| Bacemi a întrebat:

Azi am început să răsfoiesc (stingher) vechi postări de pe site, întrebări şi răspunsuri. Mi-a sărit în ochi un răspuns al unui utilizator " bine cotat" la o întrebare (nu întâmplător) postată de mine. E vorba despre Psiholoaga, care spunea (printre altele) :

" Nu timiditatea trebuie învinsă, depăşită, vindecată. Teama trebuie. După ce scapi de teama de ceilalţi (şi recomand şi eu o carte, că tot e lista deschisă: Cum să ne eliberăm de frica de ceilalţi-Cristophe Andre), de părerile lor, de părerea ta despre părerea lor, timiditatea "se vindecă" de la sine. Pentru că nu mai ai nevoie de o carapace atunci când nu îţi mai e frică de ce e în afara ei. "

Prima reacţie a fost să caut cartea pe net şi să văd cum aş putea intra în posesia ei. Cam cât costă, la ce librărie o găsesc. Apoi mi-am dat seama că această carte ar putea fi una din cele 10 din Colecţia PP (Psihologie Practică) de la Gazeta Sporturilor( Editura 3), respectiv

http://blogulcolectionarului.net/......orturilor/

Colecţie pe care am intenţia să o am în biblioteca personală. Deocamdată am achiziţionat primele două cărţi (din zece, din păcate doar cumpărat, nu şi citit).

Cu ocazia asta am zis să vă întreb şi voi ce cărţi mi/ne -aţi recomanda. În special legat de socializare, psihologie, introspecţii,...

Ceva propuneri? Aştept/ăm...

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred ca toti ar trebui sa incepem cu o carte : "Cum să te iubeşti pe tine pentru a te înţelege mai bine cu ceilalţi", publicata de Odile Jacob. Mai sunt si altele interesante :
Abilităţi de comunicare -Nuta Adrian
Ce spui dupa buna ziua?- Eric Berne
Virusul mintii- Richard Brodie
Dezvoltare personala pentru oameni isteti -Steve Pavlina
Ceilalţi şi eu. Cum să-ţi dezvolţi competenţele sociale -Isabelle Filliozat. Spor la citit happy

4 răspunsuri:
neluL
| neluL a răspuns:

Serge Moscovici - Psihologia sociala sau masina de fabricat zei
Serge_Moscovici - Psihologia Sociala a Relatiilor cu Celalalt
In format electronic le gasesti aici:
BIBLIOTECA ONLINE - http://moro.mooo.info
user: books
pass: d1g1b00ks
Numai bine!

| cristi_6546 a răspuns:

petru ilut pshiologie sociala si sociopshiologie... Lucrarea reprezinta o sinteza a achizitiilor din cimpul psihologiei sociale, in special americane, ce constituie un reper atit prin rezultatele empirice, cit si prin deschiderile teoretice.

Pe linga temele clasice tratate prin prisma noilor descoperiri, sint abordate subiecte din sociopsihologie. Autorul argumenteaza specificitatea acestui domeniu, aratind ca, asa cum psihologia sociala reprezinta interfata dintre psihologie si sociologie, sociopsihologia este interfata dintre psihologia sociala si sociologie.

Miza fundamentala a sociopsihologiei este descifrarea complexului determinism reciproc dintre micro-, mezo- si macrosocial intr-o perspectiva evolutiva. Astfel, volumul prezinta teme si teorii ce figureaza si in texte de sociologie, cum ar fi schimbul social, teoria alegerii rationale etc., si are un dublu caracter, de manual si tratat, adresindu-se studentilor, cadrelor didactice si cercetatorilor, dar si tuturor persoanelor interesate de relatiile interumane si intergrupale.

Din cuprins: Psihologia sociala – un domeniu deschis si dinamic • Coordonate teoretice si metodologice • Cognitia sociala. Individual si grupal in cunoasterea cotidiana • Cunoasterea de sine si cunoasterea celorlalti. Perceptia sociala • Satisfactie si dezamagiri in dragoste si mariaj • Performante si decizii in grupuri • Sociopsihologia capitalului social si a emotiilor

Petru Ilut este profesor la Catedra de Sociologie a Universitatii „Babes-Bolyai" din Cluj Napoca, licentiat in filosofie, doctor in psihologie (sociala), cu stagii de specializare in SUA si, de mai scurta durata, in Franta, Germania si Suedia, implicat in prezent in mai multe programe de cercetare, masterat si doctorat, unele internationale.

A mai publicat: Psihologie sociala (coautor), Editura Exe, Cluj-Napoca, 1994; Familia. Cunoastere si asistenta, Editura Argonaut, Cluj-Napoca, 1995; Structurile axiologice din perspectiva psihosociala, Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti, 1995; Sociologie (coordonator), Editura Mesagerul, Cluj-Napoca, 1996; Ancheta sociologica si sondajul de opinie (coautor), Editura Polirom, Iasi, 1997; Abordarea calitativa a socioumanului, Editura Polirom, Iasi, 1998; Iluzia localismului si localizarea iluziei, Editura Polirom, Iasi, 2000; Sinele si cunoasterea lui. Teme actuale de psihosociologie, Editura Polirom, Iasi, 2001; Enciclopedie de psihosociologie (coordonator), Editura Economica, Bucuresti, 2003; Valori, atitudini si comportamente sociale. Teme actuale de psihosociologie, Editura Polirom, Iasi, 2004; Sociopsihologia si antropologia familiei, Editura Polirom, Iasi, 2005; Dimensiuni ale familiei actuale din Romania (coordonator), Editura Presa Universitara Clujeana, Cluj Napoca, 2007; Stari si fenomene ale spatiului domestic in Romania (coordonator), Editura Presa Universitara Clujeana, Cluj Napoca, 2008.

| katty_6203 a răspuns:

Din punctul meu de vedere, consider ca nu doar cartile ajuta la"tratarea"timiditatii,@Bacemi ci si cat mai multa comunicare cu cat mai multe persoane.Parerea mea...

| Leiandra a răspuns:

De ce nu incerci mai bine sa vorbesti cu un psiholog? pana la urma nu e nimic rau in aceasta. te poate ajuta...si de asemenea, aceasta optiune nu inseamna ca ai "probleme"...chiar n-ar fi rau ca macar o data in viata sa mergem la psiholog, faci niste teste si porti o discutie. Mare lucru nu este, daca stii cand, cum si de ce. Usor, simplu si eficient, ei sunt profesionistii, nu "best friends" care nu fac altceva decat sa-si dea cu presupusul.


Eu am studiat 4 ani psihologia, mai ulte domenii pentru a fi la curent cu ceea ce voi studia incepand de anul viitor la facultate. Si am intalnit multi psihologi pentru a invata si putina practica, nu doar teorie. Adevarat, nu toti sunt "reali", mai exista si diplome CUMPARATE.