
Eu consder ca ei asteapta ceva de la cei din strainatate, deoarece ei se simt in saracie pentru ca Moldova e o tara foarte saaca si ei cred ca in oricare alta tara e mai bine ca aici.Ei asteapta un ajutor crezind ca tie iti este mult mai bine in strainatate, ca duci o viata usoara si ca le poti oferi si lor cadouri chiar daca tie poate iti este foarte greu sa faci niste bani.
In cazul asta pot ajuta cu mare inima frate. Dar daca tu o duci mai bine ca frate acasa nu o sa vezi nimic de la mine. Si pe alta parte iti vad orgoliu din tine. Ciuda si ura ca eu sunt aici si imi merge bine. Chiar asa bine nu ini merge. Si eu platesc facturi chirie una alta. Sa nu uitam ca mai mult la frati ma refer. Un strain te poate ajuta mai mult precum fratele.