Linda, de ce ți-ai dori ca băiatul cu care ești să se căsătorească cu tine? Ai nevoie de o hârtie, o verighetă și acceptul celor din jur ca voi să rămâneți toată viața împreună?
De obicei băieții rămân tineri mai multă vreme decât fetele. Tu singură ai zis „băiat" și nu „bărbat" deci cred că înțelegi la ce mă refer.
Bărbații își doresc multă vreme să aibă siguranța independenței. Este nevoie de multă înțelepciune din partea unei femei ca să-i poată oferi bărbatului de lângă ea această siguranță. Siguranța că va putea să iasă oricând cu băieții la o bere, că va putea să nu fie nevoit să-ți cumpere tampoane când tu n-ai timp, că va putea să nu fie nevoit să aibă grijă de copil atunci când nu mai rezistă printre bocete și scutece etc.
Pentru fiecare bărbat, legendele urbane se adună în momentul în care pomenești de căsătorie. Pentru fiecare bărbat, căsătoria înseamnă altceva decât pentru o femeie. Femeia care gândește la un cămin, la un viitor, la o familie, la o unitate.
Bărbatul vrea undiță, miros de cauciuc încins și spumă de bere seara la barbarisme cu prietenii.
Doar o femeie poate transforma un băiat într-un bărbat. De aceea doar femeile pot naște copii, de aceea ele au grijă de ei.
Dacă tu ești încă fată, el va rămâne în continuare băiat și nimic nu poate schimba asta în afară de tine :-)
Tu ai citit noul cod civil? Niciun om sănătos la cap (indiferent de sex) nu s-a căsători în condiţiile actualului cod civil.
Mai apoi, nu cred în instituţia căsătoriei. Personal mă simt mult mai bine când îmi găsesc prietena acasă pentru că vrea ea să stea cu mine decât să ştiu c-o găsesc acasă pentru că un act o obligă să facă asta şi ar costa-o mult să plece.
Lectură suplimentară: http://tiny.cc/casatorie
Salut.
Din lipsa de incredere de obicei, insa nu mai e rentabil sa te casatoresti in conditiile sociale de azi.
Pentru ca nu o iubesc suficient de mult incat sa ramana o viata intreaga alaturi de ea, si nu sunt destul de barbati ca sa isi asume niste responsabilitati.
Sa spunem ca unii s-au mai casatorit apoi fata a plecat si atunci asteapta sa vada daca cu adevarat aceasta e aleasa inimii.
E simplu sa mergi sa te casatoresti dar important e sa simta amandoi ca 100% isi doresc asta cu adevarat.
Eu ma voi casatori, dar acum suntem oarecum la inceputul relatiei. Cu siguranta ne vom indrepta catre asa ceva
Sunt unii baieti care 'nu vor sa se lege la cap fara sa ii doara'
Plus cheltuielile, sincer o nunta mica, mica rau tot te costa aprx 3.000 euro.
Minim 3000? deci gata.nu mai fac nunta ) glumesc :p daca "ei" se iubesc ar da oricat doar sa fie impreuna.eu unul as da si 10 000 ca nu mar durea buzunarul.bafta in relatie si casa de piatra cand va veni ocazia.
Multumesc,
Si eu as da doar ca anul acesta ma chinui si muncesc sa strang acesti bani mai ales ca mai am si alte cheltuieli plus ca dau bani pe drum in weekenduri (ca nu suntem in acelasi oras, nici macar in aceeasi tara)
Mda.distanta si banii, problema tuturor.stiu si eu cum e nici eu nu sunt in tara. abia astept sa imi reevad si eu prietena vad ca altii zic ca" de ce sa ma casatoresc ca nu ma incalzeste cu nimica" aia sigur sunt dinaceea care nu stiu sa iubeasca.nu fapul ca e hartia aceea ci conteaza mult in fata Lui Dumnezeu (nu sunt mare religios dar zic ce e drept).si sa fim seriosi cum te vede lumea pe la 40 de ani tot cu aceeasi femeie si nu esti insurat cu ea? :p eu m-am pus la somn. intru maine again sa vad ce mai zic altii care nu stiu sa pretuiasca iubirea!
Somn usor, si o zi frumoasa in continuare
Ca un argument ce recomand tuturor:
Contract Prenuptial
Practic spuneti ca nu va trebuie asa ceva ca cine face asa ceva etc.
Dar ca ce o sa va intrebe iubita ca nu aveti incredere in ea.
Spunetii sa treaca pe o foaie tot ce si-ar dori ea si tu la fel. Faceti-va ca o luati in gluma apoi cand mergeti dupa acte (ca e de umblat nu gluma) si tot o sa ajungeti si pe la notariat dupa ceva scoateti foaia aceeea si spuneti-i viitoarei sotii ca vreti sa ii faceti un cadou, sa oficializati cerintele pe care le-a avut.
Si mai tarziu nu o sa aveti dureri de cap, belele, practic nu va mai intereseaza de noul cod al familiei. sunteti guvernat de intelegerea intre parti care este mai puternica si reglementeaza in mod direct de comun acord relatiile intre soti.
"cum te vede lumea pe la 40 de ani tot cu aceeasi femeie si nu esti insurat cu ea?" - Eu am o altă întrebare. Cui dracu' îi pasă?
Stă "lumea" sau stau eu?
Am si eu o intrebare... cat e ceasul?
Stai să mă scarpin în cur... ăăăh... miercuri. De ce?
De ce? pentru ca ca nu te-am intrebat cum e vremea prin mintea... cand iti voi cere parerea sa imi raspunzi. fain iti sta sa te bagi in seama ca prostu
Da' sa-ti expui parerea fara sa faci atacuri la persoana nu stii?
Daca te casatoresti sau nu e o alegere proprie, nu inteleg de ce faci atat pe tine. Daca esti incapabil de a respecta parerea altuia, nu te mai baga.Trebuie sa fac o cerere ca sa mi te pot adresa intr-un mod cel putin respectuos?
PS:Inainte sa incerci sa ma jignesti, gandeste-te ca asta te face un limitat si ca nu dau doi lei pe cei spui.
Woow deci pe aicea se repeta intrebariele...dar cred ca intrebarea ta e unica depinde de la ce varsta incepe relatia si de cand e relatia... iubirea se schimba. cunosc pers care au stat impreuna 6 ani si dupaceea s-au despartit.si cunosc pers care s-au casatorit in acelasi an in care s-au cunoscut. deci difera de fiecare persoana. stiu ca nu te-am ajutat cu raspunsul meu dar eu doar mi-am dat cu parerea