Cum sa nu. Mereu am patit asta. Multi judeca la prima vedere si fara sa cunoasca pe cineva cu adevarat. Eu incerc sa cunosc pe ceilalti pana sa imi dau cu parerea.
Asta nu inseamna stereotip, ci mai degraba rasism sau prejudecati. Judec omul abia dupa ce-l cunosc, desi, recunosc, anumite lucruri ma pot face sa am anumite retineri, care pot fi mai mari sau mai mici functie de conjunctura. Dar ele pot fi depasite, precum si-o prejudecata poate fi depasita atunci cand situatia o cere.
Da! Judec omul dupa fapte, independent de rasa, nationalitate, aspect fizic sau religie imbratisata.
Nu-i judec dar fiecare naţie are anumite caracteristici. Înclinaţii spre finanţe, spre mecanică, spre mecanica fină, spre robotică sau artă. În ordine : evreii, nemţii, elveţienii, japonezii, italienii.
Sunt şi alte aşa zise înclinaţii ale unor naţii despre care nu vreau să vorbesc.
Bineînţeles că nu e o regulă, dar vorbim despre caracteristica generală, pentru că orice pădure îşi are uscăturile ei după cum la fel şi orice echipă fruntaşă are codaşii ei.
Am facut asta si am fost victima a acestui lucru.Cand am crescut putin am inceput sa inteleg si eu cate ceva.Toti o facem sa nu aud comentarii de genul eu iubesc pe toata lume eu fac aia etc ca am vazut niste chestii pe site-ul asta app de rromi de ma ingrozeste afirmatii provenite de la cei care zic ca nu ei nu judeca.Prefer sa fiu sincera imi permit asta atata timp cat nu ma cunoaste nimeni nu? In consecinta acum inteleg faptul ca suntem diferiti, ca nu putem fi judecati dupa greselile altora(ex parinti criminali ambii in puscarie=copil de nota 10 la scoala om de stiinta in devenire)deci e extraordinar faptul ca a fost asa puternic copilul asta si a reusit sa aiba succes in viata in ciuda tuturor.Nu poti judeca o persoana nu ai dreptul sa faci chestia asta poti doar sa fii de acord sau in dezacord cu o persoana, parere, comportament etc dar treaba cu judecata ii apartine lui dumnezeu si daca o facem noi el se plictiseste nu?
Da, este din natura omului si mediul in care traiesti sa analizezi orice ( daca mami si tati judeca oameni iar tu ai 5 anisori ai cam 60% sanse sa faci si tu asta )
dupa 10 secunde e posibil sa iti dai seama ca nu e ok ce faci ( eu aici ) si sa treci peste
in mare parte nu prea fac asta decat daca sunt deranjat direct, sau prea mult indirect.
ThatWeirdFuck întreabă: