Draga mea, și eu am avut o situație asemănătoare. Ai mei sunt divorțați. Ce-i drept stau cam prost cu nervii dar de câteva zile când am început sa ma deschid in fata unei prietene mi-a spus sa gândesc așa: in situația de față eu sunt cea mai importantă persoana. Oare persoana care pune paie pe foc merita atenția și nervii mei? Și de atunci am început sa fiu pasivă la ceartă. Nu mai bag in seama pe toată lumea și nici măcar pe ai mei. Tu ești cea mai importantă si nimeni nu are dreptul sa te umilească. Cât despre bătaie... spune i sa zică mersi ca suntem in România și nu in alta țară europeană care bagă părinții la închisoare pentru ca își bat copiii. Dacă ești majora încearcă sa vb cu o prietena dacă poți sta la ea câteva zile sa te liniștești sau mergi la bunicii tăi. Dacă nu ești majoră, încearcă sa te gândești la ce ai putea sa faci pe viitor, documentează-te ca atunci când faci 18 sa începi o mică afacere sau măcar sa mergi undeva sa lucrezi și sa stai cu chirie. Poți sa împarți apartamentul cu cineva dacă nu îți permiți chiria la preț întreg. Roata se va întoarce mereu. In momentul de fata contează sa nu te enervezi pentru ca îți afectează sistemul imunitar și mai Covid lipsește sa faci. Generația asta de părinți este foarte problematica pentru ca se zbat intre comunism și modernism. Ei uita ca au fost ca noi și uita ce au făcut ei. Stai liniștită, uita te la un film și nu uita ca cea mai importantă persoana ești tu. Multă sănătate îți doresc și te rog mult nu te mai enerva!
Mulțumesc mult de răspuns! O adevărată încurajare ❤