Ii va veni vremea sa iti ceara ajutorul in viata apoi ii intorci toate neregulile care ti le-a produs in copilarie pana cand ai parasit casa
Nu mai ai mult deja si pleci de acasa, la facultate sau ceva, so nu mai ai mult de indurat. Cu astfel de oameni mai bine te abtii de la opinii, te prefaci de acord cu ei ca sa taca si iti continui drumu tau.
Tatal tau este un om violent si cred ca daca nu era vorba de biserica era vorba de altceva si oricum te plesnea.Asa crede el ca e mai bărbat daca isi abuzează fizic familia.
Eu cred ca ar trebui să vorbești cu mama ta sa il lase si sa plecati. Daca nu se rezolva asa te sfătuiesc să iti găsești ceva de munca macar part time deocamdată si sa iti tot strângi bani ca mai in colo sa te poti muta ca dupa nu va mai avea ce sa iti faca.
Nu-l lăsa să te bată, evită-l cât de mult poți.
La un moment dat vei placa din acea casă și vei fi pe cont propriu.
Spune-i ca bataia e un pacat. Daca este cu adevarat credincios si se teme o sa te lase in pace. Daca nu atunci o sa te loveasca mai rau.
Esti bine cum esti. Fii buna la suflet (pari fata, scuze daca nu esti) si nu baga in seama tot ce auzi. Binele este peste tot si tu ai puterea sa faci bine asa cum o are toata lumea.
Bisericile sunt niste capcane pentru oamenii ca tatal tau care nu sunt in stare sa faca bine fara un impuls/teama.
Sfatul meu ar fi sa te prefaci si sa-i dai dreptate mereu chiar daca nu are. Foloseste-te de el cat de mult poti, da-i dreptate si la batranete poti sa-l pedepsesti sau sa-l abandonezi. Vezi dupa cat il ajuta credinta.
Și dacă îi spuneai că te duci dar nu te duceai, ce s-ar fi întâmplat? Dacă știi ce gen este de ce nu eviți situațiile de genul ăsta?
Da, e naspa, ai ghinion ca traiesti intr-o asemenea familie. Totusi, traiesti pe banii lor, nu prea ai ce sa faci pana nu faci banii tai si/sau pana gasesti pe cineva care este dispus sa te tina pe banii lui (rude, prieteni, iubit, etc.)
Ai avea unde sa te duci? Poti pleca de acasa?
Daca esti baiat mai ales la 18 ani ai putea macar sa te aperi si sa nu il lasi sa isi bata joc de tine incearca sa il faci sa creada ca nu poate sa dea in tine cand vrea si cum vrea.In special daca esti de aceeasi inaltime sau chiar mai inalt cu siguranta poti sa te APERI singur nu sa te apuci la bataie cu taicatu ca pana la urma el te-a crescut.In *** am 14 ani si chiar si in "joaca" cand ne mai "bateam" ma aparam si de atunci nu are nicio tentativa de a da in mine.Acum depinde si de persoana.