| Lolkkk a întrebat:

Bai eu nu înțeleg o chestie la sora mea și copilul ei. Adică ea vine pe la noi și îl lasă pe asta mic să facă ce vrea de capul lui, sa caute pe prin unele lucruri, să dărâme, sa arunce cu chestii uneori în noi și bărbatul surorii mele sta se uita pe telefon sau se uita la TV la noi și când copilul plange uneori doar sora mea îl calmează.
Nu zic ca sunt ei de vina cu ceva, dar e normal asa sa îl lase sa facă ce vrea de mic?
Are 1 an copilul sau 2 precizez

10 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Nu-i mai chema să vină la voi cu copilul. Ori vin fără el ori nu mai vin.

| Lolkkk explică (pentru gabicoo):

Pai nu eu ii chem mama îi cheamă că e sora mea totuși mna și le da de mancare că soțul lui sora mea nu prea se mai duce la munca ca e pe șantier el

| gabicoo a răspuns (pentru Lolkkk):

Atunci taci și înghite. Nu ai ce să faci. Încercă să-i zici surorii tale să-l țină lângă ea și să nu-l lase să facă ce vrea. Un copil poate fi stăpânit.

| DenDenX a răspuns:

Nu e normal sa-l lase așa. spune i ce te deranjează și când mai vine pe la tine să-l potolească

| gapb a răspuns:

Si de ce nu iti impui punctul de vedere cand vine la tine, spune-i clar si raspicat ca nu vrei ca, copilul lor sa va strice lucrurile de prin casa si sa il tina in frau cand vine la voi.

Lu sor-ta i-ar conveni daca ai avea tu un copil si ai merge la ea si i-ar sparge farfuriile?

| UnAnonimPeTpu a răspuns:

Si eu am avut un moment de genul asemenea ca tine, ma regăsesc și eu putin în mesajul tău pentru că mi se potrivește un pic. Nu poți învinui nici pe părinți și nici pe copil; trebuie sa înțelegi și faptul că ii copil de 1- 2 ani, ii mic și nu înțelege, el știe doar să apuce, să arunce și să cotrăbuie prin sertare, etc. Așa cum explica unul recent, poți să ii spui surorii mai pe direct ca nu îți place unele lucruri pe care le observi la copil. Se pot evita astfel conflictele între frate soră. Se poate percepe și ca o neglijență din partea lor. Spune-le, și poate ca i se vor sesiza dacă greșesc în privința educației copilului. Nu-i greșit sa le spui ce te deranjează. Poate prin cuvintele tale vor remarca grija ta pentru ei. Totul contează cum o spui, dacă o spui cu calm și gând pașnic, ai mare șansă să eviți conflictul verbal dintre frate-sora-cumnat laughing și sa rezolvi problema.

| Violleta2022 a răspuns:

Deschide gura si spune-i sora-tii ce te deranjeaza!

| petroneladiva882882 a răspuns:

Nu e normal, copii trebuie educati de mici

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

La varsta asta ori il tin in tarc, ori sunt cu ochii pe el non stop.
Din ce povestesti, ei nu prea se ocupa de copil.

Tu spune-i surorii tale, cand mai vine pe la tine, sa il supravegheze pe cel mic.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Bine, si casa trebuie sa fie "child proof" cand ai copil mic.
Fara masute de sticla, bibelouri, colturi etc.
Tocmai de aia cand mergi cu copilul in vizita, te tii de el. In primul rand pentru siguranta lui, apoi sa nu provoace stricaciuni.