Întrebare recomandată | Mihaa22 a întrebat:

Avem psihologi pe aici? Nu am bani de ședințe laughing)

Cum poți părăsi o relatie, o persoana pe care o iubești din tot sufletul tău și crezi ca e sufletul tău pereche etc dar totusi ești mai mult trista decât fericita? Simti ca te epuizează, deși ați discutat, ați comunicat, tot nu s-a schimbat nimic.
Ma doare sufletul sa plec pentru ca doar eu știu cât îl iubesc dar simt ca nu primesc aceeași iubire înapoi, poate nici măcar pe jumătate, nici respectul deși am făcut tot posibilul sa fie bine, nu ma simt apreciata. Am discutat, am încercat un an și jumătate sa fac sa fie bine pentru amandoi. Lipsa de comunicare nu a fost niciodată, poate doar lipsa de implicare sau de interes fata de ceea ce am spus.
Nu știu ce sau cum sa mai fac, cum sa procedez?

12 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu știu ce sau cum sa mai fac Nu mai fă nimic.

| GabiDumitrescu a răspuns:

OK, tu nu ai bani de sedinte. El are? Propune-i sa mergeti impreuna. Sau s-ar pute sa nu il intereseze si totul sa fie unilateral, caz in care iei si te musti de mina, apoi cu toata durerea aferenta, il dai naibii si mergi inainte fara el...

| Freya1 a răspuns:

Indiferent cât de mult îl iubești dacă deja ti-ai dat seama ca o faci cam degeaba e un pas în fata.De aici indiferent ca mergi la psiholog sau nu, va fi o chestiune de timp pana vei pune punct și îți spun din proprie experienta.
Treaba e sa pui în balanta ce e ok și ce nu și cu timpul te vei detasa.Incearca sa nu te mai implici asa mult, sa îți iei timp pentru tine, sa începi încet sa îl ignori și pana la urma relatia se va rupe de la sine.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iti cresti stima de sine. Nu va ce poti iubi la o persoana care nu da doi bani pe tine.

| Parakeets a răspuns:

Eu zic că e greu să faci alegerea asta, CÂND IUBEȘTI. Daaar, observ că ești din noua generație și cea care nu se lasă călcată în picioare și nu crede în "sacrificiul iubirii" așa cum credeau ancestralii noștri. E bine că te gândești la tine și la binele tău. Și e bine și că ai încercat totuși să faci tot ce se putea înainte de a decide pasul ăsta, al plecării. Deoarece așa, dacă știi că tu ai încercat totul, vei ajunge să nu ai mustrări de conștiință, când chiar vei pleca.
Acum nu știu exact în sens este întrebarea ta și care ar fi răspunsul bun. Dacă tu întrebi efectiv "un mod de a pleca și a lăsa în urmă un om" sau pur și simplu întrebi cum să faci să scoți omul ăla din suflet.
Dar ca să încerc să răspund totuși, clar în primul rând un om îl scoți din sufletul tău în timp, fiecare om are pragul lui de durere și timpul lui pe care îl acordă suferinței după pierderea cuiva, alții plâng 3 zile apoi uită că x sau y a existat, alții plâng luni, ani, alții nu-și mai revin, formează chiar traume după acea despărțire sau chiar recurg la acțiuni grave deoarece nu pot face față durerii. Asta îți rămâne ție să afli după ce "îți vei jeli pierderea". Dacă vrei un mod efectiv, cel mai simplu mod și normal al fi să-i spui acelui om și să pleci apoi. Dacă vrei ceva mai impactant o poți face și fără să-i spui, dar nu ar fi fair nici pentru el. E mai bine să știe, dacă se poate și cu expunerea motivelor pentru care tu ai simțit și decis așa. Deoarece, orice ți-ar fi făcut persoana aceea, cel care este părăsit, merită la fel cel care decide să facă asta, să afle și motive plauzibile pentru decizia luată. Însă evident că într-o relație sunt 2 oameni așa că, acolo unde unul ia decizia de a pleca, cumva subtil și karmic, și cel care este părăsit este conștient cumva de acea "părăsire/ruptură" deoarece oricât ai vrea să dai vina doar pe unul, vina e mereu a amândurora, așa că, lucrurile se simt.
Sfat : încearcă sa scrii toate motivele pentru care ai vrea să-l părăsești, dar și cele pentru care nu ai vrea sau îl iubești încă. Apoi vezi care listă e mai lungă dar și mai forte și poate abia după ce ai vizualizat toate motivele și pro și contra să iei o decizie sigură.
Succes!

| Smmo a răspuns:

Care e problema care te deranjeaza de fapt la persoana aceea? Ca nu poti sa simti ca e sufletul tau pereche si sa fii trista. Este dependent de ceva... ce te supara atat de mult?

| Mihaa22 explică (pentru Smmo):

Ma supăra faptul ca nu apreciază ce fac pentru el. Vin acasă după 8 ore de munca, fac mancare, fac curat, etc și el când ajunge acasă de la munca se arunca in pat și sta pe teledon și se joaca. Ma duc 12 ore la munca, el e in medical ca nu a avut chef sa meargă, ajung acasă după 12 ore, tot eu trebuie sa fac totul. Nu m-a ajutat niciodată cu nimic, n-am ieșit intr-un an de zile și jumătate de relatie la o plimbare sau date sau orice pentru ca el nu vrea, prefera sa se joace. Mereu când eram alt schimb ii pregăteam pe când vine pe masa mâncarea el o floare nu mi-a luat decât o data de ziua mea, și atunci mi-a luat un trandafir pentru ca am bătut apropouri. Mereu trebuie sa cersesc atenție și implicare și nu mi se pare normal. Cu mine nu merge la plimbări dar dacă îl cheamă vreun amic din joc imediat e afara fără sa se gândească de doua ori. De vreo doua ori am ieșit și atunci in loc sa stam noi de vorba sa petrecem timp de calitate impreuna el a preferat sa stea pe Drum pe acel joc aau pe tt, când am ajuns la destinație tot așa pe telefon. I-am spus ca ma deranjează chestiile astea, a dat din cap și a continuat sa dea scroll pe tt. Acum câteva luni plecasem, înainte sa plec efectiv mi-a deschis USA de parca îl durea undeva de faptul ca ma pierde. După ca o proasta m-am întors înapoi a doua zi si asta pentru a început sa facă pe neputinciosul. Tin sa Menționez ca stam rau cu banii, foarte rau, asta pentru ca el are apartamentul in rate si are si copil ( da l am acceptat cu copil, știam ca e la fosta lui soție si ca ii plătește pensia) plus altele de care eram informata din prima zi si tot l am acceptat cu toate astea si nici acum nu ma deranjează, chiar îl susțin in toate pasiunile, pana si cu jocul pentru ca ii place, dar ce ma deranjează e faptul ca el nu face asta pentru mine. Nu îl interesează, nu se implica niciodată cu nimic legat de noi. Chiar nu ma deranjează problemele financiare cum ma deranjează nepăsarea lui. Acum de fiecare data când aduc vorba de separare îmi da o portia aia de iubire si de atenție de care ma agat si care ma face sa sper ca încă se poate salva relația si portia aia se simte așa bine încât ma face sa rămân. Știu ca poate pentru unii este ceva minor dar pe mine sincer ma epuizează.

| Mihaa22 explică (pentru Mihaa22):

Scuze pentru greșeli, am scris pe repede înainte happy

| Smmo a răspuns (pentru Mihaa22):

Acest om nu e sufletul tau pereche, poate doar daca in alta viata i-ai facut si tu la fel si acum isi ia revansa. E un individ care a cautat o femeie care sa il slujeasca pe post de dadaca si menajera si te-a gasit pe tine. Mie mi se pare ca ai muncit pentru aceasta relatie mult mai mult decat ar fi dispuse multe femei.
In varianta ultraoptimista, daca mai vrei sa faci o incercare, poate va intelege mesajul si te va ajuta daca tu nu mai pui mana sa faci nimic in casa cateva zile - o saptamana. Daca merge, poate mai poti face ceva si in privinta florilor.

| healerdx7 a răspuns:

Iubirea e un drum cu dublu sens. Ea poate veni si doar dintr-o singura directie, dar atunci nu mai e locul unei "relatii", ci e doar un vis.

Te gandesti ca ramai si nu se schimba nimic, n-ai cum sa faci pe cineva sa te iubeasca. Daca nu te-a iubit in ultimii doi ani, nu o sa te iubeasca nici in urmatorii doi.

Te gandesti ca pleci si ca o sa te simti ranita pentru ca pierzi un "obiect al iubirii".
Aceasta, a doua, mi se pare decizia corecta si vindecatoare pe termen lung...

Da, e greu, mai ales la inceput. Dar cu timpul o sa te vindeci si o sa te simti mai bine ca niciodata.

Intrerupe relatia pentru un viitor mai bun. Pentru o impacare de sine.

Răspuns utilizator avertizat