| B3B3NI a întrebat:

Bai fratilor, pe voi nu va enerveaza cand parintii va spun ce sa faceti in viitor?
State-am la masa cu ai mei si nu stiu cum vine vorba de insurat.Maica-mea spunea "Tu mai intai sa o aduci la mine, sa vad cum arata, sa faca curat prin casa si sa fie ordonata"
Pe mine ma durea fix in cot de ce zice ea.Si dupa spune. tati"Ba tu sa te uiti la masa ca daca e frumoasa la ani ei asa o sa fie si fiesa".Si mai ziceau alte prosti enervante.
Viitorul meu o sa fie in Japonia(cand ma vedea "mami" ca invatam la asta incepea sa isi bata joc de mine) dar nu e nimic asta e un motiv sa invat din greu si sa ma scap odata de ei si de tara asta.
Vreau sa incep o noua viata fara parinti/rude fara nimeni din Romania. Ddeocamdata am 16 ani si vreau pana la 20 sa stiu limba.Nu ii suport cand ii vad pe ei ca se dau mari ghizdavi si ii las sa se dea in continuare fiindca asta nu va mai dura mult.

VISUL MEU O SA FIE REALITATE fiindca asa vreau eu...si POT.

Voi ati trecut sau sunteti intr-o asemenea situatie si daca da cum a evoluat asta, v-ati loat dupa parinti sau v-ati trait visul?

Răspuns Câştigător
| nCansu a răspuns:

Buna. Intai vreau sa iti spun povestea mea... pentru ca seamana foarte mult cu a ta. happy eu am scapat din acea situatie, sper sa scapi si tu.
De mica eram atrase de arte. Am mana la desen, am voce, am fost model 5 ani, apoi dupa o vizita in Istanbul m-am indragostit de acel loc si am spus ca acolo imi va fi viitorul. Intre timp, anii au trecut, eu m-am redirectionat pe volei de performanta cam inca 7 ani. De cativa ani, au aparut serialele turcesti, si mi-am amintit de excursia mea in istanbul, asa ca mam documentat si am inceput sa vb limba. Acum o vb la perfectie. Ma rog... parintii au inceput ca, lasa odata ca nu o sa te ajute la nimic, ca degeaba inveti, m-au facut sa ma simt mai increzatoare, ca le voi da peste nas peste cativa ani. Am inceput facultatea de actorie, dupa ce mama a urlat vreo 4 ani la mine sa nu o fac ca nu o sa ies nimic si asa. Mai am 1 a de facultate si acum, am foat contactata de o firma din Turcia pentru un rol intro reclama, am filmat tot si am primit bani frumosi. Asa ca vazand parintii mei ca nu m-am dat batuta, si m-am ambitionat, m-au lasat in pace. Eu zic sa nu ii asculti. Este un site, al lui pera novacovici pentru descoperirea vocatiei. Iti ibtroduci emailu si o sa primesti cam 8 lectii. Is super. O sa vezi ca te invatata foarte multe chestii si o sa te faca sa vezi viata cu alti ochi. happy sper ca te-am ajutat. Multa bafta si nu te lasa.dai cu japoneza inainte daca asta iti place. Orice e posibil, imposibilul mereu devine posibil in ochii ambitiosului. :*

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu nu am trecut prin asa ceva si nu imi doresc.Am citi poveste si sincer e trista.Am un prieten care are tot parinti duri (noi le zicem trupele SS) si chiar imi e mila de el.Dar priveste partea buna:ai o familie si asta e important.Sunt unii fara parinti sau altii pusi la cersit de catre tigani.Chiar te admir ca ai un vis asa mare.Inseamna ca esti o persoana ambitioasa mai ales sa inveti japoneza(si sora mea a incercat dar s-a lasat).Dar nu trebuie sa te superi pe parinti si daca ti-au gresit iartai, ei iti vor doar binele.Pana la urma toti vor o persoana desteapta frumoasa, harnica, si asa mai departe.E adevarat ca sunt putin mofturosi dar pana la urma orice parinte are o problema.Este un proverb,, zici ca ei si faci ca tine,,.O sa-ti ajute uneori, de ex. ei zic casatoreste-te cu o blonda, tu zici da si apoi te casatoresti cu o negresalaughing
Ar trebui sa le spui intr-o zi că iti place japoneza, altfel vor crede ca nu ai ce face cu timpul tau. Poate daca o sa faca economii(au timp)chiar o sa-ti platesca facultatea daca o sa fi ambitios si o sa te rogi de ei dar ca o pisicuta(ele mereu reusesclaughingO sa ai sanse mult mai mari astfel sa reusesti.
Si ai dreptate, o sa ajungi cineva important deoarece eu cred in karma(este echilibrul dintre bine si rau).De exemplu cei care au castigat mult la loto au avut toti accidente sau le-a murit cineva.Deci,Ai dat de rau, o sa dai de bine.Fii optimist. Sper ca ti-am fost de ajutor.

| Kenya a răspuns:

Urmeaza-ti visul si nu te lasa descurajat de ce spun.

| intrlp a răspuns:

Si eu vreau sa inventez un virus care sa te transforme in zombie si sa il arunc la americani.

| IMPLICAT a răspuns:

Mai intai invata limba romana, apoi viseaza la Japonia.