Habar nu am, eu unde stiu ca nu pot ajuta (acolo unde nu ma pricep sau unde nu stiu situatia exacta si contextul), prefer sa nu ajut de loc si sa nu interferez (mai ales daca este atat de important), decat sa dau vreun sfat gresit sau sa pun mai degraba piedica acelei persoane.
Daca crezi ca ajutorul tau poate fi folositor acelei persoane, nu ezita sa o ajuti. Orice sfat bun poate ajuta. Poti sa iti spui chiar opinia ta.
Daca ar fi sa ii raspund (ceea ce nu o voi face), i-as spune cum sa nu fie prins, odata, iar a doua oara, i-as explica in nenumarate randuri riscurile de a face acea actiune si ca i-ar supara pe parinti foarte tare, si ultima la mana, i-as mai si spune sa recunoasca totusi ca a fost in cele din urma si ca nu i-a ascultat, cerandu-si scuze si incercand sa poarte o discutie cat mai sincera si calma cu parintii lui prin care incearca sa le explice ''mama, tata? as vrea sa stiti ca eu am mai crescut si voi fi mereu copilul vostru, dar trebuie sa intelegeti ca ma pot descurca si singur in anumite situatii si sunt constient ca imi vreti binele, de aceea va iubesc nespus *imbratisare*''.
Effy35 întreabă: