Dar de ce are ea telefon mobil daca nu se descurca? Tu esti de vina ca i ai dat bătrînei telefon mobil, tu crezi ca ea a avut asa ceva in viata ei? Crezi ca pe vremea cand era ea tînara avea asa ceva? Nu, asa ca daca acum i ai cumparat telefon stai cu ea si invata o sa il foloseasca fa cursuri intensive cu baba pana invață
Bunica-ta este o femeie batrana care are probabil probleme mentale (altziemer or inceput de dementia), de aceea nu mai tine minte.
Apoi, noua tehnologie este dificila si pentru cei tineri, dapai pentru oamenii batrani cu probleme de tinere de minte.
Dar tu, ce probleme ai?
Ca nu-i normal sa te enervezi pe un om batran si bolnav, fiindca tu esti tanar si ar trebui sa fii sanatos mental si sa o suporti pe bunica-ta, ba chiar sa o ajuti.
Asa cum ai fost si tu suportat cand erai mic, neatent si vulnerabil si cineva a avut grija de viata ta.
Toate cele bune,
Tu esti un pusti needucat si fara bun simt. Da, unii batrani stau slab cu memoria, dar pentru asta nu trebuie sa gneralizezi. In plus, batranii nu sunt cu totii familiarizati cu tehnica noua. Asa cum eu nu generalizez ca tanncii ca tine sunt toti nesimtiti: ci doar unii, forte putini.
PS. Intai invata sa scrii sau fi atent cand scrii si apoi da lectii. Culmea metodicii: sa inveti pe cineva ceea ce nu stii.
Se scrie "neatenti", "a fost atenta".
Bunica ta u s-a nascut cu tehnologia in brate. Pentru ea este greu sa invete totul la varsta asta.
Tu esti enervant cu mofturile tale. Nu stiu cum te mai suporta biata batrana.
Respectă-ți bunica, că mâine, poimâine nu va mai fi pe Pământ și îi vei duce dorul. Eu am avut bunică, s-a îmbolnăvit și m-am purtat urât cu ea. Apoi ea a murit și am regretat enorm felul în care m-am purtat. În ziua de azi, noi ăștia tinerii credem că deja știm totul, că nu mai avem ce să învățăm și că suntem mai buni și mai deștepți decât părinții și bunicii noștri și renunțăm să îi mai respectăm. Începem să ne purtăm urât față de ei, crezând orbește că ei greșesc totul, iar noi suntem perfecți. Apoi când toți cei dragi nu mai sunt pe lângă noi, mor, începem să ne revenim, realizăm că am greșit și avem regrete, dar este mult prea târziu. Nu mai putem întoarce timpul ca să ne reparăm greșelile. Așa că cel mai bine ar fi să ne trezim mai devreme din visul că noi suntem perfecți, că suntem un fel de regi sau regine, iar restul doar niște sclavi și să ne reparăm greșelile din timp, ca să nu ajungem la final plini de regrete și să realizăm că nu mai putem face nimic. Iubește-ți bunica așa cum este atâta vreme cât mai trăiește, că nu știi cât timp va mai fi și apoi nu o vei mai vedea fizic, ci doar într-o poză pe cruce. Nu o vei mai putea îmbrățișa, pupa sau să îi spui că o iubești. Nu va mai avea cine să te aștepte în prag sau să îți facă toate bunătățile, iar vocea ei îți va rămâne doar în amintiri, atât. Gândește-te la ce ți-am spus aici și dacă chiar merită să te comporți în felul ăsta și să te enervezi pe bunica ta, care poate are și o problemă de sănătate din cauza căreia uită, nu neapărat că este neatentă sau ca să te enerveze. Tot ce ți-am spus aici este din propria mea experiență. Nu face o greșeală pe care mai târziu să o regreți și să nu mai poți să o repari niciodată.